2014. április 10., csütörtök

Fekely, vagy talyog?

Az az igazsag, hogy nem akartam irni, de mivel fol lettem szolitva....:-))))
Nincsenek tulsagosan jo hireim, azaz egyetlenegy megis van: a szuper agyam hazakerult Zolitol. (no meg a kiallitas - minden varakozast felulmuloan sikeres volt - ez mar ketto) Bar az ok, ami miatt surgosseggel hazakoltozzott, az volt, hogy a regi agyam eles szele sebesitette ki a vadlimat a bal bokam folott 5-6 centivel.  Egyre nehezebben szalltam le rola az utobbi idoben. De meg akartam varni, hogy veget erjen a kiallitas. Az epitesnel, es a bontasnal is szukseges volt teherautot berelni. A stand felepitesenel nem akartam bezavarni. Ejt nappalla teve epitettek negy napon keresztul. A nyitas elotti ejszakan lettek keszen.
De szombaton este eszrevettem, hogy egy mely seb  gennyezik a labamon. A zoknim beleragadt a sebbe. Mikor leultem, akkor vettem eszre, hogy piszok kemeny a zoknim hatulja. A morfium, meg a fajdalomcsillapitok miatt nem vettem eszre a bajt idoben. Ekkor mar szinte a csontig melyult a seb a vadlimon.. Ugyhogy vasarnap meg ide is jonnie kellett a teherautonak.
Mult csutortok estig  2 naponta betadinnal lett fertotlenitve, es leragasztva. Ugy nezett ki, hogy bevarrasodott mar. Nem kotoztuk utana, hogy szellozni tudjon, es gyorsabban gyogyuljon.  Nem fajt, nem feszitett, a varr is egyre osszebb huzodott,  azt hittuk, minden a legnagyobb rendben van. A nyilt seb miatt az Air Leggyt nem hasznalhattuk. Tegnapra mar rettenetesen dagadt a labam. Ilyenkor amugy is fenyes, es voros.  Este megnyomtam a vadlimat, es a szaraz varr mellett koroskorul spriccelt ki a veres valadek. Most kb 3 centi atmeroju fekely tatong a labamon.  Mara mar ilyesztoen nez ki. Hivtam ma delutan az SZTK-t. A doktorno hetfoig szabin van.  Holnap reggel felhivom a helyettesito masik orvost, es nagy valoszinuseggel bemegyunk Agival. A fekely vajon a sebeszetre, vagy a borgyogyaszatra tartozik? Fogalmam sincs, majd megkerdezem. De mivel nincs idopontom, szerintem orakig varhatok.
Na, szoval ezert nem akartam irni, mert mar nagyon unom az allando panaszkodast.

12 megjegyzés:

  1. Borzasztó, ami történt. (Szerintem a sebészetre tartozik, onnan fognak továbbküldeni, ha látják, mi az oka.) Gyorsan gyógyulj meg.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Andikám... Hát nem ilyen bejegyzésre vágytam... :-((
    Gondolom, te sem.
    Remélem, sikerrel jártok, és estére jó híreid lesznek.

    VálaszTörlés
  3. Bocsanat! Elnezest, akik vartak az eredmenyre, de egesz delutan nem volt netem.

    VálaszTörlés
  4. Agi lesegitett a lepcson, utana egyedul mentem a sebeszetre. De ez a doki is szabadsagon van a heten. Igy dolgom vegezetlenul jottem haza. A legkozelebbi szakrendelo, ahova nem kell beutalo, az Ors Vezer teren van. Oda pedig csak taxival jutnek el. Annyira azert nem rossz a helyzet. Ha keddig nem javul lenyegesen, akkor megint elmegyek. Addig pedig hasznalom a Bioptron lampat.
    De ha mar lepcsoztem, akkor elkisertem Donit is az allatorvoshoz. Megint elkezdett vakarozni. Aztan fagyiztunk is. De ezt majd elmeselem holnap.

    VálaszTörlés
  5. Egyedül mentél a sebészetre????? És potyára ??? Neeeee!
    Miért nem nézted meg a ZESZ honlapján, hogy van-e rendelés és ki rendel?
    Nagyon jó kis honlapjuk van. Én el nem indulnék találomra még az Örsre sem, pedig itt van egy kilométerre, és könnyebben mászkálok, mint te.

    De én ezt nem is értem... Hogy a csudában mentél oda egyedül? Gyalog?
    Vagy valamit félreértek? És hogy másztál föl a rendelőnél a sok lépcsőn?

    Most keddig várni fogsz, hogy mire jutsz addig? De hát az rengeteg idő!
    Bizony, bele kellett volna ülnöd abba a taxiba... Egy ilyen fekély nem játék.

    Az nagy öröm, hogy ezek szerint jó állapotban vagy - de megnyugtatóbb lenne, ha sikerült volna megmutatni orvosnak a lábadat. És ez a magányos csavargás... hát ez nekem újdonság. Hogy volt hozzá merszed?

    VálaszTörlés
  6. Agi delelott, ugy 11 ora tajban bent volt a rendeloben az Erzsebet utalvanyomert. Direkt odament az iranyito pulthoz is, hogy megkerdezze, mennyit kell majd varnom a sebeszeten, es hogy mikor vannak a legkevesebben. Azt a valaszt kapta, hogy ha ket ora tajban megyek, akkor kell talan a legkevesebbet varni.Szerintem a no nem nezte meg a beosztast. Igy batran elindultam.
    A rendeloben, mint ahogy masutt is mindenutt ilyen intezmenyben, van mozgasserult bejarat. Mocival mentem, mint ahogy evek ota kozlekedem. Nezd meg az albumomban. Rengeteg kep van a mopedemrol. Csak a lepcso az akadaly most. Mindig egyedul kozlekedtem regen. Es most is nagyon elveztem, hogy vegre megint volt egy kis szabadsagom.
    A morfium miatt nem erzek fajdalmat, de nagyon csunya a seb, es nedvezik. Az ilyen sebek erszukuletes embereknel nagyon gyakoriak.Sokszor evekig sem gyogyulnak be. Az a nehany nap kesedelem igazan nem szamit.

    VálaszTörlés
  7. Óóóóó - így persze más. Akkor tényleg csak peched volt. Nagy peched. :-((
    De így is ajánlom figyelmedbe a Zuglói Egészségügyi Szolgálat honlapját : mindig naprakész, és egyértelműen jelölik rajta, hol van épp rendelés. és hol nincs.

    A mopedre én is gondoltam (vagy esetleg elektromos székre - bár nem tudom, olyanod van-e), de megmondom őszintén, még a motor is túl nagy feladatnak tűnt a szememben. Hála Istennek, hogy mégsem az ! Szerintem fantasztikus, hogy képes voltál lebonyolítani ezt a kis kirándulást ! Nagyon, de nagyon örülök neki ! Hisz akkor nem is vagy bezárva ! :-)))))

    VálaszTörlés
  8. Jaj, irtam valasznak egy egesz litaniat, Mar csak egyetlen mondat hianyzott a befejezeshez, hogy raklikkeljek a kozzetetelre, de dolgom akadt. Kozben meg ez a hulye gep ugy dontott, hogy lezarja magat.

    VálaszTörlés
  9. Húúúú - az ilyesmi nagyon bosszantó ! Szeeeegény Andi ! :-((

    Hasonló esetek elkerülésére én WORD-ben vagy levélként kezdem írni az olyan kommenteket, amelyek vélhetően hosszúak lesznek - ugyanis akkor bármelyik pillanatban félbe tudom hagyni, el tudom menteni a meglévő szöveget. Ha kész van, egy pillanat alatt bemásolom a helyére, az eredetit pedig törlöm. Gutaütés elkerülésére neked is javaslom a módszert. :-))

    VálaszTörlés
  10. Csakhogy ezen a gepen Word sincsen.

    VálaszTörlés
  11. A legtobb szakrendelobe elore kell kerni idopontot, igy aztan ilyesmi tenyleg a legritkabb esetben fordulhat csak elo. egy a milliohoz ra az esely.

    Mozgsserult mopedem mar legalabb 10 eve van. Nekem SZTK alapon nem irtak fol, ugyhogy mas megoldas utan kellett nezni, amikor tomegkozlekedesi eszkozokre mar nem tudtam felszallni. Valahogy az volt a szerencsem, hogy nem irtak fol, mert akkor csak El-go-t kaptam volna, amin nincs iranyjelzo, es csak 8 km-es sebessegre kepes, tehat csak jardan valo kozlekedesre alkalmas.
    Az enyem vegsebessege 15 km/h. Hasznaltan vettuk 168000 Ft-ert. Mashogy Babos-hegyen nem is tudtam volna letezni, mert Bicske 6 km-re van tolunk. A legkozelebbi kozert is 5 km. Ebbol kettot fold- a tobbit orszaguton kell megtenni. Jo lenne gyorsabb, nagyobb tavolsag bejarasara alkalmas jargany, de az csak benzines kivitelben erheto el. Azzal viszont jardan nem lehet kozlekedni, es bemenni sem lehet vele a piacra. De tulajdonkeppen a 30 km-es tavolsag boven megfelo. Ha nagyobb tavolsagra kell menni, vegso soron fel lehet vele szallni buszra, villamosra, trolira is. Mar, amelyik alacsonypadlos, rampaval ellatott.
    Hollandiaban megszokot latvany. Nem csak mozgasserultek, de a mar nehezebben mozgo idos emberek is hasznaljak. Zoli is szokott idonkent jarni vele, ha csak a kozeli boltba kell kimenni, es lusta gyalogolni. A biciklijen ugyanis nincs kosar.
    A BKV koltseget, a cipekedest meg lehet sporolni vele, mert 1 feltoltessel (1-1,5 kW/h aramkoltseg) 30 km-t bir megtenni,
    Miota megvan, onalloan tudom intezni a dolgaimat. Csak a nagy bevasarlasoknal, mikor kartonszamra kell hazahozni az asvanyvizet, kutyakajat, szorultam Zoli segitsegere. A kisebb bevasarlasokat, a piacra jarast mar egyedul tudtam intezni.

    VálaszTörlés