2014. április 17., csütörtök

Visszakaptam, Zoli tortái

Ma délután végre visszakaptam a laptopomat.
És mit gondoltok, mit tettek rá a régi Vista helyett?
Jól van na, megmondom, mert ezt úgysem találná ki soha, senki: hát természetesen XP-t
Frissítések ide, vagy oda, szerintük még mindig ez a legjobb!
*******************************************************************
Április 6.-án volt Zoli 32. születésnapja.
A barátaitól gyümölcstortát kapott.
Nikitől egy hatalmas, irtó vastag dzsesszkönyvet kapott.
Zoli imádja a dzsesszt. De vajon mikor tudja ezt kiolvasni? Talán nyugdíjas korában sikerülni fog.
Niki jól ráérez mindig, mit szeretne Zoli. Karácsonyra festetett neki szintén dzsessz témájú képet!
Arról Karácsonykor tettem föl képet.

Vasárnap, április 6.-án volt a kiállitás záró napja. Még a kiállításon köszöntötték föl a munkatársai ezzel a tortával:
Talán egy kívánságot is megfogalmaztak ezzel a tortával: Éljen meg a Kft ugyanannyi évet, ahány éves ő maga.
A kiállítás szervezői hangosbemondón köszöntötték föl.

Én a gyerekkori kedvencét, 4 rúd kókusztekercset készítettem neki.
Arról nem készült kép, de ma, míg a gépet telepítette, az egyik termetes rúd fekét elpusztította!
Így utólag is boldog szülinapot kisfiam!
De a legnagyobb ajándékot, a kiállítás remélt, de nem várt hatalmas sikerét ő szerezte saját magának!
Gratulálok!
Az ott készült videót többek között az én idővonalamon is megnézhetitek a facebookon.

Kedden végre eljutottam a sebészetre is.
A doki kikaparta a sebet-mközben én csillagokat láttam. Aztán fertőtlenítőt tett bele, mull-lapokkal fedte, végül tapaszt tett rá! És csodák-csodája, még mindig nem ázott át. Pedig itthon 2-3 óránként kellett cserélnem az extra vastag lapokat, mert átáztatta a nedv, ami egyfolytában csurgott belőle.
Holnap megyek kontrollra. Nagyon kíváncsi vagyok, most hogyan néz ki. Kedd délután óta egyáltalán nem lámpáztam, mert elfelejtettem megkérdezni, szabad-e.  De érzékeny, és fájdogál.
30.-tol Debrecenben leszek kivizsgáláson. Nem tudom, mi értelme pont szerdán menni, mikor másnap ünnepnap van. Tehát először pénteken lesznek vizsgálatok, utána két napon át  megint csak semmi. De hát ők tudják, mit miért csinálnak!


18 megjegyzés:

  1. Május 2-án, pénteken munkaszüneti nap lesz, de persze attól még lehet, hogy a debreceni kórház másképp működik.

    VálaszTörlés
  2. Andi, jó lesz rákérdezni az időpontra megint. Különben az XP támogatását meghosszabbították, úgyhogy lesz frissítése, meg ami szem-szájnak ingere.

    VálaszTörlés
  3. Klári: Épp most írtam e-mailt Csivicsuvinak, hogy kár volt lecseréltetnie Windows 7-re az XP-t. Tegnap 12, mar meg 8 frissítésem volt. Sajnálom szegényt, hogy ekkora költségbe verte magát fölöslegesen.

    VálaszTörlés
  4. Ági: Állítólag ők május 2.-án dolgoznak. 2 vizsgálat van kiírva péntekre, 30.-án délutánra is van 1. Azért nem lehet későbbre tenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, aztán később eszembe jutott, hogy ha ez magánkórház, akkor nyilván nem úgy van a munkarendjük, ahogy a többinek.

      Törlés
    2. Ági, nem magánkórház: a Debreceni Orvostudományi Egyetem.
      Csak ott bérel műtőt. Egyébként most felajánlotta azt a lehetőséget, hogy csak a konzultációkat végzi a magánorvosomként, a többi minden TB-re megy. Nagy könnyebbség, mert így megússzuk az egész műtétet 60-70ezer Forintból.Visszakozott egy TB-s beteg. Nem mer belevágni a műtétbe, így az enyémre lesz keret.Nem a soron következőt vették előbbre, inkább engem vettek be- sürgősségi indokkal. Ennyin múlott. Mert a 2 éves előjegyzést nem tudtam volna kivárni, no meg nem is lett volna ajánlatos. Műteni egyébként ő fog. Semmi nem változott, csak nem kell műtőt, és személyzetet fizetni.Persze a nővéreknek így is, úgyis adni kell. De meg is érdemlik, mert embertelenül sokat dolgoznak, fillérekért. És itthon maradtak.Az én orvosom is kijár műteni külföldre is.

      Törlés
  5. Andi, nekem Win7-em van, frissít ő is, semmi bajom vele. XP-t én kihajítottam, ill. egy külön vincseszteren megvan, ha kell, előszedjük.

    VálaszTörlés
  6. Akkor te adhatsz tanácsokat Csivicsuvinak, ha kéne neki, mert most egyelőre nagyon szidja, hogy nem boldogul vele. Igaz, csak tegnap délután kapta vissza a gépét az új rendszerrel.

    VálaszTörlés
  7. Klári - én nem kaptam tőled levelet !!!
    Vagy csak nem jött át a LIVE MAIL-be ?
    Majd mindjárt megnézem a madárkák postaládáját - mert gondolom, oda küldted.

    VálaszTörlés
  8. Jaj, de nagy hülyeséget írtam !!!! Ezer bocsánat !
    Mivel Andi vonatkozó válasza úgy kezdődik, hogy "Klári" (és utána kettőspont), úgy értelmeztem, hogy Klári írta a szöveget. :-))
    Ez van, Kislányok - és ez már csak rosszabb lesz ! :-))

    Egyébként nincs már semmi bajom a hetessel meg az új POWER POINT-tal, de beletelt pár napba, míg sikerült mindenben eligazodnom.
    Biztos nem olyan jó, mint az XP - de az már halálra van ítélve, szegény.
    A MICROSOFT nem tud róla, hogy meghosszabbították. :-))

    Andikám - aki ma még XP-t pakolt föl a laptopodra, annak én többet nem adnám a kezébe a masinámat. Biztos nem jogtiszta, és ilyen volt neki kéznél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kapom szinte naponta az üzenetet a Microsofttól, hogy vegyek másikat. Nekem Vistám volt idáig, ez most kissé szokatlan. De az egészen biztos, hogy visszakoztak. Most naponta 8-10 frissítést kapok napok óta. Úgy látszik, most pótolják, ami idáig elmaradt, és csak ímmel-ámmal volt frissítve az utóbbi időben.
      Az Vilmányi féle ügyvédi iroda áll velük szerződésben már hosszú évek óta. Ők nagyon meg vannak elégedve velük. Havi átalányt fizetnek nekik 15 gép rendszeres karbantartására, úgyhogy abba Ágié, Lauráé, Zolié, és az enyém is belefér, mert ott 11 asztali gép, és laptop van. Viszont 10-re, 15-re stb lehet kötni, függetlenül attól, hogy melyik gép hol tartózkodik.

      Törlés
  9. Azért is hittem azt, mikor itt voltál, mert náluk minden gépen XP van.De ezt a gépet más rendszerrel vette Zoli, és nem vették le róla. Egyébként minden évben kijönnek egyszer karbantartani hozzám is.

    VálaszTörlés
  10. Azért is volt azon a régi, leselejtezett kölcsöngépen is XP. Azt eltették tartalékba, épp ilyen gondokra. Ha elromlana, akkor kidobják.

    VálaszTörlés
  11. Hogy visszatérjek egy korábbi megjegyzésedre : sose sajnálj a tetemes költség miatt, amivel a csere járt ! Nyilvánvaló, hogy nem máról holnapra fog meghalni az XP, de hogy kihalófélben van, az biztos. Sajnálom, mert jobb volt, mint a hetes, a VISTÁ-val meg össze sem lehet hasonlítani. Szegény VISTA egy nagy tévedése a MICROSOFT-nak, senki sincs elragadtatva tőle.

    Sosem értettem a különféle megosztó portálokon sem (blogok, képek, videók), hogy ami egyszer bevált és jól működik, azt miért kell időnként lecserélni másikra - ami természetesen nehézkesebb, rondább, rosszabb, mint az elődje. Mintha a szoftver-fejlesztők mindenáron bizonygatni akarnák, hogy szükség van rájuk és megdolgoznak a pénzükért. Valahogy így lehet az operációs rendszerekkel is, sajnos. Az XP-nél jobbat nem fognak kitalálni - elég lett volna azt fejlesztgetni itt-ott, hozzáadva további funkciókat, de megtartva a régieket, meg magát a struktúrát. Nem csak azért találom jobb felépítésűnek, áttekinthetőbbnek és logikusabbnak, mint a hetest, mert azt szoktam meg, hanem már első látásra se volt vele semmi problémám, annyira egyértelműen adta magát minden. Pedig akkor még abszolút kezdő voltam, semmit se tudtam a számítógépről. Úgyhogy nálam jobban senki se sajnálja az XP-t - de ha egyszer temetni kell, hát akkor temetni kell, hisz jövője már nincs.

    Én ritkán vagyok abban a helyzetben, hogy viszonylag fájdalommentesen kiadjak ekkora összeget, mint amennyibe a hetes és az új OFFICE került : most azért engedhettem meg magamnak, mert a FŐGÁZ és az ELMŰ állta a cechet. Ha nem fordítom a számítógépre, elment volna az a pénz szép apránként, észrevétlenül, anélkül, hogy bármi komolyat föl tudnék mutatni belőle - aztán ha pár hónap múlva tényleg használhatatlanná válik az XP, verhettem volna a fejem a falba, hogy miből cserélem hetesre. Így meg erről most le van a gond : 2020-ig nyugtom lesz. Addig meg már nem is élek. :-))

    VálaszTörlés
  12. Mint azt már írtam, ez a gép Zoli nevén van. Az ügyvédi irodához van bejelentve, ahol Zoli az iroda közgazdásza, Ági pedig a tulajdonos vezető ügyvéd. Nekik 1-1 normális gépük van az irodában, és 2-2 laptopjuk. A helyettesének szintén. A többi ügyvédnek 1ilyen, egy olyan, és az asszisztensnek is. Ezért is ajánlottam neked az ingyenes cserét, mert azt hittem, az iroda is cserél, mert van még néhány szabad gépkapacitás. Rosszul tudtam, mert 20 gépre van szerződésük a számítógépesekkel. Inkább megéri nekik több után fizetni az átalányt, mint, ha csak 1 gépet is külön kéne szervizeltetni. Tehát, ha kell, mindet lecserélik, de szerintük az XP a legjobb az összes rendszer között, és ameddig frissítenek, érdemes megtartani. Egyébként jogtiszta az XP-m. Ügyvédi irodánál nem is lehet mást használni. Mikor elterjedt a hír, hogy megszűnnek a frissítések, az egész iroda káromkodott, mert ők is ezt szokták meg. De az egész világon ez a rendszer a leginkább elterjedt. Ezért is visszakoztak. Először arról volt szó, hogy 1 évvel hosszabbítják meg, de most nagyon úgy néz ki, hogy véglegesen marad, és tovább fejlesztik. Legalábbis belátható időn belül.
    Ági nem alkalmas arra, hogy összetartson egy irodát. Ahhoz túlságosan egoista, zsarnok,és mindenkit lenéz. Így a vezetői feladatok Zolira hárulnak.A villámhárító szerepét kénytelen játszani a tulajdonos és a beosztottak között. Ha ő nincs ott, sorban mindenki felmondana. Ági tudja ezt, ezért is ragaszkodik annyira Zolihoz. Egyébként a saját szakterületén kiváló jogász, csak az emberekkel nem tud bánni.

    Üsd be a gugliba, hogy kocsis vilmányi, ott láthatod annak a honlapját is. Azt is Zoli szerkeszti, és frissíti. Hetente 3-szor jár be oda is. Most akarja megmondani Áginak, hogy áttér a heti két alkalomra, aki nem fog örülni az ötletnek, az biztos. De azt mondja, hogy akkor meg felmond, bármennyi szereti azt a munkát is, mert már nem bírja a kettőt együtt. Pláne, hogy most a saját cége egyre több munkát igényel. És a saját cége azért fontosabb.Régen már volt egy saját vállalkozása. Azt föl kellett adnia, mert akkoriban ezt az irodát kellett a romjaiból újraépítenie.Akkor ez volt neki a fontosabb.

    VálaszTörlés
  13. Ja, és érdemes még elolvasni az Önéletrajzát. Azt a vállalkozását kellett egy időre szüneteltetnie, amikor egy "állítólagos vétség" miatt az iroda a padlóra került. 4 hónapon keresztül tartott a vizsgálat, Ágit azonnal kirúgták a kamarából, meg sem várva meg a vizsgálat befejezését. Ez alatt az idő alatt a volt alkalmazottak mind szétszéledtek, az irigyeik meg kígyót-békát kiabáltak rájuk. Mikor végre tisztázták magukat,már mindenki elfordult tőlük. 2 évi nagyon kemény munkájába került Zolinak, míg visszatértek azok az ügyfelek is, akik bedőltek a rágalmaknak, és közben csalódtak azokban az irodákban, akik átcsábították őket. No, meg alkalmas, megbízható ügyvédeket is nagyon nehéz volt találni
    Szomorú volt látni, hogy az akkori alkalmazottak egyike sem állt ki Ági mellett. Pedig ők jól tudták, hogy semmi nem igaz a vádakból. De addigra már mindegyik hordozott magában jó néhány tüskét Ági rossz természetének köszönhetően. Senkinek nem esik jól a lenézés, és a megalázás. Azóta már próbálja visszafogni magát, de kevés sikerrel.

    Csak mikor visszaszerezték az iroda régi hírnevét, akkor kezdett bele Zoli ebbe az új vállalkozásba, és persze az elsőt továbbra is szüneteltetnie kell.

    VálaszTörlés
  14. A jó Isten mentsen meg mindenkit fifikás ügyvédektől, ármánykodó irigyektől, zavaros és átláthatatlan, kibogozhatatlan rágalmaktól - meg ettől az egész, szép új világtól, ahol a tisztesség már nem divat, és nem bízhatsz meg senkiben. Bele is pusztulnék, ha ilyen körökben kéne forognom !
    Világéletemben filléres gondjaim voltak, de mindig nyugodtan aludtam. :-))

    VálaszTörlés
  15. Ha nem lennél már nyugdíjas, akkor te is retteghetnél ebben a mostani világban, hogy esetleg másnapra már nem lesz állásod. Ha meg munkanélküli, minimálbéres, esetleg közmunkás, attól, hogy holnap esetleg már nem tudsz kenyeret sem tenni az asztalra. Ma már alig akad valaki, aki nyugodtan hajthatja álomra a fejét.

    VálaszTörlés