2015. január 31., szombat

Két pofára


A bohóckodásaival Doni mindig felvidít ha el vagyok keseredve.
Márpedig tegnap reggel nagyon is el voltam kámpicsorodva.
Nemcsak az alsó lábszáram, de a két térdem, és a combjaim is duplára voltak dagadva. Alig tudtam Zsuzsát lebeszélni arról, hogy befáslizza combtőig mindkét lábamat. Ez az átkozott össze-vissza időjárás nagyon megviseli.
Azt hiszem, még arról sem írtam, hogy mi volt kedden a bőrgyógyásznál. A professzor-asszony javasolta, hogy menjek el egy nappali kórházba, ahol a fekélyt és a nyiroködémát együtt kezelik. Mivel minden nap nem tudok bejárni, kompromisszumként arra jutottunk, hogy Zsuzsát, Ágit, és persze a fiamat is betanítják arra, hogy mit, és hogyan kell csinálni. Bejárni csak keddenként fogok ellenőrzésre, meg azokra a kezelésekre, amik itthon kivitelezhetetlenek, A márciusi műtét valószínűleg bizonytalan ideig megint halasztódik. Azt hiszem, átok ül rajtam.












7 megjegyzés:

  1. Vártam nagyon a híreidet. Ez a nyiroktünet sajnos ismerős a fekéllyel együtt. Ki lehet belőle gyógyulni, de tényleg fáslizni kell combtőig. Van egy gép is erre kifejlesztve, nagyon nagyon hatásos.
    Doni tünemény a labdáival.

    VálaszTörlés
  2. Neked is volt ilyen?
    Szörnyen kellemetlen, mert a dagadástól rendesen be sem tudom hajlítani a lábam. Mi lenne velem, ha még be is lenne fáslizva? Akkor még merevebb lenne. Így is alig tudok talpra vergődni.
    Donika 2 évvel ezelőtt Karácsonyra több minden között 3 pici labdát kapott ajándékba Csivicsuvitól. A bőség zavara :o))) Akkor megpróbálta mind a hármat a szájába tömni. Akkor is dőltünk a röhögéstől. Persze nem sikerült a mutatvány. Csak kettőre van hitelesítve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagynénémet itt gyógyították ki a limfoödémából, amihez orbánc is járult.

      Egyesített Szt. István és Szt. László Kórház- Rendelőintézet

      Bőrgyógyászat és Lymphoedema Rehabilitációs Osztály

      1097. Budapest, Nagyvárad tér 1. "F" épület

      Tel: 06-1-455-5700

      Dr. Daróczy Judit a főorvos

      Törlés
    2. Azóta már professzor is. Ő kezel engem is mostantól. A Szt. Istvánban sajnos nem együtt gyógyítják a fekélyt, és a nyiroködémát. Oda be is lehetne feküdni. Így Kelenföldre kell kijárni egy alapítványi, nappali kórházba.
      Most a privát rendelésén voltunk.Ő adott javaslatot a kezelésre, sürgősséggel. Jó, hogy hozzá mentünk, mert március közepére akartak első időpontot adni.De miután Zoli megmondta nekik, ki javasolta a sürgősséget, rögtön lett jövő heti időpont. (Sajnos így megy ez ma Marországon.)
      Már csak egyszer kell fizetnünk a javaslat elbírálásáért, és első vizitért. Ezt biztosan megkapjuk, ugyanis ő az Alapítvány vezetője is. Utána már az Alapítvány, és az OEP fizeti a kezeléseket. Az itthonit persze nem tudja fizetni, de legalább a kötszerek, meg egyebek ingyen lesznek. Persze ott is van egy limit.

      Törlés
    3. Igen, ennél az alapítványnál volt a Nénim is. Jó kezekben vagy! És ez a legkedvezőbb költségek szempontjából a többi nyirokrendelőhöz viszonyítva.

      Törlés
  3. De, Andikám - mindezt már írtad az előző bejegyzésedben.
    Nem csodálom, hogy kissé kótya vagy : én éppen próbálom féken tartani magam (csekély sikerrel), hogy ne durranjak szét dühömben ettől az újabb felmelegedéstől. Tegnap szinte az egész országban havazott - nálunk bezzeg nem mutatkozott egyetlen hópehely sem, csak az eső verte az erkély tetejét egész nap. De még mindig jobb volt, mint ez az átkozott napsütés, ami kitartott ma reggeltől estig - és engem kis híján megütött a guta tőle. Még nincs kizárva, hogy meg is fog... A hülye IDŐKÉP mára havazást ígért - és erre tessék : mi lett belőle ? Tiszta tavasz, amit egyszerűen gyűlölök, nem bírok elviselni, így januárban, amikor télnek kéne lennie. Egyetlen egyszer nem láttam hóesést a napokban (sem), pedig szerencsésebb helyeken még hóakadályok is voltak. Ami mégiscsak leesett, az is éjjel jött, hogy még véletlenül se csodálhassam, és ne legyen módom örülni a hóesésnek. Ez az én formám... bele fogok zakkanni, hogy nincs telecském, folyton csak süt ez az átkozott nap, aminél jobban semmit sem utálok a világon.

    Úgyhogy nem csodálom, ha nem most futod a csúcsformádat...
    Ez a rohadék időjárás mindenkiből a legrosszabbat hozza ki.
    Ezektől az átkozott frontoktól még az is megbetegszik, akinek elvileg semmi baja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsika, de inkább kétszer, mint egyszer sem. Arra már nem futja az agyam kapacitásából, hogy elolvassam az előzőt, és még írjak is, és még elolvassam a tieteket is. Erre az átkozott napon belüli nagy hőingadozásra nagyon rosszul reagál a szervezetem.
      Szerdán a szokásos másnapi tennivalók listáját sem voltam képes összeállítani Áginak. Márpedig ha szóban utasítom, a felét elfelejti, vagy félreérti
      Ráadásul az az érzésem, hogy a gépem is frontérzékeny. A bal kezem sutasága miatt csak jobb kézzel tudom kezelni a billentyűzetet. Így viszont képtelenség vakon gépelni. Későn veszem észre, hogy össze-vissza beleír az addig leírtakba. Visszaolvasni, törölni a nem odavaló betűket... az agyamra megy.
      elnézést, ha olykor értelmetlen szavakat találtok, mert van hogy visszatér az eredeti helyére, és én nem veszem észre.
      A blogot szerencsére, ha már nyilvánossá tettem, akkor is tudom később javítani, de a kommentet ki kéne törölni, és újra írni.. Ha észreveszem, kimásolom, a javított szöveget nem lehet betenni. Újra be kéne ütögetni.

      Törlés