2016. január 24., vasárnap

Hét vége, és babaúszás, és egy szomorú hír, hogy azért ne legyen teljes a boldogság

Az elmúlt  hét végét a Mátrában töltötték. Sokat sétáltak a friss levegőn:
 Kékestető
Miután a szállodai pancsolást nagyon élvezte, hazaérve is elvitték a fürdőbe. 

Barátkozás a vízben. Két apuka 2 baba




Úszás után ráfér egy kis tusolás
Sajnos otthoni fürdőkádas kép nem készült róla azt is nagyon szereti. Nagyjából fél órát pancsizik felváltva Nikivel, és Zolival. Úgy értem, egyik nap egyikükre, másik nap másikukra kerül a sor.

Pénteken Péter valamiért leugrott kocsival a sarki üzletbe. Visszafelé az autótól kb 1 méterre elcsúszott a jeges úton. Nagy nehezen bekecmergett a kocsiba. Szerencséjére a kaput tárva-nyitva hagyta.Valahogy bekúszott a lakásba, és felhívta Zolit. Nem akart kórházba menni, de azt kérte, aludjon nála éjszaka. Éjjel kettőre már olyan rosszul lett, hogy Zoli nem tehetett mást: kihívta a mentőt. Először el sem akarták vinni, aztán úgy döntöttek, beviszik a HONVÉD kórházba. Zoli ezt nem engedte. Ragaszkodott a Balesetihez. Megröntgenezték. Először azt mondták, a gerince tört el 2 helyen is, és a csípője. Aztán azt mondták, ép a gerinc, a csípő is. A combja tört el. Zoli ekkor borult ki: Döntsék már el, hogy mije törött.  Operálni, vagy ne... Úgy döntöttek, az intenzíven megpróbálják előbb kicsit feljavítani a szívét (????) Reggelre szívinfarktust kapott -a sokadikat. Telefonáltak Zolinak, hogy átviszik a Városmajorba. Zoli ott töltötte az egész délutánját. Közben otthon Olivér sikoltozott, visított. Niki képtelen volt lecsendesíteni. Végül kínjában telefonált Zolinak, hogy jöjjön haza, talán ő le tudja csillapítani. Taxiba pattant. Azt mondja, életében nem hallotta így üvölteni a fiát. Nagy nehezen sikerült a teljesen felspannolt gyereket lecsillapítania, és elaltatnia. Aztán vissza a kórházba. Azt mondja, annyira feszült volt, hogy nagyon helyesen nem mert beülni a kocsiba.
Úgy volt, hogy hét végén engem visz át magukhoz. Hát, ez nem jött össze. 10 körül beállított Olival. Szegénykém csak akkor ébredt fel, mikor már menniük kellett. A kórház adott egy listát, hogy mit vigyen be. 1-re kellett bemennie. Fél háromkor, miután néhány orvos konzultált, azt mondták, nem merik kitenni a műtét kockázatának. Még tanakodnak, gondolkodnak, mit tegyenek.
2 hete végeztek nála kronográfiát, mert végre elszánta magát a szívműtétre. - túl későn. Talán megismétlik, és megpróbálják tágítani a koszorúerét.  Most egyelőre itt tartunk.





3 megjegyzés:

  1. Jaj..... hát ez borzasztó! Szegény Péter... és szegény Zoli. :-((

    De miért nem engedte Zoli a HONVÉD-ba vinni?
    Tudtommal az most a(z egyik) legjobb kórház.
    Ott hamarabb el tudták volna dönteni, mi is a baj.

    Alighanem nagy hiba volt nem bevitetni azonnal.
    Ilyen esetben engem sosem érdekelt, mit akar az anyám vagy az apám: ha baj volt velük, rögtön hívtam a mentőt. És mindig jól is tettem.

    A gyerek meg érzékeny kis műszer: megszenvedi a felnőttek feszültségeit.
    De hát hiába - ez az élet. Majd beletanul szegényke.

    Péternek jobbulást, a többieknek meg kitartást.
    Borzasztóan sajnálok mindenkit. :-((

    VálaszTörlés
  2. Azon a véleményen volt, hogy a balesetiben talán felkészültebbek az orvosok.
    Péterrel pedig nem könnyű ám ellenkezni!
    Már eleve nem a fiát kellett volna hívnia, hanem a mentőket, méghozzá a baleset helyszínéről. Bele sem mer gondolni az ember, mi lett volna, ha tényleg a gerince lett volna eltörve.

    VálaszTörlés
  3. Ja, a Picassa albumomban, az Olivér 2-ben lettek új képek felpakolva.

    VálaszTörlés