2015. január 14., szerda

Több, mint egy hónapja

nem írtam ide.
Kezdetben azért, mert amit írtam, -mikor közzé akartam tenni- egyszerűen eltűnt. Megsértődtem a gépre, és hanyagoltam, főleg, mivel az e-maillel, meg a kommentekkel szintén ugyanez történt.
Aztán átmentem Zoliékhoz. Nagyon jól éreztem magam, és megkaptam életem második legszebb ajándékát is.


Ez persze nincs a képen, de higgyetek nekem.
Donikát ugyan panzióba kellett vinni, de az ajándékai azért ott voltak a fa alatt.
A sebem a mentőzés után ugyan csúnyább lett egy pár napig, de aztán helyrejött. Viszont a visszaút miatt újra visszaestem. És ez azóta is tart.
Le is mondtam miatta a debreceni kontrollt. Ha a 3 km.-es kényelmes mentőzés ennyi bajt okozott, mit tett volna az oda-vissza 600 km?
Mindenesetre kezdenünk kell valamit a sebemmel, mert nem valószínű, hogy febr. 23-ig begyógyul.Újra csak halasztani kell.
Zsuzsával egyeztetve megrendeltem valami újabbat. Ezt még ő sem ismeri. Egészen új, bár Zolinak már ketten is ajánlották, akiknek már segített.
Mindent meg kell próbálni, muszáj, hogy segítsen.

Péternek be kellett mennie a kórházba, annyira súlyosbodott az állapota. Minden nap várja, hogy megműtsék már végre. De súlyos a vérhiány. Nem lennék a helyében.
Én már megpróbálok gondoskodni vérről. - a sajátommal. Remélem, sikerülni fog. Most még szedem a vasat, mert kiderült, hogy vérszegény vagyok. Pénteken újabb labort készíttettem. Most már majdnem tökéletes. Hívom majd a vérellátót. Nem szeretnék linkre mentőzni. Először is: sokba kerül, másodszor: félek az újabb visszaeséstől..

Időközben itt volt Zsuzsa, föltette az új "csodaszert".
Érdekes érzés: először rettenetesen csípett kb 10 percen át. Aztán a csípés fokozatosan átment forróságba. Most lángolva ég.  Remélem, előbb-utóbb lenyugszik majd. Mindegy, az sem baj, ha nem. Ki fogom bírni, és reménykedem, hogy használni fog.

7 megjegyzés:

  1. Sziszegek veled együtt. És jajgatok is helyetted, csak múljon. Sebész ellenőrizte ezeket a kencéket, tapaszokat?
    Szép karácsonyfátok volt. Jó itt látni a képet, már mindenütt leszedték. Öröm, hogy végre írni tudsz.

    VálaszTörlés
  2. Zolinak ajánlotta 2 ügyfele is. Egyikük anyukájának, a másik férjének segített. http://www.otcmedical.hu/medihoney-informaciok/medihoney-kerdesek.html
    Mindegyik már több, mint 1 éve kínlódott a fekéllyel.

    Szerintem Zoliék is lebontották már. Mindenesetre 3.-án - mikor eljöttem - még állt.

    VálaszTörlés
  3. És azóta mit csinál az újabb csodaszer?
    Mennyi időnként kell cserélni?
    És az ismerősöknek mennyi idő alatt segített?
    Borzasztó lenne, ha a fekély miatt halasztódna megint a debreceni utazás...
    Mikor lesz maga a műtét?

    VálaszTörlés
  4. Ez egyiknek, akiét kb annyi ideje kezelték már mint engem, 1 hónap alatt gyógyult be. A másikat már több, mint 2 éve kezelték, nem sok eredménnyel, neki 3 különfélét kellett használnia egymás után, ill az egyikhez még krémet is, neki nem egészen 4 hónap kellett hozzá.
    Az enyém már szinte teljesen be van bőrösödve, kivéve egy kb 5mmszéles, és kb 7-8mmhoszú ovális lukat, amiből még sárgás genny folyik. Hol több, hol kevesebb. Mikor elkezdtük kezelni, kb babatenyérnyi 5-6 mm mély seb volt, és reggel-este cseréltük rajta az algát, és gyógyszeres krémmel átitatott ezüst hálót tettünk rá. Arra nedvszívó sebpárnát. Később különféle krémek, alga és háló váltakozva. Hosszú ideig naponta kötöttük át. Persze napközben fásliztuk is, mert a lábszáram teli volt vízzel, aminek egy része a seben keresztül távozott, és nem engedte begyógyulni. Aztán melegben, meg frontos időben dagadt meg. Ettől újra és újra visszaesett a gyógyulás. Mostanában már ott tartottunk, hogy csak 2-3 naponta kellett cserélni.Közben iszonyat mennyiségű Betadint (fertőtlenő) is elhasználtunk. 1-1 30ml-es 1800Ft-ba kerül. Szerencsére egy volt osztálytársnőmtől kaptam az osztálytalálkozó után 2 liternyit. Abból még több, mint a fele megvan.
    Azt hittük, január közepére teljesen begyógyul, de most stagnál. Időnként van egy kis visszaesés is.
    Most ezt az újabb szert próbáljuk.Szerdán tettük föl az első adagot.Holnap lesz az első átkötözés.
    De az már szinte biztos, hogy febr.23.-án nem lesz műtét.
    Jan.13-án kellett volna mennem műtét előtti utolsó kontrollra, de nem mertem kockáztatni egy újabb visszaesést.

    VálaszTörlés
  5. Azért a BETADINE-nal vigyázz !
    BONTATLAN csomagolásban három év a szavatossága.
    Felbontva az ilyesminek maximum egy év a felhasználhatósága.

    Az mondjuk érdekes kérdés, honnan volt az osztálytársadnak két liter fölösleges BETADINE-ja... Ahonnan elhozta, ott a betegek nyilván maguknak szerzik be, saját pénzen, amit a kórháztól kellene kapniuk.

    Ez a januári utolsó kontroll már korábban is szöget ütött a fejembe.
    Elég merész (szerintem kissé felelőtlen) vállalkozás bő másfél hónappal a műtét előtt megejteni az utolsó kontrollt, egy ilyen bonyolult esetben, mint amilyen a tiéd. Miből gondolta a doki, hogy február vége felé pont ugyanolyan állapotban leszel, mint január első felében voltál? Én úgy képzelném, hogy egy ilyen kontrollt a műtét előtt egy-két héttel kéne megejteni - és igazában utána már haza sem engedni a beteget, hanem helyben ügyelni rá, hogy ne változzon, ne romoljon az állapota. Biztos vagyok benne, hogy az átkosban így is volt - ma viszont már semmire sincs pénz, legkevésbé a biztonságos ellátásra. (Nem is csoda, ha közben literszámra ajándékozza a fertőtlenítőt, aki hozzáfér.)

    Nagyon remélem, hogy használ a sebednek ez a legújabb csodaszer - és talán még ne temesd egyértelműen a februári műtétet. Lehet, hogy elég volna egy későbbi időpontot kérni az utolsó kontrollra. Hátha csoda történik...

    VálaszTörlés
  6. Éva főnővér a szülészeten. Ott használnak Betadint. 2 félét kaptam. 1 liter hagyományosat, 1 liter olyat amit azoknál használnak, akik jódérzékenyek. Náluk is használják, de ezt a sebészetről hozta. Nem a betegek fizették. Szégyen, hogy a nővér nem tud adni nekem ilyen alapvető dolgot. De minden krémet, kötszert nekem kell fizetnem az alatt a 4 hónap alatt is, amíg ingyen jár a kezelés. Ők csak az algát, és az ezüst hálót adják, azt is maximálva. Havonta 2-2 10*20cm-es lap jár. Ha nem elég, azt is horror áron kell megvenni. A 4 hónap után, ha nem gyógyult be a seb, már neked kell fizetned mindent. Az első 2 hónapban heti kétszeri, a második 2 hónapban már csak egyszeri látogatás jár. Persze ennél sokkal többre van szükség. Azt is "támogatja a TB" Neked "csak" 1500Ft-ot kell fizetned a terven felüli látogatásokért. A 4. hónap után pedig már ez a támogatás is megszűnik. Akkor már a nővérre van bízva, hogy mennyit kér. Zsuzsa szerény, ő csak ezret kér. Én 1500-at fizetek neki alkalmanként, mert még más apróságokat is megcsináltatok vele. Kiönti a szoba WC-t, behozza, amire a nap folyamán szükségem lesz. Ez kb. fél óra plusszban. Most már kötszerrel, egyebekkel minimum havi 150ezer -be kerül ez a kis "móka". És ezt Zolinak kell fizetnie a rezsimen, Ági fizetésén, a havi gyógyszerköltségemen , egyéb kiadásaimon felül. Szégyellem, de el kell fogadnom tőle. Képzeld, mit tesz az, akinek nincs ilyen támogatója.
    A Betadinokat egyébként bontatlanul Kaptam október vége felé. Úgyhogy bőven van még idejük elfogyni.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés