2016. augusztus 2., kedd

Korhazban

Mult kedden, azaz 26.an kellett borgyogyaszati kontrollra mennem. Doki azonnal ott fogott a korhaxban. Persze, hogy nem vittunk magunkkal korhazi holmit.
Masnap kotozeskor meglepodtem, mert a noverke egyszeruen nyakonontotte a dsebes labamat fel uveg kipezsgeto oldattal, hagyta, hogy pipezsegje  magat, aztan infuzios oldattal korbespiccelte, vegul lelocsolta betadinnal, es gezzel alaposan bebugyolalta.
A masik labamat meg bekentek valamilyen kremmel.
Antibiotikumos infuziot kotottek be. 
Az egyik otthon szedett antibiotikun epp akkor jart le. A masikbol hatra volt 2nap. Azt rendjen meg is kaptam.
Azitteni sebkezelesnek hala, a 4. Vagy 5. Napon az egesz labszaram korben osszefuggo , vastag sarga lepedek boritotta. 2 nap mulva megjelent a befekvesemkor   minta szerint mar teljesen bakterium mentes  fekelyen is.
A fiatal doktorno szerint otthonrol hoztam a szervezetemben ezt az ujabb ismeretlen bacit.
Az orbanc a bokamat mar nem fujta fol,  viszont a vadlim majdnem ugyanolyan dagadt, es persze kokemeny. A terdem atmeroje nem valtozott, viszont a combom dagadt fol rendesen.
Elso nap egyedul voltam a szobaban. Masnap a masik agyra egy tunderi, 87 eves neni erkezett, oregek otthonabol, ruhesseg gyanujaval,  ami masnapra be is igazolodott. 6 nap utan gyogyultan tavozhatotta kozben kifertotlenitett appartmanjaba. Amig nemm egyedul lakott, addig csak a 100akarhany ezer ft ot kellett fizetnie. Mire felszabadult az egyszemelyes appartnam, addigra elkelt a lakasa, es kipengettek az erte jaro 4.000.000 milliot. A hazban egyebkent 85 szazalekban magatehetetlen, alzheimkoros, ertelmi fogyatekos, demens ember lakik. Az iskolakban felszolgalt menut kapjak ok is. Neki izlett az itt boseges, am tobbnyire ehetetlen ebed. A reggelink, vacsorank tenyleg jo, es boseges. Akenyer finom, es boven sok. Reggelire minden nap kapunk egy 2 decis iskolatejet, vagy kakaot. Teat mindenki onkiszolo rendszerben vihet, amennyit akar. Ezen meglepodott, mert az otthonban kizarolaggyenge tea van reggel este 2 deci. Ha valaki repetat ker belole, esetleg kaphat egyszer 1 decit.
Delelott 15, 20 perces tornaora, kotelezo megjelenni  kiveve az agyhoz kototteknek  kozossegi foglalkozaskent. 4 csoport  van. O a legaktivakkal tornazik egyutt, deigy is van 2 ember, aki tok suket.
Most nagy a boldogsaga, mert kapott a haz egy 28 szemelyes kisbuszt, amivel hetente egyszer kiviszik a jelentkezoket az Auchanba bevasarolni. 1, 5 orat kapnak a nezelodesre, vasarlasra. Egyedul nem merne elindulni, mert epp azert kerult 2 eve az otthonba, mert egyedul mar nem tudott lakni, a lanyaeknal meg nem fer el.
Buszoskirandulas, szinhaz latogatas naluk nincs.
Neha jarnak hozzajuk musorral, gondolom  satoros unnepek elott,  ezeket nagyon elvezi. Van 2 hetente filmvetites. Fodrasz, ha eleg jelentkezo gyulik ossze, helybe megy. Mosas, hajvagas, szaritas 1000 ft.
O takaritassal, olvasassal csapja agyon az idot. Eles esze van, inkabb aa kifelyezetten nehez keresztrejtvenyeket szereti. Valaha miniszteriumban volt fokonyvelo. Mivel parttag sosem volt, az Antal kormany is hagyta a helyen. A Horn kormany idelyen, 95 ben kerte a nyugdijazasat, de szakertokent nyugdijazasa utan is tovabb dolgozott. Akkor meg a tudas szamitott, nem a parttagsagi konyv szine  sohajtott.
No mara ennyit. Talanma nar sikerul elkuldenem.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, újra? :((((((((((
    Mesélj.

    VálaszTörlés
  2. És te gyógyulsz? Mintha másképpen kezelnének, mint eddig...
    (A néni esete nem csinált kedvet az öregek otthonához.)

    VálaszTörlés