2014. április 15., kedd

Mindenfele

Vegre eljutottam a sebeszetre. kikaparta a sebet egy szikeszeruseggel. Morfium tapasz ide, vagy oda, kegyetlenul fajt meg par ora mulva is. Aztan tapaszt tettek ra, ala betadinos papirvattat. Irt fol antibiotikunot is. Azt hiszem, igazam volt, amikor en is ezt a megoldast valasztottam. Mondtam neki, hogy tisztaban vagyok azzal, hogy sokara fog begyogyulni az erszukulet miatt. Penteken delelott kell visszamennem kontrollra.
Ma 12ezer forinton feluli osszeget hagytam ott a patikaban.
A patikus kislany odaadta mind a 20 morfium tapaszt, holott penteken a helyettesito orvos csak 5 darabot irt fel.persze boldogan kifizettem az arat. Legalabb lesz boven tartalekom, mert a doktorno 24.-en ki fogja irni a maradek 15 db-ot is. Akkor mar kozgyogyra. Mert a fellebbezesem sikerrrel jart. Megkaptam.aprilis 24.-etol. Erdemes volt fellebbezni, mert, mint a hatarozatban leirtak, ket feltetel van: 1:) a gyogyszerkoltsegnek el kell ernie a mindenkori minimalnyugdij ketszeresenek 20%-at. Az enyem a jovedelmem 20%-at is meghaladja.  2:) a jovedelem nem haladhatja meg a 85ezerharomszazakakarhany Ft-ot Most nincs elottem a hatarozat, igy nem tudom a pontos szamokat idezni. Mindenesetre az enyem bo tizezerrel kevesebb. Hetfon hozta a posta ezt a jo hirt.
Beszeltem a UPC-vel is, mert az indulo 33 csatorna mara 29-re fogyatkozott.Szinte csak nezhetetlen csatorna maradt meg, az ara viszont 4900-rol 7600-ra nott. A fiam 100Ft-tal fizet tobbet, es ketszer olyan gyors az internete az enyemnel. Ezen kivul szazvalahany csatornaja van, kozottuk 3 fele HBO is van. Ezenkivul videotar, es olyan "ize" hogy folveszi a musorokat, es tetszes szerinti idoben nezheti meg. A holgy azt mondta, hogy ez a nagyon kedvezmenyes csomag osszesen 1 hetig volt kaphato. Ha ilyet szeretnek, az tizenakarhanyezer Ft lenne.
Az enyemen a mostaninak a 10-szerese lesz az internet sebessege, 82 csatornam lesz. Nem kell a Wifihez kulon routert hasznalnom (ez Zolinal is be van epitve) Kertem meg 300 ft-ert + 8 idegen nyelvu csatornat:ebbol 4 a nemet . Igy az alapdij osszesen 9300 Ft lesz. Ehhez jon meg a telefonbeszelgetes, mert a legolcsobbat kertem, amivel csa a UPC erheto el ingyen. Ez nalam 3-4szaz Ft szokott lenni. Keveset telefonalok, mert ott van a skype, meg a facebookos lehetoseg.
Aginak tovabbra sem jo a kocsija. Igy vonattal es busszal ment az anyjaekhoz. Rendes volt tole, hogy folcipelt nekunk 3 liter kecsketejet. Vera unokaja ugyanis szinte mindenre allergias. Azt mondta nekik az orvos, hogy jo lenne, ha rendszeresen inni kecsketejet, es lehetoleg sok kecskehust fogyasszon. Husbol kostolot nem tudtam neki szerezni. Ha kicsit hamarabb szolt volna, akkor tudtam volna adni nekik kostolot. De ami volt, az bizony mar mind elfogyott. Nekem is nagyon hianyzik. De csak egesz gidat lehet venni. Annyit meg nem tudok hova tenni. Pedig de jo lenne, ha szivesen enne, es ketten vennenk meg egyet.  

7 megjegyzés:

  1. Jó, hogy végre túl vagy a sebészeten.Biztos lámpázni is fogod, úgy gyorsabb a gyógyulás.
    Nem tudom, hol laknak Vera unokájáék, mindenesetre szólok, hogy az újpesti piacon (nem messze a metrótól) rendszeresen minden nap kapható kecsketej, sajt, túró.

    VálaszTörlés
  2. Koszi, Klari az infot, de a Bosnyakon is lehet kapni tejet, es sajtot. De azert a tej megis mas ott. Nem tudom miert, de az a tej "sokkal kecskeizubb", mint amit frissen fejve Agi hoz. Ne nevess, de ennek "csak teljesebb ize " van, ahogy a frissen fejt tehentejnek. Azt is meg kell szokni, hogy "nehezebb" azaz zsirosabb a boltinal. Mikor eletemben eloszor ittam frissen fejt tejet Bugacon,nekem is furcsa volt. Eleinte nem is izlett, de ingyen volt. Most mar a boltit nem is tudom meginni.
    1-2 naposan ebbol a tejbol lehet kakaot, tejeskavet kesziteni. A piacibol nem. Csak a 3..- 4.-ik napon lesz kecskeize. A gyereknek jobb, ha eleinte ilyet adunk, amig meg nem szokja. Vera egyebkent a szomszedom, az unokaja is kozel lakik hozzank. Ha azonnal lefagyasztjuk kisebb adagokban,amit 1-2 napon belul nem tudunk elfogyasztani, akkor megtartja a kezdeti izet.Agi szulei szerdan Pesten keresztul utaznak, akkor megint hoznak ok is, Es ebben a honapban Agi is meg ketszer megy haza, es tud hozni. Most vonaton kellett cipelnie, igy csak 3 litert hozott. A szulei tobbet fognak hozni. Aztan, ha majd megszokja, akkor mar jo lesz a piaci is. Csak a hus kostolassal vagyunk bajban. Ha megeszi, akkor nem gond, mert felesben megveszunk egy gidat. Keptelen vagyok felfogni, miert nem lehet a hentesnel kilora kapni. Igaz, az emberek tobbsege idegenkedik tole. Agiek sem eszik meg.

    VálaszTörlés
  3. Attól függ, milyen zöldeket eszik az állat. Én a Mátrában a frissen fejt tehéntejet a legelőn növögető sokféle illatos gyógynövény mellékíze miatt nem bírtam meginni. Az összefüggés kecskééknél is fennálhat. Remélem, megtaláljátok, mi válik hasznára a kislánynak.

    VálaszTörlés
  4. Marci tisfiu. Szegeny gyereket tulhordta az anyja, mert az orvosa eppen nyaralt, ugyhogy a korhazban direkt visszatartottak a szulest. Ez bizony nagy hiba volt, mert a gyerek sulyos agyverzessel szuletett. A bal oldala ugyanugy bena, mint az enyem. Es meg ez a problema is hozzajott.Ezert is sajnalom annyira azt a gyereket.
    Tudom, hogy minden atmegy a tejbe. Az en fejoskecskeim szinte kizarolag lucernat kaptak. No meg a zsenge szolokacsokat, mert azt imadtak. Agieknal is gazmentes teruleten legeltetik az allatokat. Szerintem ezert is olyan nepszeruek a baranyaik az arab kereskedok kozott.Es ezert olyan finom a tejuk. Egy picit kecskesebb ugyan az enyemnel, de nagyon finom. Zoli allandoan panaszkodott is, hogy tisztara olyan, mintha tehentejet inna. O nagyon hianyolta belole a kecskeizt.

    VálaszTörlés
  5. Ó, szegény kicsike. Vajon javulhat-e az állapota, mit mondanak az orvosok.

    VálaszTörlés
  6. Az agyverzeses allapota mar biztos, hogy nem fog javulni. Elertek a maximalis javulast vele. Csak 2 es fel eves koraban kezdett el jarni, 5 eves koraig egyaltalan nem tudta tartani a vizeletet. Most mar szalad, csak hat sajnos a bal labat csapja. A bal kezet pedig meg annyira sem tudja hasznalni, mint en. Egyaltalan nem tud fogni vele. A sulit csak 8 evesen tudta megkezdeni. Most harmadikos, kozepes tanulo, de ez szerintem nem agyverzesen mulik. Apu unokatestverenek az egyik unokaja pl. kituno tanulo.Irodalmi, es matek versenyeket is nyer, gyonyoruen rajzol, mig az occse epphogy kettessel bukdacsol egyik osztalybol a masikba.Regebben 1 heten 3-szor jart a Peto intezetbe. Hogy most jar-e, azt nem tudom. Szerintem a suli mellett mar nem tud.

    VálaszTörlés