2015. december 29., kedd

Végre a Ciklámen utcában
Kicsit megkésve ugyan, de beszámolok a karácsonyról.
Háromszor terveztem átmenni Zoliékhoz, kettő lett belőle.
Mire 26-án hazaértünk, gyakorlatilag már meg sem tudtam mozdulni.
Mindkét nap este 10 után értünk haza. Iszonyú fárasztó volt.
De mindkét nap végignéztem a fürdetést. Nagy élmény volt látni, mennyire élvezi a pancsolást. Még sosem láttam olyan micsodát, amit a kis kádba kell tenni, ami megakadályozza, hogy a gyerek belecsússzon.Nem kell párnával, meg pelenkával vacakolni, ahogy mi csináltuk annak-idején. A kádban sajnos nem tudott Zoli fényképezni. Nem tudta volna hová tenni a telefonját. Én meg hátulról nem tudtam lefotózni őket.



Előkészület a fürdetéshez
Annyira élvezték mindketten, hogy öröm volt nézni. Zoli térdelt a kád mellett, miközben fürdette, játszott vele, a vitorlással lelocsolta,puszilgatta, miközben Oli nagyokat sikkantva, nevetve lubickolt

Olivér a zenélő, mesélő labdával

élvezem, hogy  már a fotel alá is be tudok kúszni.





13 megjegyzés:

  1. Édes ez a gyerkőc, de a mosdóban való tárolásról beszéld le Apucit! Tudod, mekkorát tud ütni az a csap, ha rugdalózás közben hozzávágja a lábacskáját? Arról nem is beszélve, hogy a másikhoz meg esetleg a fejét... Az ilyesmihez elég egy pillanat, hiába áll mellette bárki. Továbbá magára is ránthat akármit a mosdó pereméről. Higgyetek egy öreg gyógypedagógusnak, aki megszokta, hogy minden veszélyt előre kell látni!

    Amúgy firkáltam valamit az előző bejegyzésedhez is - azt észrevetted?

    VálaszTörlés
  2. Nem szokták a mosdóban tárolni. Csak az én kedvemért került oda, kivételesen, míg elkészült a fürdővíz.
    Egyébként a fürdőkád peremén látod azokat a dolgokat a tükörben, plekszi mögött. A mosdón csak a játékai vannak, és egy folyékony szappan. De azokat még nem éri el. A csapok is egészen magasan vannak. Kicsit csalóka a kép.

    Az előzőt mindjárt megnézem. 3 napon át élő halott voltam.
    A bejegyzésedet olvastam, csak még nem volt erőm reagálni rá.
    Azt a képösszeállítást még karácsony előtt küldtem elméletileg. Csak ma vettem észre, hogy piszkozatban maradt.

    VálaszTörlés
  3. Azért írom ide, mert a másiknál nem biztos, hogy észreveszed: nagyon szeretnék látni rólad gyerekkori képet, a vöröses szőke hajzuhataggal! Majd nyugalmasabb időkben talán lesz rá mód... Zolinak biztos van szkennere, de még ha (végszükségben) le is fényképezitek azt a régi képet, az is több a semminél, még ha rossz minőségű is. (Egy mondatban három "is".... remek!)
    Bár persze gyerekkorunkban nem sűrűn fényképeztek minket (gondolom, téged se), de azért sátoros ünnepeken csak-csak készültek képek. Remélem, találsz te is megfelelőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van szkennerem, de a gyerekkori képek (albumokban) még a pincében bujdokolnak valahol.
      1 csecsemőkori "mosolyalbumot" már megtalált. Azt hitte, egy kisfiúról készítették. Kopasz voltam, és nagyon hasonlít Olivérre- az még fekete-fehérben készült. Akkoriban még nem volt színes filmünk. Így a színesek csak fényképésznél készülhettek-retusálva. Van abból az időből bekeretezve is. Az valahol nálam van a lenti tárolóban, csak ahhoz is Zoli kell, hogy megtalálja, és levegye, és kioperálja a keretből.

      Törlés
  4. A gyerek gyönyörű, a lakás viszont eléggé stílustalan, lélektelen lett. :( Kár érte, mert sok mindent ki lehetett volna hozni belőle, még a minimalizmus határain belül is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre igen, de 5 vagy 6 különböző helyről vittek át bútorokat, ami a kezükbe akadt. De a Kocsis mama bársonykanapéját nagyon szeretik, és gyönyörű is. Hirtelen költöztek, mert Csepelről kellett bejárni a belvárosba dolgozni mindkettejüknek, és Zoli idegei már nem bírták, hogy naponta többször kellett utazgatnia ide-oda a gyerek születése után, és mindenhonnan elkésett. Mindketten vállalkozók,egyikük sem szüneteltetheti a vállalkozását.
      Már júniusra készen kellett volna lenni. Akkor lett volna idő berendezkedni is. A plafonról pl szabadon lógó villanykörték vannak a nappaliban. Az egyik kivitelező rontott már az elején, így aztán borult minden.Másokkal kellett dolgoztatniuk, rengeteg baki jött össze.
      150 négyzetméterről (4 szoba) költöztek 70-re. Így a bútoraik túl nagynak bizonyultak.90 százalékukat el kell majd adniuk. Egyszerűen nem férnek ebbe az egyetlen nappaliba. Idővel majd berendezik.
      A konyharészben nem fényképeztünk. Az már gyönyörű. A gyerekszoba sincs még készen. A kiságy az ő hálójukban van.
      De lift nélküli régi ház 4. emeletéről el kellett jönniük. Ott nem lehet csecsemővel lakni.









































































































































































































































































































      Törlés
    2. Most látom csak, hogy arról sincs kép föltéve. Mármint a mama kanapéjáról.

      Törlés
    3. Sajnos, hiába a bútorok, az egész lakás olyan, mint egy átlagos újépítésű lakás. Ne haragudj, de pont az a századeleji lélek tűnt el belőle, a ronda nyílászárókkal, térmegoldásokkal, burkolatokkal. Gondolom, te is hasonlóan látod, hiszen imádtad ezt a lakást. Nagyon vártam a felújítás utáni képeket (hangsúlyozom, nem elsősorban a berendezésről), hogy mi lett az eredmény. De gondolom, ez volt az igény: egy újépítésű lakás. Bocs az őszinteségért.:(

      Törlés
  5. Igen, nekem is vannak emlékeim az utólag színezett, "profi" fényképekről. :-))
    Rólunk is készültek nagyméretű, bekeretezett képek valamelyik karácsonykor (szerintem az elsőn, amit itt töltöttünk, mert én olyan hároméves lehettem), és az imádott világoskék ruhácskám bizony rózsaszín, vagy inkább döglött narancssárga rajta. :-)) Így se rossz - csak éppen nem igaz. Én meg egészen világos szőke voltam, a kék jobban állt, mint a narancssárga. :-))

    De most már addig be se kukkantok ide, míg nem teszed tiszteletedet nálam. :-))

    Ki vagyok nyúlva, most értünk haza az állatorvostól.
    Ráadásul az alattunk lévő lakásban felújítás kezdődött. Tegnap. Csak így lazán: karácsony és újév között. Jóóóó áááám! Nem hinném, hogy kedvencem lesz az új szomszéd. De úgy is néz ki: nagydarab macsó, akivel ránézésre se volna jó ujjat húzni. Pedig lehet, hogy az lesz a vége, ha ennyire bunkó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy sikerült ilyen messzi az utolsó válasz alá ez a komment?
      Totál kivagyok én is, de végül sikerült megfőznöm a lencsefőzeléket! Képzelheted! 2 lábas kellett hozzá. Nem is értem, hogy gondolta Ica, hogy egy nagy lábosban beáztatott fél kiló lencsét meg tudok főzni egy 1 literes lábasban?
      Azt hiszem, átok ül most a blogodon, vagy talán rajtam. Akárhányszor nekifogok hozzád kommentet írni, mindig megzavarnak, és abba kell hagynom. Hol elmegy az áram, és nem tudom befejezni, hol jön valaki (Zoli) és megzavar.(egy átutalással küzdünk. Egyszerűbb lenne már, ha személyesen bemenne a bankba utalni a számlámról.Van hozzá engedélye. Ilyen dilis önkormányzatot még nem láttam. Ragaszkodnak az én számlámról történő átutaláshoz. Frissítette a Firefoxot, és azóta nem veszi be a kártyámat.Bocsi, holnap talán sikerrel járok végre.
      Ráadásul ma voltam bőrgyógyászaton. Csak azért is mást kaptam, mint amit a szakápolóm kért. Most vehetem meg teljes áron, 800 ft helyett 2800-ért. 2 hétig voltam bent a kórházban, és a 2 centi átmérőjű sebből 11 centi hosszú, 4 centi széles sebet "alkottak". Most ugyanolyan szivacsszerű lapot kaptam,mint amivel a kórházban kezeltek, csak most ezüst is van benne, amire ráadásul allergiás vagyok. Elképesztő az orvosi hiúság.

      Törlés
    2. Nekem meg van a levágott hajam. 1 tincs az első vágásból, és egy hajfonat is. Tényleg vöröses szőke.

      Törlés
  6. Nekem a legelső hajtincsem van meg, ha még megvan.
    De biztos megvan, mert ilyesmit sose dobok ki. (Mást se nagyon.)

    Ritka példány vagy, mert az baromi ritka, hogy valaki az ezüstre allergiás legyen. Én szeretem az ezüstös sebtapaszt, mert nem kell hozzá BETADINE. Jó drága már az ilyesmi, én a kábé ötször két és fél centis kis tapaszok darabját vettem ötven és hetven Ft közötti áron. (Attól függ, hogy hol veszed, nem egyformák az árak.)

    Azt én sem értem, hogyan keletkezett ekkora lyuk a kommentek között. Csak néztem, hogy a buta BLOGSPOT már számolni se tud, mert csak hat komment van, ő meg tízet mond. És kiderült, hogy tényleg tíz. :-))

    VálaszTörlés
  7. Nálam számolja, hogy mennyi kommentem van. Igaz, először nem itt kerestem, mert hogy melyik bejegyzéshez jött, azt nem tudhatom. Az nem is jutott eszembe, hogy valahol messze lent lesz. De mivel másutt nem láttam semmi újat, makacsul görgettem lefele, míg meg nem találtam.
    Nem tudom eldönteni, hogy sírni,:( vagy esetleg röhögni kell-e rajta :)
    Mindenesetre bosszantó volt.
    Ezüst ékszerekre nem vagyok allergiás.Csak az ezüst tartalmú krémekre, tapaszokra, mint ahogy az "állítólag kifejezetten antiallergén kötszerekre" is. Azokból egy bizonyos mennyiséget ingyen kaphatnék, viszont a hagyományos gézt teljes áron kell megvennem. 1 tekercs egyszerű géz 160Ft, és 2 napra elég. Ráadásul kritikán aluli a minősége. Viszont a kétszer annyiba kerülő felbontatlan elasztikusat nem tudom becserélni simára, mert ami egyszer a patikából kikerült hiába bontatlan holmi, nem lehet visszavinni, nemhogy visszakérni a pénzt, hiába írták föl tévesen, vagy drágábban. Még akkor sem, ha a blokkon látható, hogy 1 órával azelőtt adták ki, és azóta kasszaváltás sem volt még. Jártam úgy, hogy amit 800Ft-ért kaphattam volna, 2800-ért számlázták, mert az orvos véletlenül egy kockával arrébb tette az X-et, vagy éppen kihagyott egy szót, és egész mást kaptam, mint amit használok. Azt dobhatom ki, viszont másikat nem írhatnak föl Sokszor jártam már így. Hogy akkor sem vész kárba, az a jóindulatomon múlik, mert keresek olyan embert, aki pont azt használja. Persze ingyen kell odaadnom, mert ha elkérném azt az árat, amit én kifizettem érte,alaposan megbüntetne az OEP. Engem is, meg az orvost is. De ezzel még az én problémám nincs megoldva. Vehetem meg teljes áron, ha recept nélkül is kapható. Ha nem, akkor viszont nem tudom mással helyettesíteni. Csak a "jószerencsémben" bízhatok, hogy nem lesz semmi bajom.

    VálaszTörlés