2014. június 6., péntek

Tapaszolás

Csak az olvassa el ezt a posztot, aki bírja Az undorító sebek leírását. Képet nem rakok föl róla, az már túlzás lenne.

Ági kedden délben föltette nekem az első tapaszt. Azonnal kezdett jobban viselkedni. Először elöntötte a lábamat egy jóleső forróság ami néhány órán belül melegséggé szelídült, de szintén nagyon kellemes volt. Főleg, hogy ahogy fölkerült a tapasz, és elmúlt a fájdalom is. Éjszaka végre tudtam jól aludni.Biztonságban éreztem magam. Nem kellett folyton azon agyalni, nehogy összekenjem az ágyat, vagy, hogy beleragad a seb a nadrágszáramba. Nyugodtan telt a szerdai nap. sürögtem - forogtam, még a csípőfájdalom sem zavart, pedig  az se semmi.
És akkor este 11 után éreztem, vagy hallottam?-egy halk pukkanást. A hasító fájdalom csak néhány másodperc után következett. Aztán éjfél után éreztem, hogy a géz kezd nedvesedni.Éjjel kettőkor már nem bírtam fent maradni, így lefeküdtem. Talán jobb lett volna, ha akkor rögtön levágom a gézt, leveszem a már rég telítődött tapaszt. Le még talán le tudtam volna venni, de a sebbel már nem tudtam volna mit kezdeni.
Zolit csak reggel riasztottam. 10 körül már itt volt. Letekerte a gézt, amivel persze föltépte a sebet is. Tulajdonképpen szerencse volt, mert a hetek-hónapok alatt befele rohasztó lötty kiszabadult.  A tapasz tett róla, hogy föllazítsa a rothadó húst, de a mennyiséggel már képtelen volt megbirkózni. Kimosta fertőtlenítős vízzel - miközben én összeszorított fogsorral a csillagokat láttam. Hihetetlen az a mennyiségű izé, amit sikerült eltávolítania. Rögtön vékonyabb, és puhább lett az alsó lábszáram.  Csak negyed órát tudtuk pihentetni, aztán Zoli föltett egy újabb tapaszt most már a megrendelt átlátszó rögzítővel ragasztva rá a tapaszt.   Rohannia kellett intézni a dolgait, mert pénteken hajnalban már úton voltak Korzika felé. Megígérte, hogy este még visszajön rám nézni.
Délután hallottam megint a halk pukkanást. Most már a géz takarása híján láthattam, hogyan nyílik föl, és pöndörödik vissza egyre jobban a rögzítő tapasz, szerencsémre felül.A zokniba dugtam egy kozmetikai kendőt, hogy az fogja föl a lefolyó trutyit.Egy másikkal pedig időnként a felpöndörödött részről is itatgattam föl.Így tulajdonképpen nyugodtan, bár elég nagy fájdalmak között tudtam várni Zolit, aki fél hat körül meg is érkezett.
Csodálom, hogy  ezt a rondaságot látva nem ájul el, holott már egy vérvételtől is elalél.

Kiderült, hogy most először utazási iroda által szervezett útra megy, méghozzá tengeri kajaktúrára Korzikán. Kíváncsi leszek, milyen élményekkel jön haza. Busszal mennek. Idáig mindig kocsival, senkihez sem kellett alkalmazkodnia. Korzikáig pedig hosszú az út. Egyszer már volt ott, de repülővel, helyben pedig kocsit bérelve.

7 megjegyzés:

  1. Andrea, lehet, hogy ez orbánc?

    Zolinak jó kikapcsolódást Korzikán! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, Klári, nem az. Tegnap elküldtem a fotókat a lábamról a háziorvosomnak.Leírtam azt is mi történt tegnap.Ma pedig felhívtam, hogy mi a véleménye. Megnyugtatott, hogy jobb lesz egy-két napon belül. A tegnapi valószínűleg jót tett, mert a hetek óta felgyülemlett gennynek valamikor távoznia kellett. Jó, hogy most történt meg, már az elején. Valószínűleg minden kiürült belőle.Később rosszabb lett volna.
    Ma estére már sokkal szebb lett. Ági tapaszt cserélt. Csak az a zselészerű valami volt alatta, ami a tapaszból válik ki, és gyógyít. Ez pedig teljesen normális, végre.
    Zoli valószínűleg nagyon fáradtan érkezik majd haza.Nem hiszem, hogy a kajakozás tanulását egyből a tengeren kéne elkezdeni. Mindegy, ő tudja, hogy mire képes.Biztosan lesz velük kísérő motorcsónak szükség esetére.

    VálaszTörlés
  3. Jó hír, ennek a sebnek nem lesz további következménye.
    Zoliról: megértem, hogy félted.

    VálaszTörlés
  4. A magam baja miatt elfelejtettem neki mondani, hogy időnként jelentkezzen a facebookon. Úgy ingyen van. Ma írtam neki, de egyelőre még nem olvasta.Tegnap hajnali 3-kor indultak. Lassan már oda kellett érniük. Nem irigylem, hogy buszon aludtak. Remélem, nem vágtak neki egyenesen a tengernek, és ma éjjel szállodában alszanak. Igazad van, nagyon aggódom. Csak akkor nyugszom majd meg, ha épségben hazaérkezett.

    VálaszTörlés
  5. Kaptam tegnap üzenetet, hogy rendben megérkeztek. Délben pedig föl is hívott, hogy pillanatokon belül tengerre szállnak.
    Teljesen megnyugodni viszont csak akkor fogok majd, ha épen, és egészben hazaér. Gondolom, összeszed útközben néhány vízhólyagot a tenyerére emlékül :o))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zoli ma-most vettem észre, hogy bizony már tegnap- délután hívott. 24 km-t eveztek aznap, és nincs még vízhólyag a tenyerén. Hurrá! Nagyon jól érzik magukat, jó a társaság. A buszban, meg utána a hajóban szinte semmit nem tudtak aludni, épp csak bóbiskoltak.
      És még vár rájuk egy visszaút is ugyanígy.Fel nem tudom fogni, hogy miért buszos utat szervezett az utazási iroda.Gondolom, jövőre meggondolja majd, hogy milyen útra menjen.

      Törlés