2014. szeptember 8., hétfő

Vasárnap végre -hosszú hetek óta- megint kimozdultunk itthonról.

Igaz, Zolinak kellett le is föl is cipelnie a lépcsőn, de , bár nagy fájdalmak árán, de kicsit kikapcsolódtam.
Rögtön egészen más lett a közérzetem, és kissé kitisztult a fejem is.
Az elmúlt héten rendkívül sok probléma összejött..
Pl az Államkincstár olyan betegség igazolást követelt tőlem, amiről a háziorvosom még csak nem is hallott. Nyomtatványboltban sehol nem tudta a fiam beszerezni. Igaz, mindenki mondta, hogy létezik, de hogy hol kapható ez a 35 Ft-os nyomtatvány, arra csak tanácstalanul húzták föl a vállukat.
Végül csak talált Zoli egy minta nyomtatványt a Neten. Megbeszélte az előadóval, hogy az is jó lesz. Igenám, de a dokim nem volt hajlandó kitölteni, mert ha attól a több mint 30 embertől, akinek a hónap során elfogadták, amit ő adott, akkor az enyémet miért nem? Végül beszélt telefonon a Minisztériummal. Az előadó hebegett-habogott, végül azt mondta neki, hogy minden igazolás, stb... átment az ügyfélkapun, kivéve ez. Küldjük az eredetit ajánlott levélben. De ha egyszer az van leírva, hogy ügyfélkapun keresztül lehet kérvényezni (megjegyzem, súlyosan mozgássérült, fogyatékos emberekről van szó), akkor a való világban miért nem működik?rengeteg idegeskedést, vég nélküli telefonálgatást meg lehetett volna spórolni. Még jó, hogy nekem azért van segítségem. De akinek ez sincs? Fogyatékossági támogatás nélkül viszont ezt a viszonylag olcsó szolgáltatást nem lehet igénybe venni..
De más bosszúságok is nehezítették ezekben napokban az életemet.A UPC-s modem is felmondta a szolgálatot. A képernyő villog: hol fekete fehér, hol piros és kék csíkok rohangálnak rajta. Nézni képtelenség, csak hallgatni lehet. Hosszabb távon viszont, félő, hogy a TV-m is tönkremehet tőle. Mondták, hogy vegyek új Euscart, vagy mi a csuda csatlakozót. Képtelenség, hogy 3 hónap alatt tönkrement az, ami elvileg soha nem mehetne tönkre.  3 hónapja üzemelték be nálam ezt a készüléket.  Tehát még garanciális kell, hogy legyen.És ha nem is ez a probléma? Akkor feleslegesen költöttem rá, és mégiscsak ki kell jönniük. Szerencsére itt volt Ági,. Harmadszorra már ő tárgyalt velük. Közölte, a szolgáltató azért van, hogy a pénzemért szolgáltasson is.Hogy elmegy ő a vezérigazgatóhoz is, ha kell, vagy feljelenti a Fogyasztóvédelemnél őket. Jó, még vasárnap kijönnek. Aztán úgy döntöttünk, hogy kimegyünk erre a fesztiválra. Telefon: Ne jöjjenek vasárnap, mert nem leszünk itthon. Tegyük át keddre. Persze nem vették ki a címemet a rendszerből. Kiküldték a szerelőket. Hétfőn felhívtam őket, úgyhogy pénteken jönnek.Mindenáron szerdára, vagy csütörtökre akarták kiküldeni a szerelőket, holott már előre mondtam, hogy nekem kizárólag a kedd, és a péntek felel meg.
Múlt héten viszonylag jobban éreztem magam, úgyhogy főztem, pörköltalapnak.  A paradicsom lehéjazása, meg a kavargatás, az Ágira várt.
Képeket majd holnap teszek föl, ehhez a bejegyzéshez. Bár a picassán most is megnézhető.  

11 megjegyzés:

  1. Borzasztó, hogy egy kis örömhöz ennyi bosszúságon át vezet az út.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, nem érdekel, hogy fájdalommal is járt, de végre kimozdulhattam itthonról. Nagyon -nagyon jót tett nekem, bár most a kerekesszékben füves-hepe-hupás talajon zötykölődés alaposan kikészítette az ízületeimet.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Minden ilyen gyöszösen megy manapság - egye meg a fene!
    Bár a UPC-re nekem egy rossz szavam sem lehet, még eddig.

    Az nem derül ki a meséből, hogy merre csavarogtál.
    Vagy csak én olvastam figyelmetlenül? :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Népliget: Hagyományörző Fesztivál, és Septembee Fest. Nézd meg a képeket a Picasa Web Albumon. Jobb oldali sáv, saját bloglista, pillanatnyilag fentről a második.-ban keresd.

      Törlés
    2. Most látom csak, azzal kezdődik.

      Törlés
  3. Húúúúú, a fenébe... de éhes lettem! Pedig ilyenkor már nem lehet enni...
    Ide nekem az összes kolbászt az összes standról! :-)))

    Pompás rendezvény lehetett, hisz ott a két gyönyörű madárka. :-))
    Le a kalappal előtted, hogy még van energiád ilyesmire...
    Én már attól is rosszul vagyok, ha ki kell mozdulnom a lakásból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem viszont az ilyen kimozdulások tartanak életben.
      Ezek a kis kirándulások töltenek föl energiával.
      Hiába, no, nincs két egyforma ember.
      Az a tál kaja, amit az egyik képen eszem, cigány-káposzta. Füstölt csülök van belefőzve, és hatalmas töltelékek. Az az érdekes benne, hogy a töltelékbe nem tesznek sem rizst, sem semmit. Lé sincs rajta, de irtó finom. Épp csak a negyedét tudtam megenni, annyira laktató.
      Az egyik madár, aminek sapka van a fején, az sólyom. A másik kettőt nem tudtam beazonosítani. Talán fiatal sasok lehetnek.
      Volt még egy vak varjú is.Éjfekete, és gyönyörű.

      Törlés
  4. OFF:
    Itt az összes album több évre visszamenően
    https://picasaweb.google.com/stali0812

    VálaszTörlés
  5. Köszi, Klári! Holnap "mazsolázok"majd bennük. :o))

    VálaszTörlés
  6. Jó volt tallózni a képek között. A húgod épp úgy élvezi a csavargást, a sütés-főzést mint én. Az a szeptemberi kép, hát az megdöbbentett kissé.

    VálaszTörlés