2014. július 19., szombat

Végre elkeszültek

mindennel a srácok. Mindkét redőnyt  egyetlen távirányítóval lehet vezérelni. Ha tudnám kezelni az érintőképernyős iPhont, vagy a tabletet, mindent össze lehetne hangolni. Egyelőre 2 lámpa, 2 redőny a TV (ő 2 db-bal), és az ágyamhoz összesen  5 db távirányítót használok. A kaput két rögzített telefonról tudom nyitni. Igaz, ez is nagy könnyebbség, mert idáig végig kellett vánszorognom az egész lakáson a bejárati ajtóig, hogy nyissak. Most a "kuckómból" is lehet. Meg az összes további villanykapcsolót, a fűtést, a riasztót is tudnám kezelni. Igaz, a rendszer kiépítése plussz (de nem elviselhetetlen) költséget jelentene.

A 2 srácnak ez volt az első önálló munkája. Kicsit szerencsétlenkedtek is, de végül megoldották a feladatot. Sasfüleim, -bármily halkan beszélgettek is- meghallották, hogy vajon merjenek-e túlórapénzt kérni, mert tovább dolgoztak nálam, mint ami be volt tervezve. Gondolom, István kiszámolta, mennyi idő alatt kéne elvégezniük, és az belefért volna a munkaidejükbe. Azon viszont erősen gondolkodom, elmondjam-e Zoliéknak, hogy mikre kéne máskor jobban odafigyelniük. Apróságok: pl: olajos kézzel nem teszem odébb a hófehér Bioptron lámpát;  a szobamérleget, ha fölötte fúrok, elteszem az útból, és még pár ilyen apróság. Az ilyen apró figyelmetlenség egy sokmilliós megrendelésnél  (persze az enyém nem ilyen) megengedhetetlen. Mert mi van, ha a frissen festett ablakhoz ami esetleg még meg sem száradt teljesen nyúl ilyen kézzel.  Mindenesetre egyelőre csak annyit mondtam Zoliéknak, hogy minden szuperül működik És hogy mikorra végeztek, csak mert munkalapot nem kellett aláírnom, és megkérdezte.

Amúgy meg egyre nehezebben viselem ezt az őrült kánikulát. Nálunk a beharangozott vihar is kb. 2-3 percig tartott. Igaz, akkor szakadt az eső, de utána épp oly száraz maradt a föld, mint előtte volt. Az aszfalt is másodpercek alatt fölszáradt, igaz, a levegő elviselhetetlenül fojtogató lett. Érdekes volt látni az aszfalt fölötti páraködöt. Ilyet még sosem láttam.
Sajnos a fémredőny sokkal kevésbé  szigetel, mint a fa. Persze azt már nem tudtam felhúzni, és az elektronika sem tudna vele megbirkózni.

 Jaj, meddig tart még?

4 megjegyzés:

  1. Mondd el, de ne most frissiben. Nehogy emiatt kerüljenek hátrányos helyzetbe. Viszont hasznukra válik, ha ilyesmire is figyelnek.
    Nincs valami klíma a kuckód környékén?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem bírom a klímát. Azért kellett a margitszigeti Termál Hotelből átkéredzkedni a Nagyszállóba, mert 2 nap után tüdőgyulladást kaptam.Szerencsére, aki ott dolgozott, szívesen cserélt velem, ott ugyanis nagyobb volt a forgalom. A Nagyszállóban csak utánunk leltároztak, a cserepartnerem pedig boldogan vállalta, hogy utólag aláírja, mintha ott lett volna, hiszen még ki sem nyitottunk, amikor kiderült.Én ugyan mondtam a főnökségnek, hogy mikor olyan helyre mentem leltárt írni, ahol volt klíma, mindig megbetegedtem, de elengedték a fülük mellett.
      Úgyhogy idáig mindig lemondtam a klímáról. Igaz, az utóbbi években nem is tartózkodtam nyaranta itthon, lent pedig a pince működött természetes klímaként. De most, hogy egyre gyakoribbak a hosszan tartó kánikulai időszakok, valószínűleg beleegyezem.

      Ami a srácokat illeti, István kért meg, hogy figyeljem, hogyan dolgoznak. Vele pedig egyelőre még nem beszéltem. Napokon keresztül gondolkodtam, hogy mit mondjak neki. Azt hiszem, nem szólok, hiszen ilyen apró munkákat amúgy sem nagyon vállalnak. Bár megrendelés lenne bőven, de nekik nem éri meg. Úgyhogy nem nagyon, ill, szinte soha nem dolgoznak bútorozott lakásban.Újonnan épülő házakba, vagy felújítás alattiakba építik be ezeket a rendszereket.

      Törlés
  2. Ezt a hűsítőt mindig közepes erősségre állítom, és így nem árt, különben én is megfáznék miatta. A pince egyenletes hűvösénél nincs jobb, az igaz.

    VálaszTörlés
  3. Hát, igen. Lassanként megtörik nekem is az ellenállásom.

    VálaszTörlés