2014. szeptember 24., szerda

Picur története boldog befejezéssel

Vera utazott a lányával a 70-es trolin, amikor meglátta. Egy fiatal pár vezette pórázon. Picur boldogan ugrándozott mellettük. Vera a következő megállónál leszállt a vonakodó Szilvivel, aki nem akarta neki elhinni, hogy tényleg őt látja. De Picur annyira egyedi kutyus, gyakorlatilag összetéveszthetetlen.
Leszólította a fiatalokat: -Hol találták meg ezt a kutyát? -kérdezte. Aztán gyorsan hozzátette: Nem, nem akarom elvenni maguktól. Csak a mi kertünkbe dobták be. És megmutatta a telefonján a fényképeket.
-Sajnos nem vettem észre, hogy kiszökött utánam a kertből. Annyira aggódtunk érte! De most megkönnyebbültem. Gyötört a lelkiismeret furdalás, hogy nem tudtam vigyázni rá. Rémeket láttam. Elképzeltem, hogy harci kutyákkal tépetik szét, vagy egy troli alá került, esetleg éhesen-szomjasan  kóborol az utcákon...
Szóval meséljék el, hogyan került magukhoz.
A srác elmondta, hogy egy 5 gyerekes család találta meg a Nefelejcs utcában.Föltették a Facebookra, hogy keresik a gazdáját, vagy olyan valakit, aki jó gazdája tudna lenni. Ők pedig már hetek óta járták a menhelyeket. De nehéz volt a döntés. Tanácstalanok voltak. A felesége talált rá a hirdetésre. A kép alapján azonnal beleszerettek. Megbeszélték a családdal, hogy a ligetben találkoznak Nem csak a kutyust, de a családot is nagyon szimpatikusnak találták.Az a család is szívesen megtartotta volna, de 2,5 szobás lakásban laknak heten.Nincs pénzük arra, hogy nagyobbra cseréljék. Így is alig bírják fizetni a rezsit. Hitelt meg idáig sem mertek fölvenni. Ők is azon ritka kivételhez tartoznak, akik csak addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér.
A gyerekek nagyon szerették volna megtartani a kutyát, de osztottak-szoroztak, és arra jutottak, hogy túl sok kiadással járna, amit nem engedhetnek meg maguknak. Már az oltások is egy kisebb vagyonba kerülnek. Így nehéz szívvel ugyan, de kerestek új gazdit. A fiatalok pedig megígérték nekik, hogy rendszeresen láthatják. Most is a 2 kisebb gyerekért igyekeztek az oviba. A három nagyobbik testvér majd értük megy a ligetbe, és együtt mennek haza mindannyian, mert kiderült, hogy egészen közel laknak egymáshoz.
Lehet, hogy Picur jóvoltából egy hosszú barátság van kialakulóban?

2 megjegyzés:

  1. Hát ez szuper !!! :-))
    Szinte hihetetlen !
    Nem is maga a történet, hanem hogy tudomást szereztetek a végéről.
    Verát nagyon szerethetik az istenek - és bizonyára meg is érdemli. :-))

    VálaszTörlés