2014. november 11., kedd

Kalandos ortopédcipő felíratás

Hét végén lemondtunk a Márton-napi libalakomáról, mert Zoli gerince felmondta a szolgálatot. Hétfőn pedig el kellett mindenképp mennünk az Uzsoki ortopéd ambulanciára, mert lejárt volna a beutalóm. Már háromszor is kértem Angélától, de mindig közbejött valami, no, meg már nagyon év vége felé járunk.
Mivel a múltkori kiruccanásunk alkalmával az egyetlen még rám jövő szandálban nagyon fázott a lábam, Zoli az egész előző estéjét mamusz vásárlásra áldozta. Végül este 10 körül kapott is egy csizmának kinéző tárgyat, ami bizony kicsinek bizonyult. Direkt a lelkére kötöttem, hogy ne dobja el a számlát, mert mi van, ha ki kell cserélnie?  Az eladó kislány viszont elterelte a figyelmét azzal, hogy ha elkeveredne a számla, akkor is kicserélik, ha a  mamuszon levő bilétát megőrzi, miközben beletette az elegáns papírzacskóba. Nekem gyanús volt a sztori.-és milyen igazam lett. Valószínűleg nem blokkolta be, saját zsebre dolgozott. Drága, márkás boltban vásárolt a fiam, és direkt fel is  hívott az üzletből, hogy sehol másutt nem kapott olcsón, de megveszi ezt a drágát. Van belőle nagyobb is, de nem meri azt hozni. Persze másnap nem cserélték át, mert nem volt blokk. Sőt, a gépben előző napi dátummal nem is szerepelt ilyen tétel.
Végül a még tavaly Londonban vásárolt, puha hasított bőr csizmát erőltettük a lábamra. Zoli gerincének kímélése miatt kínkeservesen lejutottam a lépcsőn. Persze a megerőltetéstől a fásli ellenére bedagadt a lábam. A sebet rettenetesen dörzsölte, feltörte.
A kórházban a bejelentkezéskor közölték Zolival, hogy előtte meg kellett volna beszélnünk a telefonon nem elérhető dokival. Nekem persze, mikor beszéltem velük, ezt elfelejtették elmondani, csak azt, hogy nem lehet pontos időpontot kérni tőlük.
Zoli felháborodva rohant át a rendelőkhöz, ahol azt mondták neki, bármelyik orvos föl tudja írni a cipőt. Válasszunk 2 orvos között. Mivel 3 éve eltévesztettem a napot, és más orvoshoz kéredzkedtem be, az közölte velem, hogy ő bizony nem jogosult felírni, menjek jövő héten a saját orvosomhoz. Ebből tanulva Zoli nem merte a másik orvost választani, ahol, lényegesen kevesebben voltak.Amíg vártuk a betegkísérőm érkezését, már nem bírtam tovább a fájdalmat. Mondtam, húzzuk le a csizmát. Kis híján le kellett vágni a lábamról, annyira beledagadt. Végül sikerült. Zoli pedig hazaautókázott a papucsomért, mert mi van, ha WC-re kell mennem. Zokniban csúszik a lábam. Szerencsére a betegkísérőm késett, így Zoli még időben visszaért, hogy hozzám navigálhassa. Máskülönben a kacifántos épületben rám sem talált volna, pláne, hogy elromlott a lift is.Negyed 9-re értünk oda, és pont 12-kor hívtak be. Bő félórát időztem ott, mert kiderült, hogy a gépben a tavalyi látogatásom be lett ugyan jegyezve, viszont a cipőfelírás nem. Sokáig kereste a doki, mire végre megtalálta. Nem az ő jegyzetükben, hanem a TB listáján.
Nagy nehezem fel is vergődtem a lépcsőn, úgy, hogy a jobb lábammal léptem föl, a balt pedig Zoli tette utána, szörnyen megerőltetve ezzel a jobb csípőmet. Éjjel nem is tudtam sem a jobb oldalamon, sem a hátamon elaludni.Alig tudtam lefeküdni, fölkelni a fájdalomtól. Meg hát a bal lábam már gyakorlatilag teljesen le van bénulva. Kérdés, hogy mi lesz műtét után, mert a jobb lábamat hetekig nem terhelhetném.
Amíg az egyik szobában várakoztam, míg a doki egy betegnek a decemberi csípőműtétjéről beszélt, és közölte vele, hogy előző nap sőt, még a műtét napján is elhalaszthatják azt, mert akkora a vérhiány Magyarországon, és előfordulhat, hogy az ő vércsoportjának megfelelő vér éppen nem lesz. Nagyszerű! :(

Zoli mára addig jutott, hogy mégiscsak bemenne holnap Angélához, ha kap időpontot. Nagyon fájhat a gerince szegénynek.

5 megjegyzés:

  1. Szívderítő kalandok az egészségügy ösvényein. Mondhatom, ilyen szenvtelen tárgyilagossággal leírni igazi teljesítmény.

    A vérhez: a húgomnak, amikor a szívműtéte volt, a saját vérét adták. Bizonyos időnként bement a Városmajorba, levették a vérét, és a műtétig tárolták. ( borzasztó, hogy nincs velünk, én meg csak úgy csak úgy írogatok róla)

    VálaszTörlés
  2. Zoli is gyógyuljon meg minél hamarabb.

    VálaszTörlés
  3. Klári, igen, nekem is nagyon hiányoznak a beszélgetéseink a húgoddal, meg ő maga is szörnyen hiányzik, bár soha nem találkoztunk személyesen.
    Nálam ez az önmagamnak gyűjtendő véradás valamilyen oknál fogva nem lehetséges. Ő is megemlítette nekem egyszer. De jó, hogy emlékeztettél rá. Meg fogom kérdezni, hogy nálam ez miért nem funkcionálhat. Hátha mégis...

    Ami Zolit illeti, rettenetes lelkiismeret furdalásom van, mert miattam történt.Engem húzott fel a kerekesszékkel, amikor megroppant a gerince. Ha ez még egyszer megtörténne, esetleg le is bénulhatna.

    Bár követhetném én is Katit, természetes halállal. Ha öngyilkos lennék, az Zolit a padlóra küldené.
    Miattam marad Magyarországon, pedig ha kell, még a nyugdíjasházba is hajlandó lennék beköltözni.Ez állandó vitatéma közöttünk. Hiába nyúzom, hogy jelentkezzen be egy fejvadász céghez, ami külföldre ajánl ki felsőfokú képzettséggel rendelkező embereket. Addig kéne elindulnia, amíg még nincs családja. A keresztanyja lányának sikerült egy repülőtársasághoz középvezetőnek bekerülnie Londonba. December elsején kezd, de a Karácsonyi ünnepeket itthon töltheti. 2 pici fia, és a férje egyelőre itthon marad, de a férj ugyanahhoz a fejvadász céghez jelentkezett be, mikor biztossá vált Eszter állása. Eszternek alig fél év alatt találtak munkát. Ők is devizahitelesek. Itthon is jól kerestek, de már alig tudták fizetni a részleteket. Ráadásul a gyerekek magánoviba járnak, mert államiba nem jutottak be.
    Megvan a témám a következő bejegyzéshez, ami épp ezekkel az otthonokkal foglalkozik. El is kezdtem ma, bár ez a téma eléggé bonyolultnak ígérkezik.

    VálaszTörlés
  4. Klári, velünk van, a gondolatainkban, a szívünkben...

    VálaszTörlés
  5. Zoli tudja, hogy mit miért csinál. Bízzál benne.

    VálaszTörlés