2015. április 25., szombat

Ma már a 3. éjszakát fogom itt eltölteni.

Ami változatlan, az a  teli zsákok, dobozok, sporttáskák tömkelege..
Idáig még csak a szekrényekből pakoltuk ki a fölösleges ruházatot, hogy fölszabaduljon a polcos szekrény, ahová a gyógyszereket, kötszereket, a sebgyógyításhoz való krémeket, hálót, algát, stb... szándékozunk bepakolni. Az egyik akasztós szekrénynek a 3/4-e is fölszabadult. A másikban is van még hely.. Kelleni is fog! A nappaliban a feleslegesen kipakolt holmik visszadobozolása is fölöttébb időigényes "szórakozás" lesz. De ahhoz legalább 5-6 nagy dobozt kell kipakolnunk, és szereznünk kell még hozzá rengeteg újságpapírt is.
Közben még a munkások is itt fúrnak-faragnak még legalább 2-3 héten keresztül.
Bele sem merek gondolni abba, hogy mikor lesz itt minden a helyén.
Doninak ma már nagyon tetszett, hogy szabadon jön-megy ki-be a lakásból a kiskertjébe, meg vissza. Persze kitámasztottuk neki egyelőre a bejáratot. Még nagy gondban vagyunk, hogy hogyan oldjuk meg az ajtónyitó mágnes dolgát. Mert a kb 20 dekás mágnest egy ilyen pici kutya nem tudná állandóan a nyakörvére szerelve elviselni.
Talán holnap már föl tudom tenni a költözés képeit. Az itteni rumliról készült fotókra nem tudom, mikor tudunk majd sort keríteni.

11 megjegyzés:

  1. HURRRÁÁÁÁÁ!!!!!!!
    Ezek szerint van már interneted? :-))
    Azt hittem, majd az is csak akkor lesz, mikor a telefon.

    A kupit el tudom képzelni - de az a fő, hogy már ott vagy!
    A többi majd kialakul...
    Mondtam, hogy a születésnapodra meglesz az új lakás! :-)))))

    VálaszTörlés
  2. Nehéz elviselni, ha az ember megszokott életrendje felborul. De, ahogy Csivicsuvi mondja, majd kialakul. Jó lesz a végén, szívből kívánom.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos csak egy ócska mobilnetet tudott nekem Zoli szerezni, ami hol működik, hol nem. Ma pl. egész délelőtt nem volt. Azután jött Zoli, megvívott vele, és végül fél órás küzdelem árán, de sikerült életet lehelnie bele.

    VálaszTörlés
  4. Klári, Ági: Doni már feltérképezte az egész kertet, sőt, még a szomszédba is átjutott. Eleinte sehogy nem tudtuk működésre bírni a kutyabejárót, így a teraszkapun járkált ki be. Csakhogy ott nem a zárt saját kertjébe ment, hanem a nagy, közösbe, mint később megtudtuk a szomszédasszonytól. Ő is egyedül lakik. Teleültette az egész kertet virággal, a legnagyobb örömömre. Naponta háromszor is meglocsolja őket. Ez a hobbija.Ők akarták megvenni ezt a lakást a fiának, aki várhatóan tolószékbe kerül majd, mert szklerózis multiplexben szenved.
    Ezért eleinte csúnyán nézett ránk. Így derült ki, hogy Kata mégsem kamuzott, mikor azt mondta, hogy más is vinné. Ha akkor sikerült volna megvenniük, nem úszott volna el a pénze a bróker botrányban. ő annál volt, akiknek sajnos nem jár semmi vissza. Így se lakás, se pénz nem maradt. Szomorú, de mi nem tehetünk róla. Mi ígértük a többet, nekünk adta el a lakást. Ez egy ilyen, olykor kegyetlen játék. Azt mondja, pedig mindig nagyon jóban voltak a tulajjal. Csak hát, ha pénzről van szó, akkor nem számít a barátság. Somlyó György egyik verse jutott az eszembe erről. Igaz, ő nem éppen erre gondolt mikor írta.Illetve egészen másról, de mindenképp a barátságról szól. Furcsa asszociációi vannak néha az embernek!
    Lakik még itt egy idős házaspár- igaz, a nénit most el kellett vinni valami gondozóházba. És még valaki, akit állítólag csak ritkán lehet itt látni.Úgyhogy ha barátkozni akarok valakivel, a szomszéd házakban kell keresnem. Így sajnos nagyon nehéz lesz automata kapuról egyezkedni.

    VálaszTörlés
  5. A fotók a bejegyzésekből címszó alatt már szerepelnek a Picasa albumban a képek a költözésről, meg az itteni rumliról.

    VálaszTörlés
  6. Nem írom alá, hogy ha pénzről van szó, nem számít a barátság. Igaz, még sose volt (sok) pénzem. De ha az eltünteti az emberi mivoltot, inkább ne is legyen.
    És miért hazudott volna ez az ismeretlen Kata? Nekem eszembe se jutna ilyet feltételezni - hisz azt mondtad, nagyon helyes emberek.

    Szegény szomszédasszony!
    Bizony, neki fontos lett volna, hogy a fia a közelében maradhasson...
    Meg még a pénzük is elúszott... tragédia!
    Nem is értem, miért ver valakit ennyire a sorsa - és hogy lehet ezt kibírni.
    Ilyenkor döbbenek rá, hogy értékelni kéne a jó dolgomat... :-((

    Hogy kivel tudsz majd barátkozni, azt megmutatja az idő.
    Az első benyomások lehetnek néha csalókák.
    Ez a nehéz sorsú szomszédasszony például nagyon is megfelelhet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt több, mint 1 millióról beszélünk, Ági. Barátság ide, vagy oda, ennyit nem lehet csak úgy egyszerűen odaajándékozni. ők13.100.000-at ígértek, mi 14.200.000-ért vettük meg.
      A fiú nagyot akart nyerni, mert 20%-os kamatot ígért a bróker. Fel kellett volna tűnnie egy egyetemet végzett fiatalembernek, hogy ekkora hozamot tisztességesen sehol sem lehet elérni.12milliót tett be,14,4-et remélt, amit "papíron" meg is kapott, de mivel én vettem meg a lakást, az egész összeget bent hagyta tovább kamatozni.Lett volna miből rám licitálni, de ki tudja miért, nem tette. Bár lehet, ha akkor akarja kivenni, akkor sem tudta volna már, mert az a pénz csak papíron létezett. Az illető már rég kimenekítette az országból. Lehet, hogy Kata is sejtett valamit, azért is nem szólt nekik, hogy licitáljanak rám. Nekünk viszont azt mondta, hogy 14-ért vinné valaki, azért tettük rá a 200-at éjfél előtt nemsokkal, mert pontban éjfélkor véget ért a licit.
      Egy biztos: én a pénzemet soha nem bíznám egy brókerre, még akkor sem, ha reális hozamot ígérne. Hát még arra, aki ilyen irreálisat!
      Sajnálom is szegény fiút, de nagyon (kapzsi) mohó volt, mikor beszállt ebbe a piramisjátékba, és hát rajtavesztett.

      Törlés
    2. Ja, és még annyit: reális árat fizettünk érte. Körbeérdeklődtünk, ezen a részen ennyiért mennek el a lakások.

      Törlés
  7. Hát igen... Ilyen gondjaim sose voltak, és vélhetően nem is lesznek (hogy kire bízzam a pénzemet), de engem is mindannyiszor elképeszt az emberi hülyeség és kapzsiság mértéke, amikor olvasom a különféle hírportálokon, hogy ennyit meg annyit veszítettek az ilyen-olyan károsultak - és még el is várnák az államtól a kárpótlást, noha csakis és kizárólag a saját, agyatlan fejüket okolhatják a veszteségeikért. Elképesztően sok a buta ember - és valahogy egyre több... Biztos nem véletlenül.

    Igazi interneted mikor lesz?

    VálaszTörlés
  8. Állítólag már csütörtökön este!

    VálaszTörlés
  9. Hurrráááá!
    Az már nincs olyan messze!
    Bár a TELEKOM (vagy mi) mostanában éppen gyengélkedik.
    Telefon is hol van, hol nincs, meg internet is.
    Ezért mondom én, hogy sose lesz azonos a telefon meg az internet szolgáltatóm. Legalább az egyik működjön, ha a másik éppen döglődik.

    VálaszTörlés