2015. május 1., péntek

Frász

Tegnapelőtt éjjel hatalmas vihar volt itt nálunk. Az ablakom rosszul volt becsukva, és huzat volt az egész lakásban. 25 fokra állítottam föl a fűtést. Egyfolytában ment, mégis vacogtam. Aztán egyszer csak  kivágódott a kutyabejáró ajtaja, ami természetesen nem volt kilincsre zárva, mert olyan mélyre nem tudok lehajolni. Amikor nincs szél, jól is funkcionál. Betámasztottam a botommal, persze azt is kivágta a szél. Donit semmi nem zavarta. Itt hortyogott a kedvenc foteljében mellettem. Aztán hirtelen kivágódott az ablak is. Nagy nehezen sikerült becsuknom úgy ahogy. Nekitámaszkodtam a vállammal, fölkészülve arra, hogy állva fogok éjszakázni. Nekem még szokatlan, idegen ez a lakás. Nagyon féltem, sőt, rettegtem. Fölöttem egyetlen nő egy másik lakásban, meg valahol a házban egy 85 éves öregember, és még a pánikgombot sem tudom használni. Csak tegnap jött a Telecomos bekötni a TV-t, és a Netet. A telefonom még a Ciklámenben van. Ott is kell a riasztóhoz. Zoli ma itt volt ugyan, de telefont nem hozott. Az híján meg a közterületeseket sem tudom kihívni, hogy kössék be a távfelügyeletet.Irtó dühös vagyok Zolira. Az ő vezetékesét igazán átvihette volna már a Ciklámenbe, az enyémet meg idehozhatta volna. Az ő riasztója egészen más módon van a távfelügyelethez bekötve a Pál utcában. Nekem viszont rengeteg telefonos intézkedni valóm lenne, amit mobilról képtelenség intézni.
Itt, ha lehet, még ihatatlanabb a víz, mint a Ciklámenben, pedig ott sem semmi.
egyetlen kávétól tejfehér lett az amúgy átlátszó üvegpohár. Muszáj lesz valami víztisztító berendezésről gondoskodni.
Ma itt volt Ica, és Zsuzsa együtt. Zsuzsa szerencsére nem kért pénzt. Nagyon tetszik neki az egyik nippem. Úgyhogy azt fogja megkapni cserében a segítségért. 

9 megjegyzés:

  1. Az legalább jó hír, hogy már van tévéd és igazi interneted. :-))

    Ez a viharos kaland elég rémisztő lehetett... Pedig nyáron majd biztos lesznek nagyobb viharok is. Az semmiképp se rendes dolog, hogy egy ablakot benyomjon a szél. Én is mindig ettől félek, de idáig még nem fordult elő. Majd fog... ezekkel az ócska (és méregdrága) műanyag ablakaimmal. Nagy szélben nálam úgy is huzat van, hogy be van csukva minden ajtó és minden ablak. :-))

    Telefon nélkül lenni bizony szörnyű állapot lehet. Mondom én, aki sose használom, és jó, ha egy héten egyszer eszembe jut bedugni, hogy keresett-e valaki közben. De mégis biztonságot ad, hogy van. Mindenesetre nem hirdetném a helyedben a blogban, hogy egyelőre se telefon, se pánikgomb, se riasztó...

    Mi az a nipp ? :-))
    Olyan kis porcelán figura ? Vagy mi ? Rémlik, hogy valami csecsebecse.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, riasztom az éppenséggel van, és meg is véd a rossz szándékú emberektől, csak nem értesíti a rendőröket, hogy jöjjenek és fogják el őket. A pánikgomb pedig egy esetleges rosszullétnél elengedhetetlen, hogy minél előbb orvoshoz jussak.
      Jól tudod, a nipp porcelán, ill. kerámia figura. Esetünkben egy kecses őzikéről beszélünk.
      Nekem kategória fölötti ablakaim vannak, és fából.Csak épp a működési elvét felejtették el elmagyarázni. Speciálisan záródik. Mg kell tanulni. A vonalas telefon csak részben a pánikgomb miatt hiányzik, hanem a hivatalos ügyeim intézése szempontjából is.Ez alatt az egy hónap alatt rengeteg ilyesmi gyűlt össze.

      Törlés
  2. Új lakásban még idegen zajok közepette is rémítő éjszakázni. Hát még viharban. Minden együttérzésem a tiéd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, ez így igaz!
      Az ablakokat egyébként hihetetlenül könnyű bezárni, de csak akkor, ha ismered a technikáját!

      Törlés
  3. Ezek szerint most már ismered...
    Jó lesz ez, meglátod - csak még szokni kell! :-))

    VálaszTörlés
  4. Képzeld: a lökött BLOGSPOT újabban képecskéket rak az orrom elé, és azt a feladatot adja, hogy válasszam ki közülük, melyik a szusi. Ezzel kéne bizonyítanom, hogy nem vagyok robot. Én meg egyrészt nem tudom, mi az a szusi (megnézhetném a GUGLI-ban, de annyira nem érdekel), másrészt nem is látom rendesen a képeket, mert elég picikék. Egyszer a rizses ételeket kellett volna kiválasztanom, de arra se voltam képes. :-))

    Mindezt már többször el akartam sírni neked - bár tudom, hogy semmit se tehetsz ellene. Úgyhogy egy kínszenvedés nálad a kommmentelés. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nekem is új! még senkinél nem tapasztaltam ilyet, pedig jó néhány blogspotoshoz írok kommentet. Én rendszerint az kiolvashatatlan számok, meg betűk miatt szoktam dühöngeni.De hogy képválogatósdi is van már... A hülyeség blogspotéknál nem ismer határokat.
      Egyébként inkább kitörölném a robotkommenteket, csak ne okozzak bosszúságot senkinek! Megkérdezem majd Zolit, hogy hogyan lehet kontaktust teremteni ezzel az idióta társasággal.
      A szusi egyébként egy japán kaja. Algalapba göngyölt főtt rizs, a közepében általában valami nyers hallal, ill más tengeri herkentyűvel. Én speciel nem szeretem.
      Hála az égnek, most nem jelentkezett ki a google fiókom. Megint elfelejtettem megnézni, mielőtt válaszolni kezdtem.

      Törlés
    2. Most olvasom Krisztánál hogy tékomék miatt nem tud blogolni. Nem véletlen, hogy Zoli itt hagyta nálam a mobilnetet is? Vodafonék jóvoltából neki olyanja is van, pedig a telefonján is ott a net szolgáltatás.

      Törlés
  5. Igen, olvastam több helyen (újságban), hogy a TELEKOM újabban halódik.
    Én nem vettem észre, mert ritkán jut eszembe bedugni a telefont. Ma pont megtettem, volt is két üzenet nélküli hívás - vagyis néha működik. :-))
    "Internetileg" nem olyan jó, mint a UPC - de ezt már kitárgyaltuk.
    És a UPC-nél se lehet tudni, mikor jut eszébe megbolondulni.
    Mindegy - az a lényeg, hogy VAN interneted, akármilyen is lesz később.

    VálaszTörlés