2015. április 28., kedd

Orvos, kéményseprő -egy peches nap

Ma itt volt már az ideje, hogy elmenjünk a bőrgyógyászho, megbeszélt időpontra. Még korábban is értünk oda, a megbeszélt időponthoz képest is 3/4 óra csúszásban volt a doktornő. Tudom, nem tehet róla ő sem, De Zolinap percre be volt osztva az ideje, így minden felborult.
Ráadásnak pont belefutottunk a kéményseprőkbe is. Tudtuk, hogy ma jönnének, de az orvoslátogatást nem lehetett már tovább csúsztatni. Minden kötszerből kifogytam már.  Ha Ági anyukája nem küldte volna el, amik neki már nem kellettek, nem is tudom, hogyan oldottuk volna meg.
A kéményseprőkről az a hír járja, hogy szerencsét hoznak!
Nos, ők problémák sokaságát hozták.
Kiderült, hogy annak idején Kata valószínűleg nem nyújtott be terveket a cirkóhoz. Mindenesetre a kéményseprőknél ennek semmi nyoma. Ráadásul a cirkó szellőzése a lépcsőházba sikeredett, Nekik ilyen esetekben azonnal el kellene zárniuk a gázt, de tekintettel voltak arra, hogy csak most vettük a lakást, no meg a fűtési szezonnak is vége, őszig haladékot kaptunk. Nagyszerű!
Mondták, hogy ez az előző tulajdonos sara, neki kell megoldania. Igen ám, de ha nem intézkedik, akkor én fogok fázni-dideregni! No meg én nem fogok tudni sütni-főzni, mert ugyan a sütőm elektromos, de...Egyszóval döntse el ki-ki magában, hogy szerencsét, vagy bajt hoztak ránk a kéményseprők!
Vagy lehet, hogy mi nem voltunk elég körültekintőek?
De ki a fene gondolna ilyesmire egy 40 éve épült háznál, ahol eleve nem lett szén, vagy fa tárolására alkalmas pince kialakítva.Egyik lakáshoz tárolóhelyiség, meg fészer van, (Ez az enyém) A másik kettőhöz garázs, a negyedikhez meg semmi. Ő, úgy tudom, 15%-kal kevesebb közös költséget fizet.(Éva)

9 megjegyzés:

  1. Tudták ők, mi a helyzet. Nem először járnak abban a házban. Azért jöttek, hogy szivassanak. Adni kell nekik valami pénzt és viszlát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári! Én nem merek reszkírozni! Most még ki tudjuk fizettetni Katával, hogy csináltasson tervet, és vezettesse ki a szellőzést a szabadba, vagy mi csináltatjuk meg, de akkor övé az összes felmerülő költség+ a fiam munkadíja... (Pedig nagyon szimpatikusnak tűnt.-De a látszat néha csal) 2 éve volt a teljes felújítása a lakásnak. Addig nem tudom, hogyan oldották meg a fűtést. Valószínűleg konvektorral. Szerintem most tűnt fel a kéményseprő Vállalatnak, hogy van egy új kémény, ami nem tudni, hová vezet. Egyébként hiányzik az az ajtócska is, ahonnan a kéményseprő tisztítja. Lehet, hogy bélelve sincs.Tisztítás nélkül pedig nem maradhat a kémény, még ha lefizethető lenne is ez a 2 kéményseprő. Jövőre mások jönnek majd.
      Vissza már nem tudjuk csinálni az üzletet, mert már kis híján 2 milliót költött Zoli a felújításra, akadálymentesítésre. Ráadásul az ő lakásuk is el van már adva, a Ciklámenben is megkezdődött az átalakítás.
      Más sem hiányozna, mint egy kéménytűz, és hogy leégjen mindenkinek a lakása. Ha a mi hibánkból történik, a biztosító nem fog fizetni. Miből fizetném ki a mások kárát, és hová mennék én? Hajléktalan szállóra?
      Óriási szerencsém van, hogy máris kiderült az átverés. Ha a kéményseprők kicsit előbb jönnek,mikor még nincs átíratva, és Kata lefizeti őket, csak jövőre derül ki. Vagy esetleg közben,a fűtési szezonban valami madár ott keres magának meleget, és eltömíti, felrobbanhat a ház... Rossz belegondolni!
      A kéményseprők most is rászolgáltak a jó hírükre. Szerencsét hoztak. Ezúttal nekünk.
      Ezek szerint nem veszett el a Szent Flórián érmém. Itt lapulhat valahol a sok lim-lom között. Még éremgyűjtő korszakomban vettem az Ecserin. De régen is volt!
      Tudom... babonás vagyok! :o)

      Törlés
    2. Állítólag van egy olyan szabály, hogy ha valami gond van az ingatlannal, amit megvásároltál, a tudomásodra jutás napjától 1 évig reklamálhatsz, utána elévül.

      Törlés
  2. (napjától számított 1 éven belül)

    VálaszTörlés
  3. Akkor mégis jól jött a kéményseprők látogatása. :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, Andikám... nehéz dolgok ezek!
    De abban egész biztos igazad van, hogy reszkírozni nem szabad.
    Ha túl kell esni egy újabb fölforduláson, hát túl kell esni - legalább nem akkor, amikor már minden a helyére került, és csillog-villog az egész lakás.

    A kéményből előbb-utóbb nálunk is gond lesz, mert tavaly morogtak a kéményseprők először, hogy nincs bélelve - és azt állítólag meg kellene csináltatni, mielőtt egy szép napon majd itt marad gáz nélkül az egész lépcsőház. Csakhogy itt a lakók többsége csóró, mint én (vagy még nálam is csóróbb), el se tudom képzelni, miből tudnánk finanszírozni bármilyen, komolyabb felújítást. Pedig mondjuk fölrobbanni se volna jó... Viszont a kémények eddig se voltak bélelve, mégse szálltunk szét. Mivel nem értek hozzá, nem tudom megítélni, mennyire reális a veszély - és ha reális, idáig miért nem tette szóvá senki? Hosszú évek óta jönnek minden ősszel a kéményseprők, de csak tavaly kezdték reklamálni a bélést, korábban jó volt nekik a nélkül is a kémény.

    Mindenesetre nagy bosszúság egy ilyen bibi az új lakáson...
    Szegény Katáéknak is borzasztó csapás lesz ez az infó, pici gyerekek mellett, közvetlenül költözés után. Nyilván eszükbe se jutott a kémény gondja - vagy föl se fogták, hogy ez egy probléma. Legalábbis nekem biztos nem jutna eszembe a béleletlen kéményünk, ha el akarnám adni a lakásomat, és próbálnám számba venni a hibáit. Ha rákérdeznének, persze mondanám - de magamtól nemigen gondolnék rá, hogy egyáltalán van kéményünk.

    Ezek szerint nálatok minden lakásnak külön kéménye van?
    Az furcsa lenne... Nem lehet, hogy a kis ajtót is azért keresed hiába, mert másik lakásban van? Nálunk csak a földszinti lakásokban van ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem újdonság, hogy minden lakáshoz külön kémény tartozik. A balatonfüredi társasnyaralónkban szintén minden apartmannak külön kéménye volt.
      Egyébként Kata utasítása szerint megtaláltuk a kéményajtót. Még néztük is, hogy kifelejtették a fúgázást egy csempe körül. Egy bicska hegyével kellett kipattintani a mágnessel záródó ajtócskát.Ragasztunk majd rá egy gombot, hogy könnyen látható és nyitható legyen. A használatba vett kémény egyébként ki is van bélelve. A másik kémény mellett, amit vissza kellett volna bontani, tátong az a hatalmas rés. Úgyhogy Katának már csak a lépcsőházba vezető szellőzőt kell kivezettetnie a szabadba, és megszereznie a fennmaradási engedélyt.

      Törlés
  5. Írtam egy "litániát", de nem vettem észre, hogy automatikusan kijelentkezett ez a hülye blog. Már másodszor fordul elő velem. Félek, nem utoljára. Ma már nincs kedvem újraírni. Majd holnap. Most megyek fáslit göngyölíteni, mert Icának egy örökkévalóságig tart, így inkább én csinálom. Aztán megyek végre kipihenni magam. Mondtam Icának, hogy nem tudok minden nap 10 órát kifizetni, meg egyébként is alaposan lelassult. Nem lehet ennyi idősen napi 10 órát dolgozni, + 3 órát utazni. Hétvégén pedig otthon behozni, ami hét közben elmaradt. Szerencsére a munkások is anyagbeszerzéssel kezdik a napot.

    VálaszTörlés
  6. Jaj, szegény Ica... Hát persze, hogy lelassult, ha ennyit dolgozik!
    Csoda, hogy egyáltalán bírja még. :-((
    És szegény te, hogy elszállt a szöveged.
    Nem győzök én is vigyázni, hogy mindig kimásoljak minden kommentet a küldés előtt. De persze pont akkor felejtem el, amikor jó hosszú a szöveg.
    Hiába... a hülye Murphy sosem alszik! :-))

    VálaszTörlés