2016. június 6., hétfő

Sajnos nincsenek jó híreim...

Reggel 9 előtt 10 perccel értünk a portára a Dózsa György úti MÁV-Honvéd kórházban. Az ott posztoló katona megint hozta a formáját. ( A múltkor, mikor ott jártam, nem engedte be a mozgássérülteket szállító buszt, mert nem volt nálam a parkoló kártyám, csak a több mint 25 éve fizetett Meosz tagsági igazolványom. Ki gondolta volna, hogy azt is vinnem kellett volna magammal. Azt hittem ha azzal a busszal érkezünk, nyilvánvaló.
Ma ugyan volt nálunk parkolókártya, viszont közölte, hogy minden mozgássérült parkolóhely foglalt! Nem igazán értettük, hogy mi közünk ehhez. Időpontra jöttünk, ráadásul súlyosan fogyatékos vagyok. Nagy nehezen beleegyezett, hogy tegyen ki engem a kerekesszékbe, aztán sürgősen hagyja el a kórház területét. Hét-ágra sütött a nap, és már csak 5 perc hiányzott a megbeszélt időpontig.
Zoli betolt az épületbe. Pillanatok alatt sorra került. Adtak neki egy nyomtatványt, amit ki kellett töltenie. Persze a portás utánunk jött: Azonnal hagyja el a kocsival a kórház területét!Persze Zoli bepöccent, de udvariasan válaszolt: Akkor segítsen kitölteni az adminisztrációs ívet.
Ezután persze bő 3/4 órát várakoztattak minket, mire végre behívtak. Addigra én már csillagokat láttam a fájdalomtól.
Aztán nagy nehezen felküzdöttünk engem a vizsgálóasztalra.
A doktornő a beutalót reklamálta. Hát, az nincs. Ha lenne, nem jöttünk volna fizetős ultrahangra. De novemberben műtöttek, azóta minden felülvizsgálaton könyörgünk beutalóért az ultrahangra. Érzem, hogy valami nagyon nem stimmel. Már nem bírtam tovább a pokoli fájdalmakat, így itt vagyunk. Elhoztuk az összes zárójelentést, és ambuláns lapot a felülvizsgálatokról. A doktornő szótlanul nézelődött egy ide
ig, aztán megszólalt: Önnek CT-re kellene mennie. Az ultrahang csak alap dolgokat mutat. Aztán lehívta a főorvosnőt is konzultálni. Amíg rá vártunk, közölte: itt egy vénának, és egy artériának kéne lennie, de én 2 vénát látok csak. Aztán nagy nehezen megtalálta az artériát is.  A jobb lábamnak a keringése kifogástalan. De...
Ide másolok néhány részletet a diagnózisból: "A kismedencében mko. átlagosan 70 mm hosszúságú, többrekeszes, tiszta folyadéktartalmú terime látható, mely rajta fekszik az iliacanonak megfelelő grafton,...."
..."A két folyadék taralmú terime középvonalban összefüggést mutat.
A jobb femoralis communis aneurysmatikusan tágult."...
..."mindkét alsó végtagi CTA és hasi CT javasolt"
Szerinte nem lett volna szabad a műtéteket elvégezni. Az egész testemben meg vannak duzzadva a nyirokmirigyek. Orbáncom is van, amire antibiotikumot javasol.
Mondtuk, hogy az első a csípőbeültetés feltétele volt, amit az időközben kialakult fekély miatt nem volt elvégezhető. A másodikat a fekély gyógyulása érdekében végezte.
Ami a beutalás megtagadását illeti, szerinte azért lehetett, mert már nem tudott volna javítani az állapotomon.

Szóval lassú, de igen fájdalmas haldoklásra ítéltettem?

13 megjegyzés:

  1. Egy jó momentumot is látok: a főorvosnő és az ügyeletes orvosnő érdemben foglalkozott Veled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűen megdöbbent a doktornő, mert ilyet ő még nem látott.Azért hívta le konzultálni a főorvosnőt.
      De igazán rendes volt, mert csak az a 3 dolog lett felszámítva, amit papíron kérte kértem.
      Az ágyékra, hasra, konzíliumra nem számolt fel külön.

      Törlés
  2. Nan, na, na, nem szabad öndiagnosztizálni. A mostani vizsgálat több szempontból is eredményesnek tudható. Ha a lábadban jó a keringés, de orbáncod van, az nagyban magyarázza a fekélyt. Ugyanakkor, a terime mégis rajta fekszik a grafton, így nyilván befolyásolja a keringést. Mindenképpen menj el ct-re és cta-ra. ELjött a pillanat, amikor meg kell találnotok a lehető legjobb specialistát/szakorvost és magánrendelésre járni.
    Jó lenne tudni, mitől duzzadtak a nnyiirokmirigyeid, merthogy több oka is lehet (simán lehet egy autoimmun betegség is , ami több mindent is magyarázna, pl.remutaoid arthitis, lupus).
    Tovább kell nyomozni. És ne stresszelj.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a jobb lábamra mondta. A balról nem nyilatkozott. A CT-k után már többet tudunk. Egyelőre az érsebészeten senkit nem értünk el, így még nincs semmire időpontunk.

      Törlés
    2. Nem tudtam, melyik lábad a problémás. Akkor tehát a bal, és annak nincs rendben a keringése, mert duzzanat nyomja az eret.A aneurizma-szerű tágulás valóban nem túl jó. Meg kell várni a ct-t.

      Törlés
    3. Sajnos mindenképpen. Csak már kapnánk időpontot az érsebészhez, mert csak ő adhat beutalót. De mindkét orvos mobilja állandóan ki van kapcsolva, az időpontkéres telefonszám vagy foglalt, vagy nem veszik fel. Magánúton fizetve pedig rengetegbe kerül.A fiam meg már képtelen ennél többet dolgozni. Így is félek, hogy mikor roppan össze.

      Törlés
    4. Végre fölvette az előjegyzés a telefont. Az a doktornő, akihez szívesebben mentem volna, 2 hétig szabadságon van. A másiknak még 1 hét van hátra egy külföldi tanulmányútból, de mindkettőnél 1 hónapon túli időpontot akartak adni. Ebben is pechem van.

      Törlés
    5. Andi! Itt azért nem súlyos milliókról, nem is százezrekről, hanem pár tízezer forintról van szó (kb 45-50 ezer). Rendben, az is sok pénz. Ez egy olyan helyzet, amikor el kell adni az egyik festményt, vagy néhány kötvényt, ha másképp nem megy. Én nem húznám az időt, ha ekkora fájdalmaim lennének. Két nagybevásárlás ára.

      http://raditec.hu/ct-mr-vizsgalat-dijak/

      Törlés
    6. Sajnos már nem megy. Bár elvben ki tudnánk fizetni, de az egészségügy egy feneketlen zsák, elnyel minden pénzt. Egyedül a gyógyszer és kötszerköltségem havonta 100ezer Ft fölöttre rúg. Az ápolásom naponta 6-8ezer Ft, plussz a rezsi. Egyszerűen nem megy! Nem akarom!Az orvosoknak az utóbbi néhány évben több millió forintot fizettünk ki. Elég volt! Ráadásul egyre rosszabb az állapotom minden műtét után. Az ultrahangos doktoernő is azt mondta, hogy szerinte jobban jártam volna, ha bele sem fogunk a műtétek sorozatába.

      Törlés
    7. Értem.:( Nagyon sajnálom. :(

      Törlés
    8. A CT-ben megkérdeztem, Mennyi lett volna, ha nekem kell fizetnem: 181.500Ft-volt a válasz. Pedig 1 javasolt felvételt ki is hagytak.
      Szerdán sürgősséggel csinálták meg a Városmajorban. Utána, amint megvolt az eredmény azonnal leszívott 13,5ml folyadékot.Ez egy "rekesz" tartalma. Nem átjárhatók ezek a micsodák. Elküldte biopsziára. A vérképem is katasztrofális lett: fehérvérsejtszám 10 ezer fölött. Szerencsére a vesefunkcióm normalizálódott időközben.Jó ötlet volt a dr.-nőtől a napi 6 liter folyadék, káliumpótlással.
      Kedden megint mennünk kell. Akkorra lesz meg az eredmény. Úgy készüljek, hogyha rossz értékek lesznek, már haza sem mehetek Amint beférek, megműt.
      jó lenne, ha nem kellene az azonnali műtét,mert Zoliék szerdán utaznak nyaralni, amit már nem lehet lemondani. Vagy most mennek, vagy idénre elvész a jog.
      Hát ennyit magyar egészségügyről. Mi lett volna, ha nem megyek el privát alapon arra az Ultrahangra?
      Bár reményt ad, hogy a leszívott folyadék nem volt zavaros, csak enyhén véres.reménykedem, hogy megússzuk egy kisebb műtéttel

      Törlés
    9. Szorítok, hogy minden jól menjen!

      Törlés
  3. tipp: Én nagyon nagyra tartom a mávosok ezen részét, a fiadnak kellene az említett főorvosnőt megkérdezni, bevenne-e a praxisába.Nyilván, megbeszélhető minden. A mávosok nagyon jók és hihetetlen gépparkjuk van.

    VálaszTörlés