2015. január 26., hétfő

Bőrgyógyásznál

Ma reggel kinyitva a bejárati ajtót, alaposan meglepődtem. Ugyanis sehol egy szem hó Még csak egy icipici pocsolya sincs. Nagy szél lehetett az éjjel, mert mindent fölszárított. Hajnali negyed 7-kor szólt az ébresztő. Csak ezután húztam föl a redőnyöket. A tegnap este 5-kor még gyönyörű hófehérben pompáztak a fák. Ma reggelre csupaszra vetkeztek. mindannyian.
Minden akadály elhárult az orvoshoz menetel elől. A lépcsőn is szerencsésen legurultunk, igaz féltem kicsit. Egyedül a kocsiba beüléssel volt kisebb gondunk, mert a bal lábam megmakacsolta magát. Sehogy sem akart térdben behajlani. Közben meg a jobb csípőm visított hogy "fáj...fáj... fáj... "
A doktornő beutalt egy nappali kórházba, kezelésre. Ott csak az első vizitért kell fizetni, a többit már az OEP finanszírozza, ha megfelelek a támogatásra. És én megfelelek a feltételeknek. Sehol máshol nincs olyan osztály, ahol együtt kezelik a nyiroködémát a fekéllyel. Külön-külön kezelve persze nem hatásos. Mivel a mindennapi utazás Kelenföldre, a kezelések, visszaút 5-6 órát is igénybe vesz, ez számunkra nem vállalható. Így aztán Zsuzsát, és Ágit is betanítják a kezelésekre, Csak egy héten egyszer, keddenként kell bejárnunk. Ez Zoli számára, ha nehezen is, de vállalható. Ekkor végzik el azokat a kezeléseket, amik otthon nem megoldhatóak.
Kaptunk házi feladatot is: összeírni azokat a szereket, és dátumokat, amik csak fél, ill. évente írhatók fel meghatározott mennyiségben.
No, mára ennyit. Még föl kell hívnom Zsuzsát, hogy mit végeztünk ma. Utána be az ágyikóba. Tegnap alig aludtam. Valószínűleg a front miatt nem hívott, sőt, taszított az ágyam. A viszolygásom be is igazolódott. Éjszaka olyan nehezen tudtam fölkelni, hogy mire sikerült, és húztam volna le a gatyámat, bizony bepisiltem. Szerencsére nem kellett ugrasztanom Zolit, hogy segítsen. Mert csak kicsit lett nedves a gatyám. Nagy részét fölszívták a betétek. Mert éjszakára kettőt használok, mióta olyan nehezen kelek föl.

9 megjegyzés:

  1. Andi - ez nem lehet igaz! Ilyen a világon nincs!!!
    Hiába... ez az én formám. Ha a szomszéd utcában esik a hó, itt akkor sem. :-((
    Mennyire lakhatsz tőlem?
    Légvonalban talán öt-hat kilométer lehet? Vagy még annyi sem...
    És nálunk már délben nyoma se volt a hónak. Épp csak egy kis fehér maszat...
    Pedig életem összes hátralévő nyarát odaadnám egy tisztességes télért!

    Azt nem mondtad, hogy végül is mit szóét hozzád a szigorú banya.
    Mit ígér? Mit tud garantálni?
    Bár ez persze hülyeség... garancia nyilván semmire sincs.
    De mégis : mivel biztatott?

    VálaszTörlés
  2. Na - mégiscsak bent maradt egy elütés...
    Természetesen "mit szólt hozzád" akart lenni.

    VálaszTörlés
  3. Ágikám! Igazad van, garantálni nem tud semmit. De ha garantálná, akkor már eleve nem hinnék el neki semmit. Majd jövő kedden már többet fogok tudni. Addig türelemmel kell lenni,
    Azt viszont megtudtunk tőle, hogy bár március még messze van, és történnek még csodák ezen a világon, de ne nagyon éljem bele magam a márciusi műtét lehetőségébe. Ilyen összetett betegségnél még tippelni sem lehet, hogy mikorra gyógyul be egy seb, olyan sok mindentől függ a gyógyulás. Ebben az esetben sokat segíthet a makacsságom, no meg a. gyógyulásba vetett hit. Utóbbi nem igazán jellemző rám.Inkább a lelkiismeret, mert nem hagyhatom, hogy miattam szenvedjen a fiam.

    VálaszTörlés
  4. Azért itt talán mégiscsak te szenvedsz, nem a fiad...
    De mindegy, hogy milyen motiváció vezérel: az a lényeg, hogy gyógyulj szorgosan!

    Felétek mit csinál a havacska?
    Mert nálunk még se híre, se hamva - noha állítólag esnie kéne.
    Közben megnéztem az ÚTVONALTERV-ben: közúton nem egészen négy és fél kilométer a távolság köztünk, nemhogy légvonalban. :-))

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  7. Elég lökött ez a BLOGSPOT, hogy jelzi az eltávolított kommenteket...
    Azt hiszem, a vendégkönyvem is ezt csinálja - bár törölni még nem töröltem senkit (ha jól emlékszem), viszont hibákat javítani már nem szoktam, mert nyoma marad, jelzi a kis pedáns, hogy belenyúltam a szövegbe.
    De bízom benne, hogy a kitörölt hozzászólásoknak nem marad nyomuk az "igazi" kommentek között. Ez így nagyon hülyén néz ki. Még egy érv a mellett, hogy sose akarjak a BLOGSPOT-on blogolni. :-))

    VálaszTörlés
  8. De hogy a saját hozzászólásomat se tudjam javítani, ez már mindennek a teteje.
    És vajon ki a blog adminisztrátora? Röhej az egész!
    De remélem, már megjavult annyira a rendszer, hogy a saját blogomban hozzá tudjak szólni. Mert 2 napja ez volt a helyzet, :-(((

    VálaszTörlés
  9. Jaj, ezek a blogportálok....! Rengeteg bosszúságot okoznak.
    A reklamációt meg elintézik azzal, hogy ennyi pénzért mit akarsz, válts egy fizetősre. Végül is igaz - de azért mégiscsak tisztességtelen ez a hozzáállás.
    (A FREEBLOG-ra volt jellemző, már a vége felé.)
    A blog adminisztrátorán én is jót röhögtem. :-))
    A saját kommentemet a BLOG.HU-n is csak úgy tudom javítani, ha törlöm, és beteszem még egyszer.

    VálaszTörlés