2013. július 9., kedd

Pénteken, remélem, utoljára mentem kontrollra az érsebészetre. Megmondtam, hogy nem vállalom a szívkoszorúér tágítást. Az aneszteziológus szerint nincs szükség erre a beavatkozásra az altatáshoz, ha sor kerülhetne a műtétre.
Megkaptam egy harmadik sebész telefonszámát, az egyik távoli rokonomtól,akinek a térdét ez az orvos műtötte. Nagyon meg van elégedve az eredménnyel. Augusztus végén, szeptember elején fölhívjuk majd.

A pikkelyesedés rohamosan gyógyul. Most, ebben a nagy melegben megint egy picit jobban dagad a lábam.
Hétfőn megérkezett a masszírozó készülék. Ha hét közben Zolinak lenne egy kis ideje, de legkésőbb szombaton beüzemeljük.

Múlt szombaton elmentünk Üllőre, megnézni egy családias öregek otthonát - csak 14 lakója van, és a max kapacitása 17 fő. Ha már nem tudnám magamat ellátni, mielőtt találunk egy olyan családi házat, ahol szeparáltan, de mégis együtt tudunk lakni, mennem kell valahová. Itt nem kell megvásárolni a szobát. 1-2 hétre is be lehet költözni. A napi díja ellátással 4500-6000Ft között van. Csak hát... A szobák rettenetesen picik. Meg is fulladnék, ha huzamosabban ott kéne lakni.  Pedig a vezető szerint, ezek a 20m2-es szobák nagynak számítanak. Van egy apartmanjuk. Az viszonylag még elfogadható nagyságú. Igaz, annak sincs konyhája. Állítólag meg kellett szüntetni, mert előfordultak balesetek. Hosszabb távon, azt hiszem, megőrülnék ott.
Még csak csavarogni sem lehet a környéken, mert igazán nincs látnivaló. Még  egy presszó sincs, ahová be lehetne ülni.
Korombeli csak 1 mozgássérült férfi van. A többiek 80 év körüliek.  Sőt, a múlt héten töltötte be az egyik néni a 90-et. Az Önkormányzat fel is köszöntötte.
A társalgóban mindössze egy néni ücsörgött. Egyébként a kert gyönyörű. Van bográcshely, és grillező is. De szerintem senki nem használta soha. Igaz, van 24 órás orvosi felügyelet. Állandó nővér. Wifi is van, igaz, csak az alsó szinten. Igaz, az apartman is lent van. Nekem úgyis csak az jöhetne szóba. Az összes többi szoba az emeleten van. A liftbe csak a teraszon lehet beszállni. Ezért sem jöhetnének szóba a fenti szobák. A házban csak egy rettenetesen meredek lépcsőn lehet közlekedni.Télen ez rendkívül kellemetlen lehet. Igaz, azon a részen van tető.
Csak hát nagyon kevés olyan hely van,  ahová nem kell milliókat befizetni, és néhány hétre, hónapra is igénybe lehet venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése