2015. június 27., szombat

Mindig történik valami,

ami miatt halasztódik a kórházban töltött 2 hét meséje.

Erzsike - aki olvasta a régi blogomat, az emlékszik rá- eltűnt. A fia, és a lánya hazatelepült. Rábeszélték az anyjukat, hogy jöjjön át ő is. Hagyja ott a 3 szobás házát, a földjét, az édesanyját Erdélyben. Eladott némi földet, és 1 traktort. Az árából Babos-hegyen ( Bicskéhez tartozik) vettek kb fél hektáros földet egy kulipintyóval, ahová még a víz sincs bevezetve. Aztán időnként itthon laktak, időnként Nyugat-Európában dolgoztak. Most épp egyik sincs itthon. Erzsike pedig skizofrén, és enyves kezű.
Máskor is elcsavargott már. Olykor napokra eltűnt. A gyerekei, mivel napokig nem érték el a mobilján (ki volt kapcsolva) , már a rendőrséggel kerestették.
3 hete nagy vihar volt Babos-hegyen. A szomszédja házába belecsapott a villám, és pillanatok alatt leégett.
Ma gratuláltam az unokahúgának a szülinapja alkalmából.
Felhívott skype-on, hogy megköszönje, és megossza velem a tragikus hírt: Erzsike 3 hete meghalt. Tegnap azonosították az összeégett tetemét.
Ő is ma tudta meg. "Szép " kis születésnapi ajándék.
Sajnálom, hogy ilyen fájdalmas halállal kellett megszabadulnunk tőle.
Miatta nem tudtuk idáig eladni idáig a birtokot. Ahogy megtudták, hogy velem szemközt lakik egy bolond, aki miatt rendszeresen kihívja valaki a rendőrséget, a vevőjelöltek mindegyike visszakozott. Ingyen sem kellett volna nekik. 


4 megjegyzés:

  1. Sokat olvastam Baboshegyről a régi blogodban. Most is előttem vannak a kecskék, a befőzések, Erzsike, egy részeges férfiember, a nevére nem emlékszem... viszontagságos volt sokszor Baboshegyen is. Hát, így lett vége. Szegény Erzsike, rettenetes a sorsa.

    VálaszTörlés
  2. Igen, a tűzhalál a lehető legrémesebb dolog. Azt azért nem értem, hogy 1 egyszobás viskóból miért nem tudott kimenekülni. Talán megint ivott a gyógyszerekre, és elaludt a cigány barátnőjénél. Sosem értettem meg, miért itatják tömény, nehéz borral. Ha kénytelen voltam inni, fél deci abból a borból már a fejembe szállt. Én csak alig pici bort töltöttem neki a fél literes üvegbe, a többi ásványvíz volt. Azt hiszem, élvezték, ha berúgott, és hülyeségeket beszélt.

    VálaszTörlés
  3. Ebből is látszik, hogy az úgynevezett normális emberek gyakran hülyébbek, mint a bolondok. Hatalmas IQ-ja (meg áldott jó lelke) lehet annak, aki egy beteg vénasszony részeg hadoválásán szórakozik.

    Szegény Erzsike... de azért egy gonddal kevesebb, hisz csak gond volt ő már mindenkinek. A gyerekei is megérik a pénzüket, mert hagyni kellett volna a mamát a saját közegében, Erdélyben, ami az ő világa. Az áttelepüléssel nyilván csak rosszabbodott az állapota is. Aztán meg tojtak rá, miután áthozták... De akkor meg mi a fenének hozták át?

    Miért kéne eladni Baboshegyet?
    Ne add fel, Andi: én hiszem, hogy fogsz te még lejárni oda! :-))

    VálaszTörlés
  4. Babos-hegyen évek óta nincs használva a présház.Amit nem lakik senki, az rohamosan pusztul.A gyümölcsös, idén meg már a szőlő is gondozatlan. Még ingyen sem kell senkinek művelésre, mert annyira elszaporodott a terménylopás. mióta nincsenek mezőőrök, hogy nem éri meg bevetni, rendben tartani a szőlőt, gyümölcsöst. Ha rendben szeretném tartani, az havonta legalább 100-120ezer Ft-ba kerülne Különben is, lassacskán az idős ismerősök kihalnak, a fiatalok elkötöztek, én pedig, -aligha leszek olyan állapotban, hogy önállóan tudjak ott élni, akár csak 1 hétig is.Arról nem is beszélve hogy először lakhatóvá kéne tenni. Egyetlen éjszakát sem lehetne ott aludni, amíg nem készül tisztasági festés, amit meg kéne előznie alapos, legalább 2 héten át tartó szellőztetésnek.

    VálaszTörlés