2014. június 16., hétfő

Enyhén szólva is meglepődtem

hogy az éjszakai hazajövetelük után reggel kimentek Bécsbe Rolling Stones koncertjére. Csak reménykedek, , hogy nem autóval.  Mikor végre megnyugodtam, hogy nem fulladt a tengerbe,most megint reszkethetek, hogy hazaér-e épségben, mert valószínűnek tartom, hogy nem buszos kirándulás. Inkább Omega koncertre mentek volna, mert az legalább itt van Budapesten.

2 napos kényszerű ágyban fekvés után Zsuzsanna nővér megállapította, hogy rengeteget javult a sebem. Az történt, hogy mivel Ági először kötözte be a sebemet - ezúttal a nővér algás tapaszt hozott- nem sikerült tökéletesen, és a nedvességet felszívó betét felcsúszott. Ezért nem mertem, csak fél órákra fölkelni az ágyból. Mert ha ülök, állok, vagy járok, azonnal kezd vizesedni, és persze nedvezni. A megoldás a napközbeni fáslizás lenne, de ez sajnos kivitelezhetetlen volt. Veráék leköltöztek Nagymarosra, Zoliék nem voltak itthon. Egyébként sem várhatom el a fiamtól, hogy reggel jöjjön fáslizni, este meg leszedni. Ági ugyan felajánlotta, hogy ha reggelenként fölteszi valaki, esténként, amíg nincsenek itt Veráék, idejön levenni. De sajnos eléggé megbízhatatlan.Éjszakára pedig semmiképp nem maradhat fönn az érszűkületem miatt.De szerintem nem is bírná ki a lábam, hogy egész nap fáslizva legyen.Maradna a hetekig tartó ágyhoz kötöttség, de azt pedig a csípőm nem bírja. Ez a 2 nap is is maga volt a pokol.
Egyébként jó hír, hogy Ági anyukájának mind a 2 sebe -5 év után- végre begyógyult. Ő már 1 hónapja használta a tapaszt, és már alig váladékozott a sebe, mikor javasoltam neki- érdekes, hogy a szintén alga tapaszt, amit én együtt rendeltem meg a nedves tapasszal, gondolván, hogy az utókezelésre jó lesz, mikor már nem váladékos, de még vigyázni kell rá. Csakhogy Zsuzsa nővér szerint az nálam a seb túlburjánzását (akármit is jelent) idézte elő. Ő először valami mással kezdte kezelni, de másnap már ezüsthálóra préselt algát hozott. Ez beválni látszik. Ma, a reggeli átkötözés után már csak háromszor, vagy négyszer feküdtem le fél-egy órákra.Alig-alig dagadnak a lábaim. Szerintem közrejátszik ebben az is, hogy nincs az a pokoli hőség.
 

3 megjegyzés:

  1. Azért az OMEGA és a ROLLING messze nem ugyanaz - bár én egyikért se voltam oda, csak néhány számukat szerettem, de őket magukat nem annyira. Meg hát ez a "szabadságnapi" rendezvény nem is volt igazi koncert. Mindenesetre remélem, hazaér mindenki egészben.

    Borzadva olvasom, miken kell keresztülmenned a szegény lábaddal.
    Bánt is a lelkiismeret, mert elvileg odamehetnék egyszer-egyszer tapaszt cserélni rajtad - csakhogy az ilyesmire én sajnos nem vagyok alkalmas. Soha életemben nem bírtam végignézni semmilyen orvosi témájú riportfilmet (annak idején sok ilyen volt a DELTÁ-ban), a főiskolán pedig többször előfordult, hogy kórtan előadásokon nem tudtam jegyzetelni, mert egyszerűen kiesett a kezemből a golyóstoll, úgy kiszállt belőlem az erő, amikor elképzeltem ezt vagy azt a kórképet. Pedig amúgy nem vagyok hisztis, sőt utálom is ezt az ájuldozós stílust. A vérvételt simán tűröm (sőt nézem), de a sebekkel nem tudok mit kezdeni, azoktól halálra rémülök.
    Pedig megtalálhat még engem is valami hasonló kórság, de akkor nem tudom, mi lesz, mert én egy ilyen sebre ránézni se mernék, nemhogy hozzányúlni. Még a sajátomhoz se... Bár a szükség biztosan sok mindenre ráveszi az embert... de ezt az egyet nem szeretném próbálni. Persze nem kívánság-hangverseny : gondolom, te se szeretted volna. :-((

    Nagyon drukkolok, hogy használjanak a csoda-tapaszok, és akadjon hozzájuk ember is, aki nálam talpraesettebb és bátrabb.

    VálaszTörlés
  2. Zoli nagyon szereti a Rolling Stonst, a Beatleast, Ray Charlest, stb. Gyakorlatilag ezeken a zenéken nőtt fel.Csak hát egy ilyen fárasztó út után, mikor éjszaka érkeztek haza, bevállalni még ezt is, hát nagyon féltem, hogy esetleg elalszik vezetés közben.

    Az ápolónő egyelőre a héten naponta jön kötözni, kivéve, azt a 2 napot mikor Ági itt van. Aztán majd meglátjuk, kell-e még naponta cserélni. Hét végén szerencsére már Zoli is tud jönni. Bár, szerintem már csak 2-3 naponta kell majd cserélni. Pénteken meglátjuk majd. Veráék hazajöttek tegnap este. Így a fásli levételét is meg lehet oldani. Betekerni viszont nem tudja. Zolit kértem meg, hogy a jövő héttől reggelenként jöjjön ő addig, míg a seb be nem gyógyul.

    VálaszTörlés
  3. Na, hála Istennek, akkor csak megoldódik minden.

    Többet nem tudok írni, mert Csuvika PONT ABBAN A PILLANATBAN kegyeskedett hazarepülni végre, amikor megnyitottam a blogodat. Mindig ezt csinálja. :-)) Ideje lefektetni őket, bár nálunk még csak tíz óra múlt - de az is nagyon késő.

    VálaszTörlés