2015. május 15., péntek

Gáz...

Kint volt ma a gázszerelő Zolival. Már előre megmondta, hogy nem lesz olcsó mulatság.
Ezt a beszerelést sosem engedélyezték volna.-mondta.
Szinte semmi nincs jól csinálva, azon kívül, hogy a cirko működik. Bármely pillanatban valóra válhatott volna egy alapos szénmonoxid mérgezés. Csak a jó szerencséje óvta meg az itt lakót. Még fürdés közben is előfordulhatna,  úgy, hogy  közben nem is fűtenek. Ha szél fúj, ne zuhanyozzak, még akkor sem, ha nyitva a fürdő ajtaja.
Nagyszerű!
Tényleg a Jószerencsém vezényelte ide a kéményseprőket.
Osztott-szorzott, és mondott egy hozzávetőleges árat: nettó 4-és 700ezer Ft, már ha részben engedélyeznének néhány gyengébb minőségű, már beépített anyagot.
Kata valószínűleg nem tudta, milyen lelkiismeretlen, csaló kontárral dolgoztatott. Ő egyszerűen csak meg szerette volna spórolni az Áfát. Nem értett hozzá, ahogy mi sem.
Gondolom, több gázszerelőnél is érdeklődött, és neki is elakadt a lélegzete az árak hallatán.
Talált egy relative olcsóbbat, aki a neve adása nélkül elvállalta, és lecsapott rá. Nem tudta, mit kockáztat.
Nem hibáztatom érte. Ennyire futotta a keretéből.
Valószínűleg nem lesz egyszerű megegyeznünk vele.
De akkor is meg kell csináltatnunk, még ha perre is kell mennünk miatta.
Sajnálom szegényt nagyon, de hát erre nincs más megoldás. Még a nyáron készen kell lennünk.
Emlékszem, mi is nagyon szívtuk a fogunkat, mikor ki kellett béleltetni a kéményt, "mert ha eddig jó volt így...." Nálunk szerencsére csak egy kéményt kellett béleltetnünk, mert mindkét cirko ugyanabba a kéménybe volt kötve, nem úgy, mint a cserépkályhák. Persze azt a kéményt mi sosem használtuk, de azért jó, ha van. Ki tudja, mikor kell áttérni fa, vagy széntüzelésre? Az előző fölöttem lakó végig szénnel tüzelt.
Akitől '66-ban apu megvette, fa fűtést tervezett.Így a Ciklámenben 2 lakás egy működő, és 2 már nem használt kémény tisztítását fizeti. Nem baj, mert biztonságot ad.

3 megjegyzés:

  1. Az ember mindig jobbat vár... - mondta ilyenkor anyukám.:( :(

    VálaszTörlés
  2. Bölcs asszony volt!
    De tudod, azokban a hidegháborús időkben...
    Ma meg a gázár robbanásnál...
    Egyszóval sosem árt a plusz kémény.
    És itt sem ártana... Mert ha véletlenül a kéményseprők télidőben elzárnák a gázcsapot...

    VálaszTörlés
  3. ha nem készülne el időben.
    És csak most jutott eszembe: Éva mondta, hogy nála is gondok vannak a kéményével . Csak nála nem készült olyan jegyzőkönyv a hiányosságról hogy 60 napon belül be kell nyújtani az átalakításról a terveket. Mondta, hogy nincs pénze a felújításra, és a kéményseprők évente csak egyszer jönnek. Igaz, akkor már meg is büntetik. Most csak egy figyelmeztetést kapott, hogy ha nem csináltatja meg, jövőre büntetés, és még ki is kapcsolják. Azt mondja, majd csak lesz valahogy.

    VálaszTörlés