2016. június 3., péntek

Istenem, add,

hogy  júni19.-ig ne vigyen el a Kaszás!
Nem szeretném, ha Olivér keresztelőjét szomorúan kelljen ünnepelni, netán elhalasztani!

Tegnap voltunk a fájdalom ambulancián, a doki közölte velem, hogy ő gerincsebész, ízülettel nem foglalkozik. Azt tudná felajánlani, hogy a gerincembe beépít egy morfium pumpát. De amíg fekély van a lábamon, ez nem lehetséges. Esetleg nem gondolkodtam el azon, hogy, levágassam a lábamat?

Mégis, hogy gondolta? Ízületi fájdalmakkal hogyan ugrálhatnék fél lábon?
Legyek ágyban fekvő vegetáló, 24 órai felügyeletet kívánó roncs? Akkor már inkább a halál!
Aztán fölvetett egy másik lehetőséget is, a bőrátültetést. De azt  nem végzik el, amíg a sebből ömlik a nyirokfolyadék, mert simám ledobja az új bőrt.

Röpke 3 órát kellett várnom, amíg Zoli rájuk nem telefonált, hogy csak kettőig tud értem jönni. Így soron kívül behívtak.
Eredetileg úgy volt, hogy a MEOSZ busza visz-hoz. De csak 13 óráig ért rá, mert utána Budán gyerekeket szállított haza az iskolából. Kiderült, egyetlen orvos viszi a frontot.
Persze nem vettük őt igénybe, inkább hazajöttünk "gyalog". Hosszú idő után először utaztam villamoson.

Ez a láblevágás a héten már egyszer szóba került.
Icával állásinterjúra hívtunk néhány embert, hogy legyen, aki heti két alkalommal helyettesítse. Végül is 5 jelentkezőt hallgattunk meg személyesen.
Az egyik ezt mondta: "Nekem az édesanyámnak volt lábszárfekélye, így gyakorlott vagyok a kötözésben. Háromszor vágták a lábát egyre följebb, és följebb. A végén belehalt" Naná, hogy nem ő lett a kiválasztott!

Végül kettőt próbálok ki. Az egyiket vasárnapra, a másikat keddre hívtuk Ica megmutatja nekik, mit hol találnak, aztán elmegy.

Az új gépemet baleset érte, így elő kellett vennem a régi XP-set, amíg megjavítják.

De történt ma velem egy vicces dolog is: A gép megkérdezte, hogy hozzájárulok-e, hogy a blogtársak megtudják, hol írom ezt a bejegyzést. Jobb oldalt megjelent egy térkép. A jelzés szerint az Egyesült Királyságban tartózkodom. Felajánlja az eltávolítás lehetőségét. Egyelőre hagyom.

De délutánra maradt még egy nagy öröm is.
Megszólalt a mobilom, és Niki jelentkezett, hogy épp a postán vannak. Tudja, hogy nagyon elfáradhattam, de azért beugranának pár percre. Mondtam neki, jöjjenek csak. Az unokám csak feledteti velem a fáradtságot, meg a kudarcot.
Először pakolta le az összes könyveket a számára elérhető polcról.Néhány dolgot ugyan felsőbb szintekre kellett menekíteni előle :o)
A már felhozott ventilátornak is nekiesett, hogy szétszerelje. Ezt persze nem hagyhattuk neki.. Donival már egész jól összebarátkozott. Kergetőznek az asztal körül.

33 megjegyzés:

  1. Ezt próbáltátok már?http://ormosintezet.hu/kezelesek/hiperbar_terapia/

    VálaszTörlés
  2. Kedves névtelen: Ezt speciel még nem próbáltuk! De megmutatom a fiamnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg kifejezetten lábszárfekélyre találták ki... Egy próbát talán megér.

      Törlés
  3. Jaj, Andikám..... miket beszélsz?
    Miért pont most vinne el a Kaszás?
    Igenis ott leszel az unokád keresztelőjén! :-))

    Az Ormos Intézetnek bizony jó híre van - igaz, a többinek is, amit már próbáltál. De hátha beválna, amit a névtelen olvasód ajánl. Talán érdemes volna kipróbálni - bár biztos nem két forint. De talán Zoli meg tudja oldani.

    A küszködésedet olvasva mindig elszégyellem magam, hogy mi mindentől tudok totálisan dugámba dőlni, másnak meg mennyivel több jut, mégis bírja valahogy. Igazi hős vagy, Andi, hogy ilyen derűsen, türelmesen, ép lélekkel viaskodsz a rengeteg bajoddal. Ámulva csodállak ezért, és nagyon bízom benne, hogy a kitartásod nem lesz hiábavaló, jönnek rád még szebb idők is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágikám, sajnos nyaranta rosszabbodik hirtelen a fekélyem.Pénteken már arra kellett gondolnom, hogy csak ezt a pár napot bírjam már ki élve. Ma estére viszont annyira rosszabbodott az állapotom, hogy ideriasztottam Zolit, hogy hívjon ki valami orvost, aki anélkül, hogy kórházba vitetne, hajlandó némi fájdalomcsillapító injekciót beadni. Nem jött össze.
      Közben a Fürededre leköltözött apjához mentőt kellett hívnia. A hét végén őt meglátogató barátja telefonált rémülten, hogy Péter reggelre rosszul lett, alig lehetett érteni a szavát, leesett a vérnyomása, kettős látása van.Nap közben valamivel jobban lett, de mostanra hol elájul, hol magához tér. Megtiltotta neki, hogy felhívja a fiát, de most már kénytelen, nem meri vállalni a felelősséget. Zoli azonnal mentőt hívott hozzá. Ha 10 perccel később érkeztek volna, bekómált volna. 1,25? vagy 1,75? volt a vércukorszintje. Nem is értem, hogy hogyan is élte túl.
      Más: Van olyan ismerősöd akinek ez a terápia használt? Mert a sok dicséret a fórumon mind csak reklám.
      Zoli volt élettársa fülzúgás miatt jelentkezett be hozzájuk, és valami olyan betegséget kapott tőle, amitől azóta is szenved. Mondta, ha szeretném, azért kipróbálhatom.Ennél rosszabb helyzetet már nehezem tud elképzelni.Mondtam neki, hogy én azért tudok.

      Törlés
    2. Az ormos intézet kifejezetten jó orvosi gárdával rendelkezik, engem gerincsérvvel kezeltek.

      Törlés
    3. Egy telefonhívást azért megér, aztán meglátjuk. Idáig egy pozitív, és 1 negatív élmény.

      Törlés
    4. Szerintem ne rettentsen el egy fülészeti rossz élmény egy olyan eljárástól, amit pont a te problémádra fejlesztettek ki (nem az ormosék), és világszerte sikerrel használják. Ha a sebgyógyulást bármelyik hiperbár intézet kezelésével gyorsítani lehet, azt meg kell próbálni. Veszteni nem tudsz semmit.

      Törlés
  4. Andi, nagyra becsüllek, hogy ennyi szenvedésről tárgyilagosan adsz hírt. Legyél jobban minél hamarabb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klárikám, azért ritkultak le ennyire a bejegyzések, mert nem akarok csak panaszkodni. De hát az Egészségügy tehetetlenségéről hírt kell adni.Azért van Magyarországon ennyi nyomorék, mert alternatív módszerek helyett inkább a drasztikus megoldást választják, ami hosszú távon istentelenül sokba kerül. Nálam pl egy lábamputáció nem lenne megoldás, mert ágyékban, az Y ér nem működik. A nyiszálás egyre följebb, följebb sokba kerül, és hosszadalmas kínhalált jelentene (lsd: az egyik álláskeresőm mamája. A lánya évekig ápolta, közben 45 évesen túl idős lett ahhoz,hogy bejelentett munkát találjon magának)

      Törlés
  5. Éppen a drasztikus megoldások ellen lépnek föl az Ormos-félék és mások, tájékozódásul jó az internet. De te tudod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a fórumaikat nem szeretem, mert abból nem alakul ki a valós kép. Rendszerint az ismerősök ismerőseinél ( szóval szóbeszéd útján)Zoli keresztanyjának a harisnyaboltjában pl. sokan megfordulnak, pletyiznek. Már szóltam neki hogy érdeklődjön a törzsvevők körében!

      Törlés
  6. Még egy hely, oxigénterápia:
    http://hiperbarcentrum.hu/nem-gyogyulo-seb-diabeteszes-lab-fekelyek/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Klári! Ennek is utánanézünk majd.
      Holnap egyébként megyünk doppleres ultrahang vizsgálatra- persze azt is fizetősen, mert az érsebészeten hiába könyörgök már hónapok óta, nem hajlandók beutalni. Sztem azért, mert ki fog derülni, hogy a híres professzor már a második műtétemet szúrta el. A bal lábamban az ércserét is elszúrta. Még aznap éjjel meg kellett ismételni. 4,5 órás műtéttel hozta helyre egy másik orvos. Közben valamelyikük elvágott pár nyirokeret.

      Törlés
    2. Problémás érfalú, erezetű végtagok ércsere műtétje nem egyszerű feladat. MInden bizonnyal nem volt sikeres a műtét a keringés helyreállítása szempontjából, ennek tudható be a fekélyesedés, ill. a nehéz gyógyulás. Én a helyedben minden (MINDEN) létező terápiát kipróbálnék (kompressziós, oxigén, stb.), mert a nem gyógyuló fekéyes lábbal nem sokat tudnak kezdeni, a kezelési protokoll egyfelé mutat. Ugyanakkor a pont erre kifejlesztett gyógymódok növekvő gyógyulási rátát mutatnak. Teljesen mindegy melyik orvosi intézet szolgáltatását veszed igénybe, csak a javasolt terápiákat érdemes kipróbálni. Ezen terápiák mindegyike megfizethető, nem elérhetetlen. Szerintem felesleges vacakolni mindezzel, mert csak az idő fogy. Az, hogy egy zokniboltban mit mondanak, az ambuláns ellátásról, vagy bármi másról a betévedt vevők, engem -ne haragudj, pláne ilyen helyzetben- egyáltalán nem érdekelne (és ezt most nagyon finoman mondtam). Másképpen érdemes tájékozódni.

      https://hu.wikipedia.org/wiki/Hiperbár_terápia_és_kamra

      Törlés
    3. Air Leggy készüléket szoktam használni 2-3 naponta. 2 hete már kihagytam, mert annyira dől a sebből a nyirokváladék, hogy az egész alsó lábszáramat végig kimarta. Volt már egy ilyen időszakom tavaly is. Akkor sem, és most sem bírja a fáslizást. Kalászkötéssel csavartuk rá.
      Alkalmaztunk pár alkalommal nyirokmasszőrt is, de állandóan begörcsölt az egész testem.

      Törlés
    4. Szerintem most az volt a baj, hogy egyrészt túl rövid lett az áthidaló ér, és nem elég alaposan lett kitisztítva a saját erem sem.Állandóan érzem, hogy feszül, és végig az egész lábamban érzem, ahogy húzódik az artéria. Az elsőnél a műtét utáni órában elszabadult egy félig lekapart plakk, aztán, ha mindez nem lett volna elég, el is szakadt a varrás.

      Törlés
    5. Az air leggy egy jópofa készülék, de szerintem inkább kozmetikai kezelésekre alkalmas (pl.: zsírödéma), persze a semminél, meg az állandó fáslinál sokkal jobb.

      Sajnos, ezt a problémát záros határidőn belül meg KELL oldani, mert, jobb, ugyebár nem lesz. Sajnos, nem hiába kezdték el pedzegetni az orvosok az amputáció lehetőségét. Bár teljesen idegen vagyok, én úgy gondolom, hogy ez az állandó fekély és fájdalom a családotok egyik legsürgetőbb problémája, amit meg KELL oldani, mindenféle húzás-halasztás nélkül. Kérd meg Zolit, hogy informálódjon, akár a nemzetközi lehetőségekről is. ÉS MINDEN lehetséges terápiát kipróbálni.

      Törlés
  7. Andi drága!
    Az ezüstkolloidot próbáltad már? Antioxidáns hatása miat nagyon jó a sebek hegesdésére. Persze nem csodaszer, d jó és nem árt semmi másnak sem. Ölellek szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ezüstkolloid brutális szer. Az, hogy a civil "gyógyászatban" egyáltalán hozzáférhető, elképesztő. Erős fertőtlenítő hatása mellett ( nagyjából mindent elpusztít), sok mindenre nem jó. Óvatosan az ezüstkolloiddal.

      Törlés
    2. A bőrgyógyászaton alkalmazták, nem otthon használtuk.

      Törlés
    3. Minden mást, pl a méz alapú krémet, a Lukács uszodában kaphatót is mind-mind bőrgyógyász javasolta.

      Törlés
    4. illetve vásárlás előtt kikértük a véleményét.

      Törlés
    5. Igen, ki is kell, mert a te eseted speciális, elsődleges fontosságú a seb tisztán tartása, de ugyanakkor nem roncsolódhatnak a sejtek. A világ legjobb hámosítója a neogranormon és a kék kenőcs. Én a neogranormonra esküszöm, más a kékért van oda.

      Törlés
    6. Igen, a neogranormon nálunk is jól bevált, addig, amíg egyik napról a másikra nem kezdett el ömleni a maró nyirokváladék. A kék krémre viszont allergiás vagyok.
      Tegnap utoljára tettünk fel szenes lapot.
      Gondolom, értessz a témához, hát leírom: Gentamicin-wagner kenőccsel kellett vékonyan bekenni a sebet, ill. a párnát, ami a sebre kerül.A környékén lévő sok-sok (nem seb, mert még van rajta hajszálvékony bőr, de piros, mert le lett szedegetve az elhalt bőr)merbromin 2% folyadékkal van bepamacsolva(tudom, hogy sok helyen már nem használják, mert állítólag higany van benne) Délelőtt 11-kor kötöztünk, és még most sem ázott át a párna. El ne kiabáljam, de a lábam egyelőre nem dagad.Még ég a lábszáram,de már nem pokoli a fájdalom.
      Csak egy ici-picivel másabb tapaszt kaptunk, mikor a régi elfogyott. Akkor kezdődött ez az iszonyat. Ezt is bőrgyógyász írta ki. Ez talán pár forinttal olcsóbb volt, a fene tudja. Az OEP finanszírozza. Mostanában állandóan változtatják, mit lehet felírni, pláne, hogy ez ingyen jár. No, szóval elkezdtem reménykedni.
      De azt, amit ajánlottatok, kipróbálom majd.

      Törlés
    7. Pengeélen táncolás a fekélyes láb, ill. a friss hegek kezelése. Egészen apró, nüasznyi érzékenységeken csúszhat el sok hónap eredménye. Én csak annyit mondhatok jó szívvel, hogy a lábszárfekély napjainkban már nem mumus, gyógyítható és gyógyítják is. A rád váró vizsgálatok során kiderül, hogy áll a keringés a lábszárban, amennyiben az valamennyire rendben van, nincs olyan ok, amely visszatarthatna a gyógyulástól. :) Hidd el, az egyik terápiás mód majd neked is beválik. Lehet, hogy pár napra be kell hozzá feküdni, vagy sűrű rendszerességgel igénybevenni, de a végeredmény a lényeg. SIKERÜLNI FOG!

      Törlés
    8. Holnap kiderülhet, mi a gond a keringésemmel.

      Törlés
  8. Györgyikém, rengeteg ezüst alapú szert próbáltunk: krémek, folyadékok, háló, valami szivacsszerű izé. Alergiás lettem az ezüstre sajnos, bár a háló az nagyon bevált, mert nem volt túl krémes.

    VálaszTörlés
  9. A Ialugén krémet a mai napig használom időnkénta sebre. Abban is van ezüst, úgy tudom.

    VálaszTörlés
  10. Korán örvendeztem! Gondoltam, lefekszem, és végre jól kialszom magam! Alig feküdtem le, mintha bomba robbant volna a lábamban! Pillanatok alatt elborította az ágyamat a nyirokfolyadék.Azóta lángol a lábam, és az agyamat is elborította a fájdalom. Ezerszerese az eddigieknek. 7 fájdalommentes óra, reménykedés... aztán a felismerés, hogy semmi sem javult.

    VálaszTörlés
  11. Ó, te szegény! :( Nagyon sajnálom, borzalamas lehet a fájdalom. Holnap már többet fogsz tudni, a vizsgálatok után. Kitartást kívánok!

    VálaszTörlés