2015. július 5., vasárnap

Hiába várok arra, hogy múlni fog idővel az ínhüvelygyulladás. Reménytelennek látszik.
Mivel deréktól lefelé már teljesen le vagyok bénulva, mindkét kezemet erőltetnem kell, ha a járókeretet használom, no meg amikor ki kell szállnom az ágyból. Mivel éjszakánként gyakorlatilag 1-2 óránként ki kell szállnom az ágyból, mert a csípőmet, és a lábaimat is meg kell mozgatni, hogy ne zsibbadjon, meg ne fájjon, már a bal kezem is kezd begyulladni.És most még hozzá jön ez az istentelen kánikula is.Gyógytornász pedig szeptember vége előtt nem várható.
Nem fáslizunk, mert rájöttünk, hogy ennek a doktornőnek van igaza, aki azt mondta, érszűkületes lábat, pláne, ha még fekélyes is, tilos fáslizni. Így aztán nagyon sokat kell feküdnöm, felpolcolt lábbal.
Az alatt a 8 óra alatt, míg Ica itt van, még elviselhető, de a nap 24 órából áll.
Ebben a lakásban ráadásul még csak redőny sincsen.Zoli a függönyöket is még csak most tette föl rendesen.
A kórházban egy nagyon jó, de nagyon vastag, nehéz  könyvet tartottam a kezemben szinte egész nap. Már ott is éreztem, hogy fáj, de nem tudtam abbahagyni. Azután itthon még tovább erőltettem, és egyre jobban begyulladt. A gyulladáscsökkentő pedig ilyen körülmények között  nem akar használni.
A kórházi élményekről pedig ezúttal sem sikerült  
Annyit még, hogy az ottani, nagyon aranyos doktornő ötlete, a lap-top tartó babpárna sem vált be nálam.
Lehet, hogy ha nem már eleve fájó kézzel jövök haza, jó lett volna?

11 megjegyzés:

  1. Tudom, nem vigasztal, de ebben az időben az enyhébb fájdalmak is fölerősödnek.
    Talán jobb lesz a fekélynek, ha levegő éri és visszahúzódik. ( A nénimé volt ilyen.)

    VálaszTörlés
  2. Igazad van, Klári! Sajnos sok éves tapasztalatból tudom,hogy a kánikula felerősíti a fájdalmakat, no meg minden nyáron romlik az állapotom, aztán télen valamivel jobb lesz.
    De az előző -Magyarország talán leghíresebb- fekélyspecialistája pont ellenkező utasítást adott, mint a MÁV kórházorvosa, aki azt mondta, érszűkületes, ráadásul fekélyes lábat nem szabad fáslizni. Pont egy hűvösebb időt kaptam ki, mikor bent feküdtem.Úgy gondoltam, szerencsés időszakban gyógyítja, azért nem dagad különösebben, és szűnik rohamosan a maró nyirokfolyadék mennyisége.
    Itthon aztán pár napig fásliztuk, de közben jött a meleg is.A lábam a fásli ellenére erősebben dagadt. Végül úgy döntöttem, próbáljuk úgy krémezni és kötözni, mint ahogy a kórházban csinálták. Csodák csodájára kevésbé dagadt. A seb ugyan nem zsugorodik, de tisztább lett. Mi jóval kevesebb gézzel dolgozunk, de a kórházban kapott intelligens kötszert használjuk alá, nem pedig a professzor-asszony által ajánlottakat a fáslival.Az magánrendelő volt, horribilis konzultációs pénzért. A MÁV kórházban nem fogadtak el még hálapénzt sem.
    Annyira meleg volt még a lakásban, és én nem tudtam nyugodtan feküdni. De most már talán hűl az idő.
    Jó éjt!

    A fokozott bénulást pedig szerintem ez az átgondolatlan költözés okozta szerintem.Még mindig a holmim nagy része nem találja a helyét. A házban pedig rajtam kívül egy 86 éves kötekedős öreg, és egy kissé dilis hölgy lakik mindössze. Azért költöztem ide, hogy ki tudjak járni, de a lakók nem járulnak hozzá semmihez, ami pénzbe kerülne.Ráadásul utólag derültek ki olyan dolgok, amik a lakás normális használatát akadályozzák. Már második nap lezárták nálam a gázt, mert a cirko nem szabályosan van bekötve.Ugyan a volt tulajdonos elismerte, és vállalta is az átalakítás költségeit, de mégis idegességgel járt.Máig nincs berendezve a lakás, mert sok mindennek nem találjuk a helyét. Ráadásul a szekrényekben a ruhák nedvesednek, és nem is elég mélyek.
    Ha pedig az ember lelke nincs rendben, az többnyire testi bajokban is jelentkezik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így tetéződnek a bajok... Minden részvétem a tiéd.

      Törlés
  3. Jaj, szegény Andi... de hát nem néztétek meg előre, kik mellé költözöl?
    Minél kisebb egy ház, annál fontosabb, hogy milyenek a szomszédok!
    Ha egy húszlakásos lépcsőházba költöztél volna, mint a miénk, akkor elég csak egy-két fontos dologra rákérdezni (nincs-e alkesz vagy narkós, netán nagy forgalmú örömlány vagy túl sok kisgyerek a szomszédok között), mert valószínű, hogy negyven-ötven lakótársból találsz olyat, akivel legalább el lehet beszélgetni, vagy netán össze is tudsz barátkozni vele. De egy négylakásos házban az maga a halál, ha kellemetlen emberek a szomszédok! Ez bizony fontosabb lett volna, mint a lakás összes egyéb paramétere.

    VálaszTörlés
  4. Olyan hirtelen jött ez a lehetőség, hogy csak azt néztük, hogy nem kell lépcsőzni, van külön kiskertje a kutyának.
    Gyakorlatilag egyetlen hét alatt kellett dönteni. Csak arra volt idő, hogy megnézzük, nincs-e teher, vagy tartozás a házon, meg a lakáson, hogy statikailag rendben van-e, vannak-e cigányok a környéken.
    Zoli minden lakásba becsöngetett ugyan, hogy bemutatkozzon, de 1-2 perces beszélgetésből nem sok minden derül ki.
    Akkor mindenki lelkesedett, hogy kiépítsük a kaputelefont, meg az elektromos kapunyitót, de mikor beköltöztem, és ténylegesen sor került volna rá, kiderült, hogy az ügyvéden kívül senkinek nincs rá pénze.
    Mióta itt lakom, rajtunk kívül senkit nem zavart, hogy térdig érő toklászos fűben kell gázolnia a kapuig 30-40 métert. Elektromos fűnyíróval ekkora gazt nem lehet lehet lenyírni. Egyébként is olyan girbe-gurba az út,hogy amúgy is lehetetlen lenne. Kertészt pedig nem óhajtanak fizetni. Örülnek, ha kinyögik a számlákat. De hogy miért fizetünk a közös költségben fejenként havonta 5000Ft vízdíjat? (Havonta 10 m3 víz enyhe túlzás) A közös képviselő pedig tételenként nem számol el. Pont, mielőtt kifizettük a lakást, akkor volt az éves közgyűlés. Az előző tulaj arra már nem ment el, és nekünk nem szóltak. Állítólag a k.k. nem ad papíron elszámolást, ami nekem nagyon fura. Ott meg lehet nézni. De gyakorlatilag nem tudja az ember leellenőrizni. Amikor én készítettem a 14 lákásos üdülő elszámolását, névre szólóan készítettem. Feltüntettem az induló és a záró óraállásokat, a fizetett összeget, és azt osztottam szét14 felé. Egyik költséget m2 a másikat lakásszám alapján. Nagy munka volt, de legalább világos, és ellenőrizhető.Eszembe nem jutott volna, hogy ne küldjem el papíralapon a közgyűlés előtt minimum 1 hónappal, hogy mindenki ellenőrizhesse.
    Még arra sem voltak képesek, hogy lefáradjanak bemutatkozni, holott Zoli megkérte őket, hogy mivel én nem tudok menni bemutatkozni, jöjjenek le ők. De úgy látszik, senkit nem érdekel az új lakó. Azt is véletlenül árulta el Éva, hogy a fia ideköltözött, mert milliós rezsi, és bérleti díj tartozások miatt az önkormányzat nem hosszabbította meg a bérleti szerződését.Gondolom, esze ágában sem volt fizetni, míg lett volna miből. Fura egy alak lehet.

    VálaszTörlés
  5. Hohóóóó - ha nekem ötezer forint lenne havonta a vízdíjam !
    Meg ha meg tudnék maradni minden hónapban tíz köbméter alatt... :-))
    De sajnos általában nem tudok.
    Tizenhárom- tizennégy ezret fizetek kéthavonta, vagy néha még többet.
    Saját vízórám van, én diktálom be az állást, a nem fizetős hónapokban.
    Hogy ezt hogy csinálom, magam sem értem - de sajnos ez a helyzet.

    VálaszTörlés
  6. Én a Ciklámen utcában, szintén saját óra alapján 2 havonként4, íll 5 m3 vizet használtam. Itt meg havonta 10m3? Az 10.000liter. Őrületes szám. Az ügyvéd pl jó, ha 2 hetente 1 éjszakát tölt itthon. Gyakran még annyit sem. Épp csak beugrik 1-2 órácskára. Otthon a fölöttem lakók is csak10-12m3 fizettek 2 havonta.
    Megérteném, ha Éva slaggal locsolná a kertet. De a slagot hosszas keresgélés után a lépcső alatti kis résben találtuk meg"enyhén töredezett" állapotban, teljesen használhatatlanul. Legalább 20 éve nem nyúlt hozzá senki. Éva pedig egy 3 literes kannával locsolja a növényeit naponta kétszer. Csoda, hogy megtalálja őket a derékig érő gazban.
    Zoli csak a kivezető utat, meg Doni kertjét kaszálta le. Az is épp elég volt.

    VálaszTörlés
  7. Sok vizet használunk mi is. Másutt nem tudom, mi a szabály, itt ugyanannyi csatornahasználati díjat számolnak föl, ahány köbméter vizet fogyasztunk. Nyáron 10% kedvezményt kapunk a locsolásra, mert azt a vizet ugye nem a csatornába öntjük. Kéthavonta harmincezer ft a vízdíj. Folyóvízben mosogatok, a befőzés szintén vízigényes szórakozás.
    Az önkormányzat itt büntetést szab ki arra a tulajdonosra, aki nem gondozza a kertjét vagy a földjét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több, mint 1 órán át válaszoltam. Mikor közzé akartam tenni: közli, nem vagyok bejelentkezve. Így az írásom elszállt az éterbe. Így ez most már holnapra marad.

      Törlés
    2. Andi, sajnálom. Többször megjártam, ezért mindig mindenhova bejelentkezve maradok, így is sokszor elügyetlenkedem.
      Ma szörnyű lesz, inkább pihenj.

      Törlés
  8. Ma már megint harmadszor kezdenék neki. Nagyon nem akarja ez a gép, hogy válaszoljak. Majd egyszer biztosan sikerül, de nem ma. Majd ha elmúlik ez az átkozott hőség, újra próbálkozom. Csak annyit: én sem szoktam kijelentkezni sehonnan, pláne nem a saját blogomból.

    VálaszTörlés