2014. október 24., péntek

Csütörtökön felmondtam

Áginak. Sajnálom ugyan, de betelt a pohár. Nagyon szerettem, mintha a lányom lett volna. Ezért is néztem el neki, hogy nagyon lassan dolgozott, sokszor késett. Vasalni már nem is hagytam régóta. Ha főzni kellett, inkább én pucoltam, daraboltam a zöldséget ülve, mert még én is gyorsabb voltam nála a béna kezemmel.

Az történt ugyanis, hogy előző héten állítólag ő mondott föl Iminél. Így szabadok lettek  csütörtöki napjai. Ki volt borulva, mert az édesanyjának a lábai, sőt, a hasa is megtelt vízzel. A nővére viszont a jól megérdemelt szabadságárára utazott 3 hétre.
Jót akartam neki, így azt mondtam, jöjjön hozzám csütörtökön, akkor 3 napra leutazhat anyukájához.
Fél 10-kor már kissé türelmetlen voltam, mert 9-re beszéltük meg, hogy jön. Nekem is dagad a lábam ettől a hülye időjárástól. És elkezdett jobban folyni a sebem is.Újra naponta kétszer kell átcserélni a sebpárnát.
Azt is megígértem neki, hogy amíg nem talál csütörtökre munkát, jöhet hozzám 3-4 órában, föltéve, hogy nem esik az eső, és elmegyünk sétálni. 
10-kor végre válaszolt, hogy "elaludtam, bocs", de sietek. Miután 12-ig még mindig nem ért ide, és a telefont sem vette föl, a fészen írtam meg neki, hogy ezennel fölmondtam neki. (Nekem a műtétem múlik azon, hogy begyógyul-e a sebem, vagy sem.)  Persze, hogy 2 másodpercen belül válaszolt: " Negyed órán belül ott vagyok". Nem érzem jól magam, hányok, fosok egyfolytában. Érdekes, hogy azonnal elmúlt a rosszulléte.  Írtam, hogy sajnálom, de már telefonáltam Zsuzsának, mindjárt itt lesz. A lábam háromszorosra van dagadva, és tocsogok a gennyben.
Jó, elismerem, hogy lehet valaki rosszul, de azért arra mindig  van lehetőség, hogy telefonálok a WC-n ülve, hogy nem tudok menni. Az is érdekes, hogy ilyesmi kizárólag akkor fordul elő, ha Zoli vidéken, vagy külföldön van. Amikor biztos, hogy nem tud jönni segíteni. Soha máskor.
De most ráfázott. Nyugodt szívvel el tudtam bocsájtani, mert Zoli szomszédjában albérletben lakó erdélyi lány kérte Zolit 4 hónapja, ha tud ajánlja be valahová nappali munkára. Éjszakánként van 4 órás  takarító munkája. Háromszor 1 héten délután jár iskolába. Házi gondozást tanul.Számomra ideális lenne. Párszor hívta Zoli magukhoz kisegíteni, mikor az ő takarítónőjük nem tudott jönni.Szépen, és gyorsan dolgozik. De az övékével is nagyon meg vannak elégedve. Nem érdemelné meg, hogy felmondjanak neki, csak azért, mert 200Ft-tal többet kér óránként. És mivel Erdélyből jött, nyilván hazamegy néha. Igaz, arra az időre gondoskodik helyettesről.

2 megjegyzés:

  1. Talán nem véletlen, hogy most jött el a lehetőség a cserére. Legyél már jobban, azt kívánom.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon szeretem Ágit. És most 1 héten belül három 8 órás napot elvesztett.Aligha alkalmazzák, ha meglátják, milyen lassan dolgozik. A 3. helyén pedig hol van munkája, hol nincs. Most épp alig van. Butikoknak varrnak pólókat. És most, hogy fillérekért lehet kapni a kínai boltokban, alig van megrendelés.Ott teljesítmény béren van. Ha nem tudja eltartani magát, haza kell költöznie a farmra, amit nagyon nem szeretne, bár imádja az anyját, hosszabb távon nem tudja elviselni a parancsolást. Szerintem azért is menekült föl Pestre, hogy önálló tudjon lenni.
    Csak sajnos időről-időre tudatosítani akarja, hogy mennyire rá vagyok utalva.Nem véletlen, hogy kizárólag akkor teszi, mikor Zolit nem tudom elérni, és lehetőleg mást se tudjak iderángatni.

    VálaszTörlés