2015. június 26., péntek

Ma nagy öröm ért

Felhívott a már eltűntnek hitt unokatestvérem lánya! Az unokatestvérem agyvérzést kapott. Sajnos a bal agyféltekét érintette, így nem csakj lebénult, de beszélni sem tud. . Azt hittem, hogy a nagynéném már régen meghalt (most 88 éves) mert már hosszú ideje nem vette fel a telefont, de én újra és újra próbálkoztam, mert a szám még élt.A lány  családnevét nem tudtam, csak azt, hogy az anyja után őt is Ildikónak hívják.
De ki is nekem az unokatestvérem lánya?
Boldog vagyok, hogy jelentkezett. Ezt a nagyon régen kisajátított, és kb 20 éve visszakapott nadrágszíjszántóföldünknek köszönhetem.Mert a nagynéném el akarja adni... Csakhogy közös örökségünk.Még szerencse, hogy a levelet a Ciklámen utcába küldték, mert emlékezett, hogy anyu halála után oda költöztem. Mert ha a Körvasút sorra... Péter lent van Füreden...Őszig föl sem jön. Zolinak meg most akad elég gondja-dolga... Nem megy oda... Még ha bedobnák is, merthogy az asszonynevemet nem írták rá...

7 megjegyzés:

  1. Jó érzés lehet, hogy az unokahúgod keresett, és ilyen kalandos úton rád is talált. Legyen jó folytatása mindennek!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, nagyon boldog vagyok! Ugyan kicsit keserű a "szájízem", mert ha nincs az a szántó, talán sosem jut eszébe, hogy keressen.
    De majdnem 2 órán át beszélgettünk.

    VálaszTörlés
  3. Andrea, biztos neki is vannak problémái, az ember nehezen szánja rá magát a kapcsolattartásra, tudom jól.

    VálaszTörlés
  4. Persze, anyukáját- aki, mióta hazatelepültek, természetgyógyászként dolgozott- pár évvel ezelőtt érte a strok. A nagymamája, aki idáig ápolta őt, pedig már 88 éves.nem bírta már. Be kellett vitetni egy öregek otthonába.Ő pedig vasutas lett.Sosem bocsátotta meg az anyjának, hogy elhagyta az apját, és hazahozta őt Magyarországra.
    A nagynéném azt mondta, megértette, hogy hová viszik. Azt mondta, magával viszi majd azt a kétségbeesett, rémült arcot, a félelmet a tekintetében, a sírba.
    Nem értem, hogy a rendszerváltás után, amikor az anyja még egészséges volt miért nem ment vissza Németországba.Ott vasutas mérnökként lényegesen jobban élhetne, mint itthon. Anyanyelvi szinten beszéli a németet, mert évekig éltek kint, ott fejezte be az általános iskolát. A szavaiból azt vettem ki, hogy sosem élt párkapcsolatban. Apukája most is kint él.

    VálaszTörlés
  5. Mindenki maga tudja, mit miért intéz másképpen, mint az kívülről nézve logikus lenne.

    VálaszTörlés
  6. Hogy neked mikre van energiád, Andi! :-))
    Hány unokatestvéred van, hogy ilyen gondosan számon tartod őket?
    Én egyszer összeszámoltam: ha jól emlékszem, 26 lett az eredmény.
    Nem is ismerem mindegyiket... Képzeld, ha az a 26 mind látogatna! :-)))

    VálaszTörlés
  7. Nekem mindössze 3 van belőlük. De csak kettővel szoktam találkozni. Velük is jórészt csak temetéseken. Csak Katival szoktam beszélni telefonon. De vele is csak akkor, ha én hívom őt. Tőle kapok híreket a bátyjáról, és a 3 gyerekéről. No, meg az ő két fiáról.
    Zoli mostanában évente egyszer szokott velük találkozni a Construma kiállításon. Kati férje ugyanis építészmérnök,és ki szokott látogatni a fiával, aki várhatóan 2 év múlva (7év alatt) végre elvégzi az egyetemet. Zoliék pedig ott állítanak ki.
    Kati Ígérgeti, hogy megnézi az új lakásomat, de olyan nagyon mégsem érdekelheti, mert mióta itt lakom, kétszer beszéltünk, de azóta sem ért ide.A Ciklámenbe még eljött 2 nappal költözés előtt, mert mondtam neki, hogy van még nálam pár műve az apjának, amiket nem tudok magammal hozni. Ha akarja, vigye el!

    VálaszTörlés