2014. május 22., csütörtök

Front ide, front oda...

Az elmúlt napok nagyon megviseltek.
Volt úgy, hogy alig tudtam elvánszorogni az ágyamtól a számítógépes kuckóig.
Fürdést, hajmosást képtelen voltam bevállalni.
Közben pedig a már gyógyulófélben levő seb mellett kezdett nedvezni a bőr. Kénytelen voltam éjszakára gézzel körbe tekertetni, hogy ne sebesedjen tovább: Az eredmény , a már félig begyógyult varasodott seb felpuhulása.Újra kezdődött a nedvezés. Tehát nem volt túl jó ötlet tőlem késő este iderángatni Zolit, és bekötöztetni.
Közben persze Ágival szedettem jázminvirágot. Tele volt apró fekete rovarral. Nem volt könnyű feladat tetűmentesítenie. Többször váltott víz, tusolás szabadította meg végre őket az élősködőktől. Ehhez képest a felpakolás a tálcára, és a szárítás pikk-pakk ment. Bár a lábaim igencsak megérezték az ácsorgást.
A kedd bolond nap volt. Áginak háromszor is vissza kellett mennie az orvoshoz. Először a Dolforin tapasz maradt le a receptek közül. Másodszorra nem közgyógyra lett kiírva, így harmadszor is vissza kellett mennie Áginak.
Már első alkalommal gyönyörű epret látott féláron. Előzőleg megbeszéltük, hogy a patikával szembeni zöldségestől hozzon majd nekem 25-30 deka körüli epret.  Bár nagyon olcsó volt, nem mert többet hozni. Magának is ugyanannyit vett. Mikor visszaérkezett, betermeltük az egészet a hasunkba. Sajnos másodszorra is keveset hozott: kettőnknek :1 kilót, mert félreértette: egyedül magamnak kértem egy kilónyit.
másnap Zoli hozott 3 kilót. Kevésbé volt szép,de ez is olcsó volt,  és én mindenképp akartam aszalni télire.
Első próbálkozásra 1 kilót mostam meg, szeleteltem föl 1mm vastag szeletekre. 2 tálcára ráfért, és meglepően hamar, 3 óra alatt megaszalódott. Talán még túlzottan is csipszesedett. Maradt még 2 kiló, amit másnap muszáj volt megcsinálni. Igen ám, de mivel állva szeleteltem -igaz, több részletben- másnapra mozdulni sem tudtam. De ott van még 2 kiló eper. Másnapra nem nagyon lehetett volna eltenni, ahhoz túl érett volt. Ezer forint árú epret rohadni hagyni? Az egy kilóból alig 10deka aszalék lett. Minden erőmet összeszedve megmostam, és ezúttal ülve szeleteltem-és kb 2mm vastagra. Ennél vastagabbat a net nem ajánl házi szárításhoz. Most a vállam sajgott, mert - az asztal túl magas, vagy a fotel túl alacsony?- az ülve ügyködéshez. A tálcára helyezést már mindenképp állva kellett csinálni. 3,5 tálcával lett kezdetben. Később a felet el tudtam helyezni a másik háromon. És tanulva az előző adag készítéséből, félidőben megforgattam minden szeletet. Ugyanis azt tapasztaltam, hogy a szeletek egy részét nehéz volt épségben leszedni a rácsról. most van kb  30deka aszalékom - na jó, 25-26- mert nem tudtam ellenállni a kóstolgatásnak  Eper chipset még nem  láttam. De ezek után  nem csodálkozom, hogy a banán,- kivi - és alma chips drága -tulajdonképpen, ha a vízveszteséget számoljuk, nem is tudom, hogyan tudják annyiért adni. A munkát még nem is számoltam hozzá. Az 5-600 Ft-os eperből 5-6ezres chipset készítettem.
Közben pedig ki kellett deríteni, hogy mi az a BHI vizsgálat- hosszas telefonálgatás után kiderült, hogy ezt senki illetékes orvos nem ismeri. Egy 2006-ból származó cikk van az interneten róla..
Telefon Debrecenbe, mondják már meg, hogy hol tudom elvégeztetni.
Nagy nehezen kiderítették, hogy helyettesíthető légzésfunkció vizsgálattal.
Június 23-ára kaptam időpontot.  Még szerencse, hogy időben kezdtem utánajárni. Mert érzem, hogy nem lesz jó az eredménye. Akkor pedig még vár rám egy nyaki értágítás. Márpedig egy ilyen beavatkozás után 3 hónap a műtét előtti várakozási idő. Ez még épp beleférhet.

2 megjegyzés:

  1. Tisztelem, hogy ennyi nehézséggel képes vagy megbírkózni, a háztartás, főzés, eltevés kötelességeiről nem is szólva. Példamutató vagy, ugye tudod?

    VálaszTörlés
  2. Ugyan már Klári, ne túlozz! Csak igyekszem elfoglalni magam, hogy addig se rágjam magam a rám váró műtét miatt.No, meg tétlenségre kárhoztatva meg is bolondulnék!

    VálaszTörlés