2016. január 27., szerda

kontroll-fura terápia

Érsebészeti kontroll- a prof megnézte és megszagolta a sebet. Megállapította, hogy ....baktériummal fertőződött. (mondta, de nem tudtam megjegyezni-az ambuláns lapon megvan, nekem nem mond semmit. Állítólag benne van a véremben-nem a fertőtlenítés alapossága, ill elégtelensége az oka.  Mindenesetre érdekes terápiát írt fel. Egy bizonyos szájvízzel kell befújni- mivel fújósat csak a kórházak kapnak, javasolta, hogy feküdjek hasra, és öntsük rá. Könnyű azt mondani, csak épp ezer éve nem tudok hasra feküdni.Mondtam neki, legfeljebb kiöntöm másik flakonba a mostani fertőtlenítőmet, és beleöntöm. Csakhogy  műanyagot pillanatok alatt átmarja. Kizárólag üvegben tárolható. Szerencsére a patikában tudtak üveget adni.Brutál ára van. Kevés híján 9ezer Ft . Egy darab gézt is alaposan be kell áztatni vele, és rátenni a sebre. Kérdeztem, nem fog-e a  sebre ragadni. De, nagy a valószínűsége. Kérdeztem, hogy használhatok-e alá hálót. Ha van, akkor nyugodtan-mondta. A nővér alaposan befújta vele, betakarta a gézzel. Hamarosan elkezdte marni. Úgy éreztem,mintha az egész lábam lángolna.Legszívesebben egyfolytában üvöltöttem volna. Zolinak még meg kellett az apját is látogatni Kerek 1 órán át vártam rá a folyosón. Az intenzív egy másik épületben van, és épp konzultáltak az orvosok az intenzíven. Várnia kellett. De megtudta, hogy másnap megcsinálják a szívműtétet. Nagyon veszélyes, mert túlsúlyos is, cukorbeteg is, no meg vannak egyéb rizikófaktorok is. Délután beszéltem Zolival. A műtét sikerült, de még nem ébresztették föl. De még vár rá egy csípő, vagy combnyak műtét is. Már, ha egyáltalán elvállalja valaki. Mert ha nem, örök életére magatehetetlen lesz.
De engem pillanatnyilag jobban érdekelnek az én megpróbáltatásaim.Fekve elviselhetetlen. Persze ülve sem jobb. Szerencsére jövő keddre megint vissza kell mennem. Remélem, addigra kiirtja ezt a bacit ez a szer. El sem tudom képzelni, hogy valaki ezzel a maró folyadékkal öblögeti a száját.Addig pedig összeszorított szájjal, de ki fogom bírni.
És reménykedem, hogy kedden már azzal is foglalkozni fog, hogy megindult-e rendesen a keringés. Mivel a fekély miatt egyszerű doppler vizsgálat lehetetlen, kell keresni egy ultrahang időpontot.Ha nem tudnak belátható időpontra adni, maszek alapon leszünk kénytelenek elvégeztetni.

Holnapra pedig a Neurológiára van időpontom.

De hogy valami vidám dologról is essék szó: Oli már másodszor volt babaúszáson. Sőt, már első alkalommal is szaunázott. Vettek bérletet az usziba, úgyhogy szerdánként járni fognak. Már első alkalommal is "merült, pedig azt csak az ötödik alkalommal szokták kipróbálni a babák.                                                  

5 megjegyzés:

  1. Szegény Péter... Félelmetes belegondolni, hogy egy rossz mozdulat, egyetlen szerencsétlen pillanat elég ahhoz, hogy az embernek az egész élete megváltozzon, vagy akár tönkremenjen. Ezt persze elvileg tudja mindenki, de más így közelről látni, hogy mennyire igaz.

    Mi lesz vele, ha ne adj' Isten magatehetetlenné válik?
    Zoli szét fog szakadni kettőtök között - ráadásul ott a saját családja, meg valamikor pénzt is kéne keresnie. Belegondolni is szörnyű... Annyi pénz meg a világon nincs, hogy Péter mellé is fizessen valami állandó segítséget és felügyeletet.

    Ha igaz, hogy az Isten azt próbálja meg, akit szeret, akkor titeket nagyon szerethet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Péternek van pénze dögivel. Fogadhat maga mellé akár 24 órás ápolót is, vagy bevonulhat szállodaszintű otthonba is.
      Soha nem kívántam neki, hogy tapasztalja meg, milyen az kiszolgáltatottnak lenni, de Isten máshogy gondolta.
      Már másfél éve meg kellett volna műttetnie a szívét. Világ életében szerette a szerencsejáték minden formáját. Sokat kockáztatott. És ezúttal sajnos vesztett. Igazán csak Zolit sajnálom, mert ő itt az igazi vesztes.

      Törlés
  2. Most értünk vissza Esztergomból, alsó szemhéjon kaptam vírusos szemölcsöt valamitől. Kiégette a drnő, nem volt vészes.
    Amit itt olvasok Rólatok, az rettenetes. Andi, erős vagy, ki fogod bírni ezt a fura gyógymódot. Szívből kívánom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére már csak 5 nappal, és 5 éjszaka van hátra.
      Ma csak telefonon érdeklődött Zoli az apja állapotáról. Azt mondták, stabil.

      Törlés
  3. Na, hála Istennek!
    Akkor majd csak rendeződnek a dolgok.

    VálaszTörlés