2015. április 3., péntek

Húsvéti ajándék két pici lánytól, és a szellemállatkám nyomai





Dóri és Dia rajzolta nekem Húsvétra. És a hurkapálcikára tűzött tojást is ők csinálták. Ami lemaradt a képről, az a lila gumigyűrűkből készített karkötő. Dóri idén lett elsős, Dia  másodikos. Csak csillagos ötösöket hoznak haza.
Vitték Donit fodrászhoz Áginak pedig még nálam is volt egy kis dolga. Addig a gyerekek a kutyával játszottak.



A fenti 2 képen pedig a titokzatos állat tappancsának lenyomata.Jóval nagyobb, mint egy egéré. Már nem bujkál nem dugdossa el a végtermékét. Mindenütt potyogtat, amerre jár.
Fogalmam sincs, hogy min él. Újabban már a száraztésztához sem nyúl. Valószínű, hogy kint, a kertben táplálkozik.
Mérnöki pontossággal, egyenes vonalban rágta ki a parkettot. Az első képen jól látszik, hogy a másik csőnél is megkezdte a munkát, de ott nem fúrta le magát. Lehet, hogy túl keménynek találta ott a parkett alatti részt.


8 megjegyzés:

  1. Milyen helyeskék a kis barátnéid!
    Én is szép húsvétot kívánok. (És kevesebb lábnyomot.)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, és viszont kívánom.
    Igaz, most ez a húsvét a pakolás jegyében telik majd. Legkésőbb pénteken át kell költöznöm, mert Zoli szombattól a Construmán a pavilon építésével foglalkozik reggeltől késő estig. A többiek pénteken reggel már ott kezdenek, de a dobogót irányítás nélkül is fel tudják építeni. Meg egyébként is, főleg az anyagok odaszállításával fog eltelni az a nap.
    Szombaton már a Ciklámen utcában is el kell kezdődnie az átalakításnak. Itt jóval nagyobb munka lesz, mint a Fűrész utcában. Ott a 2 hétre tervezett felújítás 3 hétig tartott. És a konyhát még nem is fejezték be. Azt még akkor is csinálni fogják, mikor én már beköltöztem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kislány voltál te, Andi, ha új lakást hozott neked ajándékba a Nyuszika. Pár nap késéssel ugyan, de mégiscsak húsvétra kaptad. :-))
    Hatalmas élmény lesz új életet kezdeni!
    Remélem, élvezed majd minden percét.

    Én kevésbé szép ajándékot kaptam húsvétra - leírtam a saját vendégkönyvemben. Amúgy igazában nincs is nálunk húsvét, csak a madárkáknak lesz majd holnap valamicske.

    VálaszTörlés
  4. Ágikám, egyelőre kevéssé élvezem a pakolást. 10 hatalmas dobozt, meg 8 nagy zsákot már átvittek ma. Holnapután Zoli remélem, a maradék könyvet bepakolja, no meg azt a felső szekrényt, aminek a tartalma nem tartozik Ágira. A többi ránk marad.Van rá 2 napunk. Félek, nem leszünk készen mindennel. Aztán a másik lakásban megtalálni mindennek a helyét, amik meg válogatás nélkül lesznek bedobálva a zsákokba, dobozokba, ott szétválogatni.... Egyszóval csöppet sem irigylem magamat.

    VálaszTörlés
  5. Na de ha kész lesz, milyen jó lesz! :-))
    Maga a költözködés biztos nem egy karnevál, de berendezni, életre kelteni, belakni az új kuckódat - hát az valami fantasztikus lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd meglátjuk, mit hoz a sors!
      Egyébként titokzatos szellemállatkám az éjjel már nem építkezett.Többször is felébredtem a nagy csöndre. Ma már a talpam alatt sem dolgozott.
      Na, most vagy készen van mindennel, vagy kész az átjáró a garázsba, és az ablakon keresztül egyenesen a bokrok alá, vagy tegnap délben valamelyik dobozban átköltözött az új lakásba. Mert az összes dobozt, és zsákot, amit idáig bepakoltunk, átvitték a fiúk a Fűrész utcába.

      Törlés
  6. 2 éjszakai csönd után titokzatos állatkám újra dolgozik a radiátornál.úgy látszik, ő is csak Húsvétot tartott. Megkönnyebbültem, hogy nem költözött át az új lakásba. most könnyűszerrel meg tudnám ölni, úgy hogy beöntenék a lukba valamit. De mivel úgyis föl lesz szedve itt a parkett. Tehát minek ölném meg? Nem vagyok egy gyilkos típus.

    VálaszTörlés
  7. Sajnos nem tettem cm-t, végy valamit, amivel össze lehetett volna hasonlítani a lábnyomok nagyságát.De most ezzel pepecselni sajnos nem ér rá Ági.

    VálaszTörlés