2014. március 6., csütörtök

Doni

Véresre rágta mindkét combját. Kénytelenek voltunk gallért venni neki:


Most, mivel nem tudja tépdesni a combját, a hasát vakarja állandóan.

19 megjegyzés:

  1. Szegény pici drágaság... annyira édes!!!!
    Millió puszit küldünk neki, és nagyon gyors gyógyulást kívánunk.

    Kiderült már, hogy mire allergiás?

    VálaszTörlés
  2. Még nem. De ez csak az én feltételezésem 2 antibiotikumos injekció után.
    Várom a dokit, bár nem mondta biztosra, hogy el tud ma jönni. Akkor 2 és fél napot valahogy túl kell élnünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Kérdezd meg a dokit nem lehet-e esetleg bolhakiütés. Hiába szobakutya és ápolt, amennyiben allergiás a bolhára, ez is megeshet. (Nemrég új környezetben volt, cicával, de útközben is összeszedhetett egy potyautast.)
      A sebekre nagyon ajánlom a multiject tőgyinfúziót, az én kutyám hasonló sebeivel csodát tett (csak be kell kenni vele).
      Kérlek, kérdezz rá a babéziára is, bár a kullancs okozta tünetek azért másképp szoktak festeni, de biztos, ami biztos, mondja meg a doki.
      Mindenképpen ajánlom még a hipoallergén kajákat, ha nem szűnnek a tünetek, és akkor ha igen. Mivel egyébként is kistestű és középkorú kutyus, jó lenne, ha glükózamin jutna szervezetébe, szívből ajánlom a brit care termékcsalád kistestű kutyáinak kifejlesztett tápját. Nem olcsó (8000 ft/8 kg), de ez 3-4 hónapig is elég lehet, nincs benne semmi allegiát kiváltó összetevő (csirke, szója, búza, egyebek), nagyon szép lesz a széklete, egézsgéges lesz kívül-belül.
      És, ha mindez nem volna elég, javaslom, kezdj el vele egy ízület-javító kúrát, van erre is egy nagyon szuper készítmény (woykoff- I. fázis- 6800 Ft), napi egy tabletta, egy hónapon át és megelőzhető minden kiskutyákat fenyegető ízületi betegség és fájdalom.
      Tudom, ez mind kiadás, de szerintem, ezek nem ostoba költekezések, hanem valóban megbízható, prémium termékek, amelyek akár pár egészséges évvel is meghosszabbíthatják az életüket.

      Neked is jobbulást kívánok, bár tudnék a Te bajaidra is valami tuti készítményt, de sajnos nem tudok.:(
      Sok erőt kívánok nem csak a kínjaid elviseléhez, hanem, hogy a kínok közt is meg tudd találni azokat a pillanatokat, amiért érdemes.:)

      Egy kutyabolond

      Törlés
    2. Nézd csak, én ezt a tápot javaslom (és ezt a boltot is, ez a legolcsóbb, legalábbis, én nem találtam olcsóbban), olvastam, hogy sokszor maradékkal is etetsz, de hidd el, a kutyákra is igaz, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Nem vagyok kutyatáp-ügynök sem webshop tulaj (sajnos), de hiszem azt, hogy nagyon sok múlik a tápláláson, egy kutya azt kapja, ami ragadozó mivoltának a legmegfelelőbb. Donika ráadásul fajkutya, ennek minden örömével és hátrányával együtt, ezért még inkább érdemes figyelni rá.
      Nem akarok beleugatni (ha már kutyáról van szó:), de kérlek ne adj neki kenyeret, cukrosat, liszteset, se a magukat agyonhírdetett cégek (pedigree, friskies, darling, stb.) tápjait.
      Egy szó, mint száz, az alább linkelt táp az én kistestűimnek nagyon bejött, ha nem tetszik, akkor még a josera gyár piciknek szánt termékeit ajánlom. Ha azt gondolod, hogy úgysem eszi meg ezeket, akkor kiábrándítalak, az enyémek agyon voltak kényeztetve, sosem hittem, hogy a pőre szárazat valaha is megeszik, de ezt(ezeket) habzsolják, mindannyian, pedig vannak egy páran:). Ha pedig extrán elkényeztetett kuytókáról van szó, akkor 2 nap következetes szigor után szintén meg fogja szeretni. Szerintem ez fontos, nem pötyögnék róla, csak úgy.
      http://www.dogshop.hu/kutyatapok/brit-care-kutyatapok/8525-brit-care-adult-small.html

      Törlés
  3. Ma sokszor visszajöttem megnézni a rémült és könyörgő tekintetét, hátha nem jól látom. De igenis jöjjön a doki és segítsen!

    VálaszTörlés
  4. Klári! Hétfőn jönni fog. Tegnap sajnos nem tudott ide érni éjfélig. A hétvége pedig neki tabu. Az a családjának van fenntartva.Egész héten kora reggeltől éjfélig foglalkozik a kis betegeivel. Kivárjuk, mert én csak benne bízom.
    Mikor az egész kezdődött, gyorsan átvittük a ligeti orvoshoz. De olyan szinten durván nyomta ki a bűzmirigyét, hogy azóta is csak fél fenékre tud ülni, mert begyulladt a popsija.
    Addig sajnos az ő érdekében marad a gallér, a bepanten krém, és a simogatás gyógymódnak.
    No, meg megfogadjuk kutyabolond tápos tanácsát. Úgyis már fogytán van a tápunk. Kipróbáljuk, amit ajánlott. No, meg megvesszük azt a gyógykrémet, ill. hétfőn reggel telefonálok dokinak, hogy ha van ilyen a rendelőjében, hozzon nekem.

    VálaszTörlés
  5. Kutyabolond: gondolom, a másik névtelen is te vagy: Én a Multi Fit senior tápot szoktam venni neki. Nagyon szereti. Most már fogytán van, úgyhogy kipróbálom a te általad ajánlottat. Ha beválik, felváltva kapja majd. Szeret változatosan enni. Maradékot csak nagyon ritkán szokott kapni, de olyan tündérien szokta kérni, hogy nem lehet ám neki ellenállni.Leesik neki is egy egy finom falat az asztalnál. Édességet, főleg kenyeret sosem szokott kapni. Na, hazudok, mert ünnepnapokon a tortából is kunyizni szokott 1-1 falatkát egy kis tejszínhabbal. De a gyümölcsöt nagyon szereti. Abból kap is mindig, ha én eszem. No meg imádja a főtt zöldséget is. Különben én főleg kecske, birka, és marhahúst főzök, darált húst pulykamellből készítek. No, meg a halfélék jöhetnek minden mennyiségben. Ezek az állatok tudtommal nem eszik meg a tápot. A csirke is ritka látvány az asztalunknál.
    De mikor a tanyán vagyunk, ő is rendszeresen megkapja a kecsketej adagját. Tudja, mikor fejik a kecskéket, és fejésnél rendszeresen megjelenik a napi deci tejért.

    Bolhát nem találtunk benne. A bolhanyakörvét kidobtam, várjuk az újat. Addig fokozottan vigyázunk. Hétfőn azt is magával hozza Doki. A cicának is, mert ő meg közben elhagyta valahol. Most, hogy rövid a szőre, könnyű ellenőrizni. A kullancsot is azonnal megtalálnánk benne. A cicában sincsen bolha. Ági 4 hetente veszi neki a bolhacseppet, plusz nyakörv is van rajta. Ő allergiás a bolhacsípésre, így aztán nagyon óvatos. Naponta átvizsgálja.
    Sajnos abban igazad van, hogy ezek a fajkutyák gyakran túl vannak tenyésztve. Ő is egy ilyen példány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg még azt akartam írni: a táp ára nálam nem tényező, ha a kutyáról van szó, semmi nem lehet drága. Ő a társam, ha úgy tetszik, a második gyerekem. Inkább magamon spórolnám meg, ha a szükség úgy hozná.

      Törlés
    2. :) Igen, mindkét belekotyogó én voltam. Ilyen kis kutyánál szerintem sem tétel egy szuper prémium táp ára, hiszen naponta kb. 80 grammot eszik belőle, elosztva, nagyjából havi 2000 forintra jön ki az eb étke, aki ezt nem engedheti meg magának, az ne tartson kutyát (bár így lenne:().
      Amennyiben Donika elmúlt 8 éves, inkább ezt a tápot javaslom ebből a termékcsaládból:
      http://kedvencek-eledele.hu/hu/kutya-category-21/kutyaeledel__tap-category-2/szaraztap-category-3/brit_care-category-113-side-2/brit_care_senior-product-8118-1/

      Figyelni kell, mert a brit cégnek két termékiránya van a sima brit premium termékek, ezek is nagyon jók ugyan, de "csak" középprémium kategóriásak (nagytestű kutyáim ilyet kapnak) és van, amit ajánlottam ez a brit CARE termékcsalád, ez kenterbe veri az összes híres tápot (royal canine, eukanuba, chicopee, stb.).
      Ha szerettek váltogatni, rendelj neki még josera mini best-et, vagy josera mini well-t. Az enyémek csak és kizárólag ettől a két gyártótól kapnak enni, és a kutyás társadalom nagytöbbsége is ezeket ajánlja kapásból.:)
      Órákig tudok beszélni kutyatápokról,tudom, ez szörnyű.:)
      Gyümölcs mehet neki, csak szőlőt ne, húsból csirkét és nyers disznót ne. Méz mehet, csoki sosem.
      A tőgy infúzióra kérdezz rá a dokinál (nehogy valami hatóanyag összeférhetetlenség legyen a szurikkal), viszont teljes szívből ajánlom, egy-két nap alatt begyógyította a véresre rágott bőröcskét.

      Bolhát nagyjából bárhol összeszedhet, amennyiben jár a szabadban. Nálunk volt, hogy csak az egyiknek volt bolhakiütése (cseppelve vannak+ nyakörvvel ellátva), sosem találtam egyikben sem bolhát, a többinek semmi baja nem volt, pedig egy kupacban vagyunk velük a kanapén.

      És ha még egyet mondhatok: bepanthen helyett neogranormont javaslok, szerintem klasszisokkal jobb , engedi lélegezni a bőrt.

      Ja és még: fülgyulladás ellen mindig van surolan cseppünk itthon (pont ma kellett használnom, remélem időben elkaptunk egy fülgyuszit). Szerintem megnyugtató, ha az ember felszerelkezik ilyen házi túlélőszettel,így kibírhatóak a zűrös hétvégék.

      Amíg iszik, egyenletes a légzése, eszeget, fülel, figyel és nem vonul el zugokba, addig nem lehet nagy baj, ne aggódj. Mindjárt hétfő.:)

      KB

      Törlés
    3. 2 napja nem evett semmit. De ez nála megszokott dolog. Egészségesen is kihagy olykor 1-2 napot. Szeret a szék alá is bebújni, meg az ágyneműtartóba. Néha a szívbajt hozza rám. Főleg nyáron, mikor éjszakára be akarom zárni az ajtót, hívom, de nem jelentkezik. Esküszöm rá, hogy direkt játszik bújócskát velem. Pedig tudhatnám, hogy nem szökik el, mióta ki van heréltetve. Babos-hegyen nincsenek kerítések, ott is csak kora reggel csavarog el.
      De most a fotelban szunyókál.
      Fülgyulladása most volt először a 9év alatt, mióta nálam van. De kimosták a fülét, kapott szurit, és másnapra már nem is fájlalta. Teljesen rendbe jött. Azért gyanakszom arra, hogy ennek semmi köze a bűzmirigyhez, bár az még mindig be van gyulladva. Lehet, hogy az antibiotikumra lett allergiás?
      A légzése egyenletes, a szeme is élénk, figyelmes, ha szólok hozzá, a nózija is nedves. Csak hát ma még egyáltalán nem ment le a kertbe pisilni, és ez aggaszt kicsit. Bár lehet, hogy az erkélyen végezte el a dolgát mert oda kikéredzkedett már kétszer is. Az pedig hosszú, L alakú.

      Törlés
  6. Jaj, szegénykéim... hosszú lesz nektek ez a hétvége. :-((

    VálaszTörlés
  7. A tegnapi nyugtató még mindig hat. Azért erre nem számítottam. Lehet, hogy 0,125mg is elég lett volna. Kicsit meg is ijedtem. De megnyugtatott, hogy pisilni kiment, ivott is, aztán jött vissza szunyókálni. Addig sem kaparja magát.

    VálaszTörlés
  8. De hát nem az orvos mondta meg, hogy mennyit szabad kapnia?

    VálaszTörlés
  9. Dehogy. Mikor levettük róla a gallért, és marta magát, Ági alig tudta letépni a fejét a combjáról, és csak nehezen tudta visszatenni rá a gallért. Ezek után kezdett el, mint az őrült, összevissza futkosni,rázta a fejét, meg megpróbálta kihúzni a fejét a gallérból, és állandóan vakarta magát. Le kellett valahogy nyugtatni. Ezért kapott az én Rivotrilomból.

    VálaszTörlés
  10. Azért jó, hogy nem szedáltátok át a túlvilágra... Van kifejezetten kutyáknak szánt nyugtató. Rivotril epilepsziás kutyáknak szoktak adni, de nagyon óvatosan adagolva, főleg kicsiknek.
    Nem okos dolog emberi készítményt (főleg altatót-nyugtatót) kutyáknak adni, reméljük a mája,veséje nem károsodott...
    Szedálni akkor kell, ha beavatkozásra kerül sor, vagy elviselhetetlen fájdalmai vannak, ha ideges és nyugtalan, akkor nyugtatni kell, extrém esetben kutyáknak szánt, természtes összetevőket tartalmazó pasztillát beadni.
    KB

    VálaszTörlés
  11. Csak hát nem készültem föl ilyesmire. Soha nem volt semmi baja idáig, a 2 kutyatámadáson kívül. Akkoriban kaptunk kutyának való nyugtatót is, fájdalomcsillapítókkal kellett tömnünk hetekig. Csak azokból a gyógyszerekből már nem maradt. No, meg amúgy is régen lejárt volna a szavatossága. Az utolsó eset is már több, mint 5 éve történt. Akkor nyugtatónak fél tabletta 5mg-os seduxent írt föl az állatorvos.Maximum naponta kétszer.
    Régebben pedig, mivel Doni nem bírja a kocsikázást, -útközben szokott hányni,- hosszabb útra készültünk. Akkor még szedtem altatót,ha jól emlékszem, Zolpidem-et. Kérdeztem, adhatok-e be neki, és mennyit: azt mondták,- akkor még nem ez az orvosunk volt- hogy nyugodtan adhatok be fél tablettát belőle indulás előtt fél órával. Az egész, 4 órás utat végigaludta.Igaz, kissé kába volt még órákig.
    De lehet, most, hogy már idősödik gyakrabban lesz beteg, Akkor majd beszerzek 1-2 db kutyának való nyugtatót.

    VálaszTörlés
  12. Jesszusom, Andi... én ilyet sose mernék csinálni!
    Legalább az orvost hívtátok volna föl, hogy adható-e neki és mennyi...
    Valahol csak van elérhető állatorvos - ha máshol nem, az Egyetemen.
    De úgy tudom, a Lehel úti állatkórházban is van éjjel-nappal ügyelet.
    Vagy a Varga Csillaghegyen... ő még éjjel kettőkor is rendel.
    A kutyákhoz pedig mindenki ért, az nem olyan speciális, mint a madár.

    Mindenesetre most már tudod, hogy bizonyos gyógyszereknek MINDIG lenniük kell otthon, mert sose tudhatod, mikor lesz rájuk szükség.
    Ha lejár a szavatosságuk, kicseréled. Ennyit megér a biztonság.

    VálaszTörlés
  13. Mi ez a csönd, Andi?
    Mi van Donikával?
    Volt már a doki?

    VálaszTörlés
  14. Abban a pillanatban nyomtam rá a "mehet"-re, mikor felvillant a kommentről az értesítés.
    Doni jól van, bár most megint elkezdte a fejvesztett rohangálást.
    Lehet, hogy mégis bolha allergia, mert alig fél órával ezelőtt kapta az injekciót, meg a bolhanyakörvet.
    Megmutatta Dokinak a székletét is. Mondta is, hogy gyönyörű, egészséges kutyagumi! :o)))

    VálaszTörlés