2013. július 13., szombat

Barackok

Zoli mosógépe hetekkel ezelőtt elromlott. Járta az üzleteket, de nem talált kedvére valót. A régi Energomat-hoz hasonlót sem talált. Ezt pedig már túl sokba került volna rendbe hozatni. Én is rettegek attól, hogy az enyém (ugyanaz a típus, több, mint 30 éves) egyszer tönkremegy.  Anyué már felmondta a szolgálatot. Szerencsére anyósomnak volt ugyanilyen. Akkor már az otthonban volt. Így aztán lehoztuk. Alig volt használva. Mióta apósom meghalt, Emi néni teknő alátétnek használta. Rátette a teknőt, és abban mosott. Mikor már az ágyneműt nem tudta így tisztítani, Péter és Zoli felváltva kapcsolta be neki. :o))
Zoli pedig Ági anyukájától "örökölte".

És akkor eszébe jutott: ott van az enyém Babos-hegyen. Ha valaha még le tudnék menni, akkor veszünk oda egy másikat. Nem igazán voltam megelégedve vele.
Mostanában már csak víztakarékosat lehet kapni. Így ez is az.Talán egyszer egy tervező rá fog jönni arra, hogy ha elvileg megspórolunk néhány liter vizet, viszont a ruhák koszosak maradnak, a mai "csodaszerek" ellenére, és másodszor is betesszük a gépbe,az nem spórolás, hanem inkább pazarlás. Mert duplán használunk vizet, és áramot. Ráadásul jóval kevesebb program áll rendelkezésre, mint a réginél.

De nagyon elkalandoztam az eredeti témától.

Szombaton Zoli vett nekem fél kiló méregdrága sárgabarackot.
Szerdán, ha már lement a mosógépért, szedett vagy 10 kilót a mi fánkról. Szerencsére vegyesen, érettet, és még kevésbé éretteket.

Mit mondjak: ég és föld a kettő.

Janiék, bár az összes termés  az övék elvileg, a munkájuk fejében, idáig még nem szedték. Rengeteg van a földön. Igaz, nyáron iszonyú sok munkájuk szokott lenni, de nagyon fáj a szívem, hogy mázsaszám kárba vész, miközben sok család nem tudja megvenni a gyerekeinek a gyümölcsöt. És idén még tolvajok sem jöttek. Ezúttal igazán nem bánnám, ha ellopná valaki. Valószínűleg Janinak igaza volt, amikor lelakatolta a gyümölcsös lenti kapuját is. Ezek szerint ott jártak be az éjszakai tolvajok, nem a hátsó kerítésen ugráltak be.
Mikor lent voltam, minden kapu tárva nyitva volt. Könnyű lehetett éjszaka teherautóval, vagy lovaskocsival  bejönni. És idén az a szomszéd, - akire olyan sokan gyanakodtak, hogy ő volt az ötletadó - nincs lent.

2 megjegyzés:

  1. Andrea, ezek az életviteli kérdések bosszantóak. "A józan ész megáll, visszanéz, és integet." Egy középkorú bölcs mondta a huszadik században. :)))

    VálaszTörlés
  2. Klári: Igaz. Nagyon bosszantóak tudnak lenni. Én pedig nagyon szomorú vagyok, hogy ilyesmiken kell bosszankodni a huszonegyedik században. Annak a középkorú bölcsnek nagy igazsága vagyon.

    VálaszTörlés