2014. május 26., hétfő

Hosszú hétvége

Pénteken Zoli és Niki lement a Balatonra. Csopakon tartott az egyik ismerősük házavatót.
Ágit pedig kiküldtem a piacra bevásárolni. A kutyának hozattam vele marhaszívet. Mikor én vettem neki utoljára, (2 éve)  350Ft volt kilója. Most, teljesen el voltam ájulva, mikor hozta a blokkot: 2080Ft-ot fizetett kb 3 kilóért. Eperből is hozott 3 kilót. Sajnos nem vitt magával dobozokat, így zacskókban elég sok nyomódott meg. Egy kilót elvitt belőle. A maradék nagy részét azért sikerült fölszeletelni, és megaszalni. Ennyi nagyjából elég is lesz eperchipsből télire. A kórházba majd ezt viszem magammal, friss gyümölcs helyett, ill. mellette. A vitamin, és ásványi anyag tartalma aszalás közben megmarad, így koncentrált vitaminforrás lesz. Már csak ellen kell állnom a kísértésnek, hogy ne nassoljam el addigra az egészet.
Zoli elhozta a mélyhűtőjükből a maradék kacsabőrt. Azt is ki kellett sütni, mert már alig volt egy kevéske zsírom a doboz alján. Persze, hogy idő előtt szedte ki a tepertőt-úgy látszik, az aranybarnát nem egyformán képzeljük el. Nem baj, visszatetetettem vele. Ha a zsír befedi, eláll. Régen Nagyi mindig zsírban tárolta a lesütött húst egy bödönben, a spájzban.Így nem kellett állandóan zsírszagnak terjengenie a szoba-konyhás lakásban. No, meg rengeteg időt is megspórolt vele. Ugyanis abban az időben nem volt mélyhűtő, de így egyszerre sok húst megvásárolhatott a piacon. Szóval tegnap fejeztem be a zsír kisütését. Szombaton meg a szív egy részét főztem meg Doninak kukoricás rizzsel. Legközelebb majd tökfőzeléket főzök hozzá neki.
Közben a szavazás is lezajlott.
A sebem, amit már lassanként gyógyultnak nyilvánítottam volna, újra elkezdett nedvezni. Úgy történt, hogy mivel már csak egy kis csíkban  volt rajta varr, fölötte viszont a lábam nagyon be volt dagadva, kézzel, egészen finoman masszírozgattam. Az előtte még kőkemény alsó lábszáramat sikerült is felpuhítani, kimasszírozni belőle a felgyülemlett víz nagy részét, ami 1 órán belül távozott is a szervezetemből.
Viszont a már száradófélben lévő var környékén, és alatta is genny volt.
Szerencsére pénteken beszéltem Ági édesanyjával, aki boldogan újságolta, hogy végre, úgy néz ki, hogy sikerült megoldást találnia a lábszárfekélyére, és mivel tudja, hogy én is ezzel küzdök hónapok óta, nekem is javasolja a kipróbálását.. A tapasz magába szívja az üszkösödött részeket, és megakadályozza az elfertőződést is.Könnyen eltávolítható.Az övé 2 tapaszcsere után már a tizedére zsugorodott. Alig látszik a seb, és a környékéről is eltűnt a pirosság.
Ez a hirtelen jött hőség nagyon megvisel. Egyfolytában álmos vagyok, levegő után kapkodok alig vánszorgok.
A frontok itt kerülgetnek minket. Zoliéknak Csopakon részük volt villámlásban, jégesőben, zuhogó esőben, nagy szélben, én csak érzem a fülledtséget. Most nagyon észnél kell lennem, hogy ne hagyjam el magamat. Ne uralkodjon el rajtam már megint a depresszió.A legjobbkor jött Ági mamájának a hívása. Mert kétségbe estem , mikor megláttam a már megint nedvező sebet. Idáig én sikeresen vettem az akadályokat.Bár lehet, hogy biztonságból megint elkezdem szedni az Elontrilt. Van belőle még néhány hónapnyi adagom. Egyelőre azért még várok. Még nem annyira súlyos a helyzet.

2 megjegyzés:

  1. Jó, hogy megemlítetted a tapaszt. Találtam nekem valót a neten, megrendelik a gyógysegédeszközboltosok. Köszönöm szépen. És javulást, mielőbb!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy a bejegyzésem ötletet adott neked , és még jobban, hogy találtál is. Remélem, hogy használni fog!
    Bízom benne, hogy az én sebem is begyógyul végre. Mert ha a legkisebb gennyes góc is van a szervezetemben, az műtétet kizáró ok lenne.

    VálaszTörlés