2015. október 17., szombat

Érfestés, és ami retteneteen fölháborított

Tegnap minden olajozottan ment. 10-re Ica is megérkezett. Addigra már túl voltam vérvételen, branülbeültetésen Már csak az EKG , és az általános vizsgálat hiányzott.
Előző nap Ilusnak is sikerült átküldenie e-mailben az INR eredményét: 1,1 ez szuper. Szegénynek nagy fejfájást okoztam, mert csak a doktornő lap-top-ján van internet, a bentin viszont nincs. Angéla pedig csak hetente háromszor dolgozik. Csütörtökön pont nem. Viszont a leletre péntek reggel 8-kor már szükség volt. De végül is minden összejött.
A beteghordozó jött értem, hogy várnak a műtőben. Az EKG, az általános, és sebvizsgálat várhat.
Zoli még ott volt, és meg is várta, míg kijövök.
A hölgy, aki az érfestést csinálta, mondta, hogy teli van az artériám csomókkal. Megkérdezte, hányszor végeztek nálam 10 éven belül érfestést? Mondtam neki, hogy az utóbbi 3 évben ötször.
 Aztán Zoli elment dolgozni... Nekünk maradni kellett a kötelező 5 órás ott tartózkodásra. Szerencse, hogy kaptam kórházi ebédet, mert a magammal vitt kaja az autóban maradt. Csak a 2 sajtosrúd állt rendelkezésemre, amit előző nap én tettem be a hátizsákba. Az egyiket megettem, mire kiderült, hogy újabban jár érfestés után kórházi ebéd, vagy vacsora.
A második is gazdára lelt egy cukorbeteg néni személyében. Nagyon hálás volt a segítségért.

Megbeszéltük, hogy Zoli 4és 5 között jön értem. 1/2 5-kor telefonált, hogy a "Moszkva téren" dugóba került. Végül fél 6-kor, zuhogó esőben érkezett meg. Azt mondta, a legdurvább a 300méteres szakasz volt a kórházig. Kerek fél óráig araszolt benne.

Egy időre megszakítottam az élménybeszámolót, mert nagyobb élmény volt, hogy pár perccel 4 után megérkezett az unokám. 5 körül cicizett egy fél órácskát, de úgy látszik, nem volt elég, mert alig telt el fél óra, újból megéhezett. És én - életemben először - cumisüvegből etettem egy csecsemőt. Zolinak volt ugyan cumisüvege, de az csak akkor került elő, amikor már járt. Abból itta a kakaót este, meg a teát mikor úton voltunk. Volt, hogy egyszerre kettőből ivott. Különben nálunk a kiskanál, és a kétfülű bögre volt szolgálatba állítva mikor már vegyesen táplálkozott. Képek később, mert Zoli nem hozta be a mobilját. Nikiével fényképeztünk, így kicsit komplikáltabb. 7 körül mentek haza.
Csak érdekességképpen említem, hogy Doni egyszer nem tüsszentette el magát, míg itt voltak, és nem is köhögött.

Az is kicsit komplikáltabb volt, hogy a motoros székemmel mentünk, hogy önállóan is tudjak mozogni. Így szegénynek nem egyszerűen össze kellett csukni, hanem még szét is szerelni a székemet. Mindezt zuhogó esőben. Itthon már kihozta a másikat, azzal tolt be, míg az akkusat darabokban hozta be.
Hétfőn vissza kell mennünk kontrollra, meg beszélni az aneszteziológussal. 2-3 héten belül pedig megműtenek.Remélem, ezúttal nem tesznek be gyógyszerkibocsátó sztentet, csak simát, mert valamilyet biztosan tesznek be állítólag. Meg valami áthidalásról is beszélt a doktornő. Megpróbáltam viszonylag értelmesen nézni rá.

És most egy dologról, ami nagyon fölháborított:
Kaptam 1 számlát : nettó ár 88.000,- Ft  ezt az OEP által támogatott közgyógy-igazolványra ingyenes gyógyászati segédeszközt már árulja valaki a Jófogáson 20.000Ft-ért. Nem kéne az ilyeneket ellenőrizni, hogy miért adja el? Legalább az a cég tenné meg, aki forgalmazza, és szólna be az OEP-nek, hogy büntesse meg, vagy netán vegye el tőle az ingyenes hozzájutás lehetőségét.  Mivel csak nemrég rukkoltak ki ezzel az újdonsággal, néhány hónapja kaphatta az illető.Csere is érdekli: "telefonra, vagy más műszaki cuccra", azaz nem a közgyógyigazolvány tulajdonosának temetésére kellene pénz. Mert azt még megérteném.
Régen is láttam, hogy tizedáron árulták a mopedeket , kihangsúlyozva, hogy eredeti gyári csomagolásban, 2 év garanciával.

4 megjegyzés:

  1. Áthidalás: hm. Ő a szakember. Fő, hogy működjön az az ér rendesen.
    *
    Az unokámnak kutyája és macskája is van a lakásban. Lézeres macskajátékot kért. Panni ült, a macska rohangászott a fényfolt után. Amikor Stefi kutya meglátta a piros mozgó foltot, vadászni kezdett rá, és a szegény Cimpa csak nézte. Szerintem Doni is örülne egy ilyennek, neked meg nem kell csinálni semmit, csak a lámpát kézzel mozgatni.
    http://jatekok-macskaknak.arukereso.hu/trixie/led-lampa-macskaknak-1-db-trx4130-p252713069/

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet Klári! Holnap meg is nézem!

    VálaszTörlés
  3. Bocsánat, Kislányok, de nem annyira jó ötlet. :-((
    Olvastam már erről több helyen, hogy egy idő után szegény állat teljesen kiborul vagy be is kattan attól, hogy a fényt soha nem tudja elkapni. De a saját véleményem is az, hogy kegyetlenség olyan feladat elé állítani egy szeretett kis lényt, ami megoldhatatlan. Ráadásul a lézer roppant veszélyes, ha véletlenül az állat szemébe világít. Akkor már jobb egy közönséges elemlámpa, mert biztonságosabb. Viszont az is átverés, úgyhogy én sose használnám.
    Olyan kis szerencsétlenről is olvastam (már nem emlékszem, hogy kutya vagy macska volt), aki annyira megzakkant a lézeres játéktól, hogy később már minden árnyékra rávetődött, amit csak látott maga körül. Meg olyat is hallottam, aki szabályosan depressziós lett, amikor megvonták tőle a lézert, semmi mással nem akart játszani.
    Hát nem tudom.... Én biztos csak olyasmi után futtatnám az állatot, amit el is lehet kapni. Ez így tisztességes. Szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld, a gazdiknál akkora sikere volt, hogy már mindenütt elfogyott.
      De igazad lehet, úgyhogy Doninak nem lesz ilyen.
      A ruhák meg annyira drágák, hogy azt hiszem, arról is le kell mondanunk.
      Doni tegnap épp fodrásznál volt, mikor Zoli telefonált a méreteiért.
      Talán lesz valami olcsóbb.

      Törlés