2015. január 25., vasárnap

Holnap

Leesett a hó! Most örülnöm kellene, mert hetek óta erre vártam.
De most mégsem örülök.

Holnapra időpontom van egy magánklinikára. Naná, hogy egy bőrgyógyász professzor-asszonyhoz.
Zsuzsa ismeri. Az ő osztályán  töltötte a klinikai gyakorlatát. Persze akkoriban még nem voltak magánkórházak.(80-as évek legeleje.) Nagyon durván beszélt úgy az ápolókkal, mint a betegekkel. De nagy tudása volt már akkor is, osztályos orvosként. Pár éve, valami továbbképzésen is a hallgatója volt, és nála is vizsgázott. Szigorú volt nagyon, minden apróbb hibába is belekötött. A hallgatók legalább 60%-át utóvizsgára küldte. Neki szerencséje volt, mert elsőre átment mind a szóbelin, mint a gyakorlaton.

Már 1 hete kitör a frász, ha arra gondolok, hogy le -meg föl kell jutnom a lakásba.
Zoli ugyanis azt mondta, hogy ez miatt a pár lépcső miatt fölösleges betegszállítót hívnunk De hóval ő sem számolt..
A gerince ugyan már nem fáj, de a válla még azóta sem jött rendbe.
Félek, hogy be kell majd feküdnöm a klinikára, mert napi szinten nem tudnék bejárni. Iszonyú sokba kerül 1 nap ilyen helyen.

7 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megnéz a bőrgyógyász! A lépcsőn meg "egy hordár kéne gyorsan" akár minden nap. A havat Pesten csak eltakarítják, ez nem lehet akadály. Szorítok neked.

    VálaszTörlés
  2. Klárikám - a havat rég eltakarította az, aki leszórta. :-))
    Zuglói vagyok én is, mint Andi, de nálunk épp hogy csak volt valami kis fehér maszat az udvaron (vasárnap) reggel, aztán pár óra múlva már az sem, csak az eső. Mínusz pedig egy szál se, hiába várom.

    Mennyi az az iszonyú sok napi tarifa, Andikám ?
    Megkérdeztétek már ? Mert lehet, hogy nem is lesz ANNYIRA szörnyű...
    Jó volna, ha sikerülne, mert egy ilyen kekec banya védőszárnyai alatt biztosan jó kezekben volnál.

    Csak mi lesz megint szegény Donikával ?
    De kár, hogy nem madár vagy hörcsög - vagy bármi, ami ketrecben tartható.
    Akkor boldogan vállalnám szegényt... de kutyára nem vagyok alkalmas.

    VálaszTörlés
  3. A főúton igen, de nem az én lépcsőmön. Már elkezdett olvadni, reggelre meg ráfagy. Jó kis jégpálya (jeges lépcső ) lesz Zolinak, hogy levigyen. Remélem, , még időben érkezik, hogy lesózza. Persze még sót is kell majd vennie, mert abból kifogytunk. Csak méregdrága izraeli rózsaszín, perzsa kék, meg valamilyen barna só van itthon. No, meg bükkfán füstölt Maldiv. Ami normális árú, az kb. 10deka görög tengeri, meg két sótartónyi kősó. Mindig elfelejtem a listára írni a kősót. Amit a benzinkúton lehet kapni só helyett, az egy fabatkát sem ér a betonon. Ételhez ritkán használok sót, illetve csak ezeket) - kivéve a pörkölt, meg a gulyás (azokhoz kősó dukál) - inkább citromot.

    VálaszTörlés
  4. Mitől fagy le a lépcső, Andi, mikor plusz három fok van odakint ???
    Tocsog és locsog minden - hol itt a fagyás ?

    VálaszTörlés
  5. Ági: Napi 6000Ft étkezéssel a legolcsóbb ágy. Külön kell fizetni a vizsgálatokat, a konzultációt, a kötözést... Ehhez jönne még Doninak a panzió díja. Nem vagyunk milliárdosok.
    A 3 hét Debrecen, és utána a 3 hónapos rehabilitáció se lesz ingyen. Gyakorlatilag újra kell majd tanulnom járni.

    Egyébként itt nálunk egész nap sűrű pelyhekben esett a hó. Gyönyörű volt. 5-órakor engedtem le a redőnyöket. Még akkor is hullott. Hogy mikor váltott havas esőre, azt nem tudom, és Vera sem tudta megmondani. Mindenesetre este 8-kor már az esett, mikor lejött levenni a fáslimat. Éjszaka pedig állítólag fagyni fog.

    VálaszTörlés
  6. Nálam már -1 fokot jelez a kinti hőmérő.

    VálaszTörlés
  7. Jaja, nálunk vastag hó esett két teljes napig. Szegény férjem a garázstól a kapuig másfél órán keresztül hányta a havat, és az utcán se jobb. A falu nem tisztít a házak előtt. Kirakták a képújságra, hogy mindenki söpörjön maga előtt, vagy szórjon, amivel tud. Nem könnyű a gyönyörű vidéken.

    VálaszTörlés