2015. július 12., vasárnap

Földig érő tükör

Zoli végre fölszerelte a tükröt, amiben tetőtől talpig látom magam.
Tegnap, mikor Zsuzsa lebontotta a kötésemet, mondtam, meg akarom nézni a sebet, mert 100%-ig biztos vagyok abban, hogy az alatt a 2 hét alatt, míg bent voltam, legalább 6-8-szorosára nőtt a sebem.
Némán hagyta, hogy szemlélődjek, utána szó nélkül elővette a régi rácsot, és egy egész, 10*10 centiset ráragasztott. Mikor bevonultam, már csak egy nem egészen 1 centi átmérőjű kellett, egy csipetnyi algával, és egy pár mm vékony 1 centis csíkocska.
Nem is értem, hogyan hazudhatott ekkorát a doktornő, mikor láttam, hogy minden nap nagyobb, és nagyobb tapasz került rá.
Zsuzsa, és Ica nem akart elkeseríteni, - ők persze azonnal látták - de ebben a mostani, depressziós állapotomban jobbnak látták, ha nem homályosítanak föl
Sőt, szerintem azt is, hogy időnként tüntetőleg elkért belőle 2-3 darabot, direkt csinálta, hogy ne fogjak gyanút..  Bár elég volt azt látnom, hogy a 20*20-as tapaszt négybe vágja.
A nyirokszivárgást a pórusokon keresztül ugyan megszüntették a szteroiddal, a seben keresztül jóval kevesebb szivárgott ki -hála a hűvösebb időnek- de mióta itthon vagyok, és kánikula lett,-a seben keresztüli szivárgás is egyre erőteljesebb lett. valamelyik nap abbahagytuk a szteroidos krém használatát. Ma megkértem Zsuzsát, hogy kenje be újra a lábszáramat, mert éjjel kissé nedvedzett, és csípett.És most is csíp, bár legalább nem folyik. Gondolom, a krém megköti. Viszont egyre jobban dagad, mert most nincs fáslizva.
És megint jön vissza a kánikula.
Eddig még sikerült éjszakai teraszajtó nyitással, és időnkénti  Ufo-masina bekapcsolással a hőmérsékletet 22-23 fokon, és a lakás páratartalmát is normális szinten tartani. Viszont a légnyomással nem tudok mit kezdeni.

24 megjegyzés:

  1. Majd jövök, Andikám.
    Jó nagy a restanciám - ma viszont a saját blogomban szeretném elmesélni a tegnapi napot. Legalábbis így terveztem.... Naná, hogy keletkeztek az erkélyen soron kívüli tennivalóim: kint voltam vagy két órát, nagyrészt guggolva, ami ugye nem embernek való póz - úgyhogy most várom a halált. Reggelizni még nem volt alkalmam, éhes is vagyok - de ha most nekiállok enni, az legalább kétórányi veszteség, mert tele hassal nem tudok a gép fölött görnyedni. Vagyis a mai nap is az ördögé, nagyon úgy tűnik. Pedig muszáj volna már firkálni valamit Blogocskába - de hát mindig keresztbe tesznek nekem a galambok. :-((

    VálaszTörlés
  2. Már pótoltam nálad az összes elmaradásomat. :-))

    VálaszTörlés
  3. Süsd meg, Andi: többször is benéztem hozzád napközben, hogy vannak-e már válaszok - de mindig csak ezt a legújabb bejegyzést vizslattam, itt meg pont nincs. :-)) Nem is tudom, hogy jutott eszembe most éjjel, hogy megnézzem a többit is. :-))

    VálaszTörlés
  4. Ide csak én firkálok kommentecskéket???
    Válasz meg egy darab se? Irgum-burgum!

    Mi ez a lazsa? Semmi új mesécske?
    Elolvadt a laptop a nagy hőségben?
    Vagy netán maga a gazdi? Nekem már nem sok hiányzik hozzá... :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már ájultan várom, hogy jöjjön egy kis hűs!
      Ha én csak rövid ideig bírom fönt, a fekvés fájdalmai ellenére, na képzelheted....
      Ide is csak a reggeli kávézás közben kukkantottam be.
      órákig vagyok nálad is, mert egyszerre csak percekig tudok kikelni az ágyból. Ha te tudod nézni, ki mennyi időt tölt nálad, észreveheted.

      Törlés
  5. Nem, azt nem tudom nézni. Illetve a STATCOUNTER-ben tudnám, de túl sokat kell hozzá kattintgatni, annyit nem ér az infó. :-))

    Legszívesebben én is csak aludnék egész nap. Vagy tombolnék.
    De hát egyiket se lehet, mert szegény madárkák nem tehetnek semmiről.
    Őket jobban féltem, mint magamat, mert Csuvika már nagyon odavan.
    Szegény Donika hogy bírja? Bár ő legalább lihegni tud rendesen...

    Talán majd estére föléledhetünk.... bár hiszem, ha látom.
    A rohadt meteorológusok mindig csak félrebeszélnek, nem hiszek nekik. :-((

    VálaszTörlés
  6. Benti hő 26,6, míg kint csak 23fok. Legalább pihenni tudok majd, csak hát nehéz szívvel jöttem be, a melegbe. Rég nem mondhattuk el ezt!
    Doni egész jól viseli. Képzeld, délelőttönként még ki is fekszik a kertbe napozni.

    VálaszTörlés
  7. Hehe. Nálam bent tartja magát a 28 fok - a kintit nem tudom, mert csak a madaras erkélyen van hőmérő, őket meg ugye nem lehet zavarni. Közvetlenül a vihar első menete előtt jártam arra utoljára, akkor 33 fok volt.
    Igazság szerint én itt bent azért már hűvösebbet érzek, de az összes hőmérő ragaszkodik a 28-29 fokhoz, meg Csuvika is tátog, ha nem is annyira, mint az utóbbi napokban tette. Nem tudom, mi az igazság, de négy hőmérő állítja egyöntetűen ugyanazt.

    Donika mazochista. :-))

    VálaszTörlés
  8. Hehe, nálam a szobában mutatja a kinti hőt is, ill, ahová épp viszem. A teraszon csak érzékelő van. A készülék pedig mutatja mindkettőt! Állítólag a Lidlben lehet kapni most is! Viszem magammal oda, ahol épp tartózkodom.

    VálaszTörlés
  9. Andrea, most, hogy kissé hűvösebb van, talán gyógyul a sebed.
    Az a csodaventillátor mit tud? Hideget is fúj?

    VálaszTörlés
  10. Kihúzta a kommentemet. Grrr.
    Namégegyszer:
    Hogy van a sebed?
    Mit tud a csodaventilátor? Hideget is fúj?

    VálaszTörlés
  11. Fúj hideget is, de a lényeg, hogy emeli a páratartalmat is. A negatív csúcs 23% páratartalom volt, 38 fokban. Igaz, a szobában "csak" 29 fok. Fulladoztam. Ekkor hozta Zoli az Ufót. Sajnos aznap elfelejtettük lefényképezni. A "ködfelhőtől" szinte nem is látszott a ventilátor. De annyira porítja a vizet, hogy percekig tarthatod elé a kezed, mégsem lesz nedves.
    Magadra is irányíthatod, hűsít, de mégsem kapsz huzatot, mint a másiknál.
    Még csak fél napja van hűsebb!
    De mióta a kórházi csodatapasz helyett a régi hálót használjuk, lassan ugyan, de jön helyre. Jól elcseszték a kórházban. tízszer akkora lett a seb, mint amikor bementem. Igaz, a pórusokat sikerült összehúzniuk, és megszűnt a maró nyirokfolyadék kiáramlása.Szerdán megyek kontrollra.

    VálaszTörlés
  12. A múltkori kérdésedre is válaszolok végre: a víz-csatornadíj nálunk is ugyanúgy működik, mint nálatok. Viszont a kert rendben tartásáról nem tudok ilyen rendeletről sajnos. Lehet, hogy létezik, de akkor senki nem ellenőrzi. Viszont a hóeltakarítást az utcafronton elég szigorúan veszik.Sózni nem szabad, és az emberek általában dolgoznak nap közben, amikor el szokott kezdődni a havazás. Szóval elég nehéz szigorúan betartani.A Közterület-fenntartó pedig azonnal felszólít. Másodszorra pedig már büntet is.
    Füreden megbíztam az ottani Köztisztaságit, hogy takarítsák, mégis rendszeresen büntettek.Nem győztem küldeni az ajánlott leveleket a szerződésmásolattal. Pedig pont az a Vállalat "kényszertakarított" és büntetett akivel szerződtünk.
    A többit, ami erről a témáról az új házzal kapcsolatban eszembe jutott, a következő bejegyzésben írom majd le.

    VálaszTörlés
  13. Ja, és valószínűleg azért tüntette el újra, meg újra, mert állítólag van egy maximum betűmennyiség, amit a blogspot enged.De hogy egyúttal ki is léptet?

    VálaszTörlés
  14. Nem írtam sokat, csak javítást akartam csinálni, kihúzni egy felesleges betűt, és ekkor az egészet delete.
    *
    Sok gond lesz még az új lakással. Meg kellene egyezni egy segédmunkással, hogy helyetted söpörjön havat, nyírja a füvet stb.
    *
    Mi vettünk páraelszívót, hogy csökkenjen a hőérzet, nemhogy vizet fújnánk a szobába. Nem is értem. De mindenki maga tudja, hol és hogyan érzi jól magát. Tudom, párakapu: Szegeden láttam.

    VálaszTörlés
  15. Klárikám! Más egy parasztház (Babos-hegyen eszembe sem jutott volna párologtatni, mert ott elég nedvesség volt- ott nekem is elkelt a páraelszívó),mintegy olyan, ahol 25-30% a levegő páratartalma. Most, hogy esik, én sem kapcsolom be a pára funkciót. Jelenleg 70%, szerintem ideális. De hetekig nem esett, és kánikula volt, és aszfalt tenger

    VálaszTörlés
  16. Nem akarok beleszólni, de a 70% az irtó magas páratartalom. Írtad valahol, hogy vizesednek a szekrényben a ruhák. Ami vizesedik, az penészedni fog. Az optimális páratartalom 40-60%. De a magas pára a sebeknek sem tesz túl jót.

    VálaszTörlés
  17. Sajnos tisztában vagyok vele, hogy nagy bajban leszek télen. Valószínűleg nyitva kell majd állandóan tartanom a szekrényajtókat, és 24-25 fokra kell majd felfűtenem a lakást.
    De egyedül nem tudom leszigeteltetni a ház alapját. Istentelenül drága.
    Nagyon csúnyán át lettünk verve. A lakók pedig a rezsit is alig tudják kinyögni.
    A kórházban a pórusokon ömlő nyirokfolyást ugyan megszüntették, de a csodatapaszuknak köszönhetően a sebem tízszeresére nőtt. Utoljára 6 hónappal a kórház előtt volt ilyen hatalmas. Mióta visszatértünk a régi kezelésre, a sebem rohamosan javul. Kezd újra összehúzódni.
    50% páratartalommal szívesen kiegyeznék, most éppen ez a helyzet.Tegnap óta már nem esik. Csak sajnos holnapra már megint 31 fokot jósol a hőmérőm. Akkor pedig újra elkezd majd dagadni a lábam.

    VálaszTörlés
  18. Párásítani egy eleve nyirkos lakásban, szerintem nem túl jó dolog, főleg hosszútávon nem az. Mi is házat nézünk, sajnos a legfontosabb a falak és a szigetelés, ha valami nem klappol, akkor az már komoly gond. Penész ellen csak a kifűtés megoldás. Ha van külön kéményed érdemes lenne vaskályhában gondolkodni és fabrikettben (ez tiszta, olcsóbb és sokáig parázslik). Árammal drága fűteni, gázzal is. Ha nyirkos, hideg lesz az idő, meg fogsz bolondulni.:( Sajnos, tapasztalat.

    VálaszTörlés
  19. Kérlk, ne vedd rossz néven, vagy nézd más szemmel a következő felvetésem: esetedben érdemes lenne lakóotthonban is elgondolkodni. Pont az elmúlt hónapokban nézegettem én is ezeket, kifejezetten jó helyek vannak, Bp környékén. Egy ilyen helyen sok millió (3-tól indul) befizetése után saját apartmant/házacskát kapsz, akár különálló kerttel, folyamatos orvosi felügyelettel, 24 órás ápolással,takarítással, napi 4-5 étkezéssel, masszázzsal, parkkal, pedikűrrel, fodrásszal, folyamatos programokkal (színház, kirándulások, külföldi utak). A lakrészedet saját bútorokkal rendezheted be, a legjobb helyek olyanok, mintha egy kis faluban laknál. A magam részéről, én biztosan hasonlóba fogok majd beköltözni.

    VálaszTörlés
  20. Csakhogy én még nem értem el a nyugdíjkorhatárt. A befizetéssel nem is lenne gond, de nem bírom a kicsi tereket, és ezek az apartmanok 18-20m2 körüliek. A B.füredi 24m2 apartmanomat is azért kellett eladnom, mert fulladoztam benne pedig erkélyem is volt.
    Olyanról még nem is hallottam, ahol kis önálló házban lehet lakni. Ráadásul olykor-olykor szeretek főzőcskézni is.Mostanában pedig csak konyha nélkülieket árulnak.Legalábbis én csak ilyenekkel találkoztam.
    No, meg kutya nélkül nem tudok élni. De később lehet, hogy rá fogok szorulni erre is. Mikor tolószékbe kerültem, mi is nézegettük. Meg bennem van a félsz, hogy mi van akkor, ha tönkre megy a vállalkozás?
    Csak most olvastam az előző bejegyzésed. arra külön válaszok, nehogy a betűszám miatt eltűnjön az egész.

    VálaszTörlés
  21. A lakás nem nyirkos, cirko-fűtéses, saját kéménnyel.
    Csak pont annál a falnál, ahol mindkét oldalt beépített szekrények vannak ment gallyra a szigetelés.
    Kint is, bent is van páramérőm, arról nézem az adatokat. Most épp 45%-ot mutat bent, a kinti pedig 60-at.
    Éjszakára állandóan nyitva tartom a teraszajtót, gyakran a bejáratit is.Ilyenkor a rács van bezárva mindkét oldalon.Reggel bezárom, és behúzom a sötétítőt, mert 3-ig telibe süt a nap a szobákat. A konyhaablakot meg este 7-ig.Ott sajnos nem tudok sötétíteni. Most kint is, bent is egyaránt 23 fok van.
    Pont az a fal nedvesedik, ahol mindkét oldalt beépített szekrények vannak. Egyébként nem látszik rajtuk semmi folt. A nappaliban levő hátoldala fekete, a hálószobaié hófehér. Nem látszik rajtuk az égvilágon semmi.
    Már arra is gondoltam, hogy esetleg Ica teszi be nedvesen a ruhákat? Mert minden át lett mosva minden.

    VálaszTörlés
  22. Vannak olyanok, ahol kis házak, ill ikerházak is vannak. Kisállatot is lehet vinni. Donikáért pedig felelős vagy, ez nem kérdés, nem válhatsz meg tőle, mert Ő többet ér minden ingatlannál. Szerintem érdemes utánanézgetni, folyamatosan változik a kínálat, érdemes megbízható, több éve üzemelőket keresni, ahol biztos befektetők vannak a háttérben. Úgyis több év a bekerülési idő, tehát úgysem megy minden egyik napról a másikra. A 45%-os pára ilyen időben több, mint ideális, remélhetőleg csak az az egy fal problémás. Ha nincs más megoldás, lehet választani belső szigetelést is, már vannak egészen jók is, ami alatt nem penészedik be.

    VálaszTörlés
  23. Majd utánanézünk. Mármint a szigetelésnek.
    Egyelőre nem szeretném még egy költözésnek kitenni magam.
    Most várom az első unokát. Még bő 2 hét van hátra.Addigra meglesz az elektromos székem is végre, mert a mopedbe most nem tudok beszállni. És naponta láthatom a babát, ha végre kész lesz a felújítás. Csak 1,5km-re leszünk egymástól.Ezért sem szeretnék máshova költözni.

    VálaszTörlés