2014. december 7., vasárnap

Megint csak rossz hírek...

Ezúttal ugyan nem rólam, de mindkettőnket érint...

Péter (a volt férjem)  tavasszal, vagy még februárban?- már nem is tudom, térdprotézist kapott Azóta is szenved vele. Nagy fájdalmai vannak, ha lehet, még rosszabbul jár, mint azelőtt., bár ő szerencsére nem szorul kerekes székre. A műtétje előtt neki is mondták, hogy le kell fogynia, de mivel csak annyit mozgott, hogy elment a kocsiig, nagy nehezen beszállt, elment a piacra vásárolni, visszaült az autóba. Amit lehetett, ülve készített elő, főzött egy kondérnyi kaját, és zabált,- zabált -ivott - zabált, és megint ismét ivott. és persze hízott és hízott tovább.
Gondolom, nem csak nekem, hanem neki is ki kellett vizsgáltatnia magát a műtét előtt.
Elképzelni sem tudom, hogy miért nem vették észre nála a szívkoszorúér szűkületet, a magas koleszterin szintet.EKG-t mikor befekszik a kórházba a műtétre, minden kórházban készítenek. Tényleg nem tűnt föl senkinek, hogy valami nem stimmel?
Vagy csak nekem volt szerencsém, és engem vizsgáltak ki ennyire alaposan? 
Nem hinném, hogy a meszesedés fél év alatt alakult ki nála. Mióta az eszemet tudom,a jó zsíros ételeket szerette. Szalonna, hurka, kolbász, kocsonya, köröm,- és pacalpörkölt, csülök, - szerepeltek a kedvencei között.
Mióta cukorbeteg lett, azóta kerültek csak a zöldségek is a menübe. Igaz, hogy a húslevest mindig rengeteg zöldséggel készítettük (emlékszem, normál adag zöldséggel főztem a húslevest, és külön megfőztem hozzá Maggi kockás vízben kb 1-1,5kilónyi sárgarépát, gyökeret, zellert, mert a sok sárgarépa túlzottan megédesítette volna. A zöldséget mindig a leves előtt ette. Sosem jött rá, hogy trükközöm.
Nyáron egy ültő helyében megeszik egy literes doboz fagyit is, azóta is, hogy a cukorbetegséget diagnosztizálták nála. Persze nem cukormenteset.

Én december 20-án délután megyek át hozzájuk a betegszállítóval. Délelőtt Zoli a fiúkkal átszállítja az ágyamat, meg egyéb holmimat. Hogy mikor jövök haza, az még kérdés. Sok mindentől függ.
Pl. attól is, hogy a lépcsőjárót, amit a napokban hoznak majd el kipróbálásra, megveszi-e Zoli, vagy sem. Használtan 360 ezerbe kerül. Tehát jól meg kell gondolni. Mindenesetre hozzájuk, a harmadik emeletre - még ha  jól sikerül a műtét, akkor sem valószínű, hogy föl tudok menni.
Egyelőre nem tudja eladni, csak rettentő nagy (10 millió körüli) veszteséggel.. Azért vette meg annak idején, mert már elfogadták a ház pályázatát a liftépítésre.  Már csak a pénzt kellett volna utalni.
De közbejött a kormányváltás, és az egészből nem lett semmi. A vállalkozása irodáját is máshová kellett helyeznie, mert az érdeklődők, a majdani  megbízók nem caplattak volna föl 3 emelet, azaz kb.16 méter magasra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése