2015. október 21., szerda

Értágítás, és a rizikósabb érműtét

Zoli délután telefonált: jövő csütörtökön be kell vonulnom az érklinikára. Első nap csak értágítás, és sztentbeültetés. Azután meglátják, hogyan lesz kapacitás a súlyosabb műtétre. Ha nem lesz hely, a beavatkozás után csak 24 órát kell bent lennem, aztán hazajöhetek néhány napra. Ez lenne nekem a legjobb!
Röpke 3 év alatt ötször, vagy hatszor? -már én sem tudom követni- voltam érfestésen.
Az érfestést csináló orvos meg is jegyezte: csupa göb, meg varr mindkét  csuklóartériám. A következő ilyen beavatkozás érzéstelenítés ide- vagy oda, sokkal kellemetlenebb, fájdalmasabb lesz.
Ez vár rám csütörtökön, hacsak nem altatásban akarják elvégezni. De inkább az érzéstelenítés fájdalmakkal, mint az altatás. A másik műtétet, -gyanítom- nem gerincérzéstelenítéssel, hanem altatásban tervezik. Remélem, ezúttal nem kell dupláznom majd, mint a múltkor. És lehetőleg élve, nem nyakig bénán keveredek ki belőle. A kardiológiai ultrahang eredménye nagyon biztató. A 2 stent tökéletesen működik.
Jövő héten nagyon szurkoljatok nekem.
Az előző bejegyzés csetepatéja nem jött túl jókor nekem. Lelkileg padlóra vitt.

4 megjegyzés:

  1. Valószínű, hogy én követtem el nagy hibát. Elnézést!
    Gute Besserung!

    VálaszTörlés
  2. Írtam az előzőhöz is, amit nyilván nem fogsz észrevenni, mert még mindig nincs kint itt oldalt a kommentek doboza. Naggggyon helytelen! :-))

    Menni fog minden, mint a karikacsapás, ne aggódj!
    Nem fogsz lebénulni, hanem igenis fel fogsz állni a székből!
    Majd meglátod! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágikám, egyszerűen ennél a szolgáltatónál nincs ilyen lehetőség.
      Épp eleget dühöngtem már miatta.
      És hogy mennyire bízom , hogy sikeresek lesznek a műtétek? Nagyon félek tőlük, de már második napja gombát szeletelek,és aszalok kora hajnaltól késő estig! Gondolod, megtenném, ha nem bíznék a sikerben?

      Törlés
  3. Klári, nem te követtél el hibát. Nem tudtam elképzelni, hogy nem vállalja önmagát. Azon kaptam fel a vizet, hogy néhány kép alapján ítélkezik egy ismeretlen.A műtéteim előtt túl érzékenyen reagáltam. Válasz nélkül kellett volna hagynom.

    VálaszTörlés