2015. március 21., szombat

Csempe mizéria

Annyira gyönyörű a fürdőszoba csempézése, meg a padlózata, hogy azt mindenképp szerettem volna megtartani.  A fiúk igyekeztek is óvatosan leszedni. Meg is mentették a nagy többségét, de így is ki kell pótolni a zuhanynál 2 négyzetmétert.. No, meg a kidobott fürdőkád alatt is pótolni kell olyan fél négyzetméternyi padlóburkolatot.A csempét kiderítették a srácok, hogy honnan származik: Spanyolországból. Méregdrága. Meg is rendelték egyenesen a gyárból. A két doboz csempe, meg a néhány db szegély 25ezer Ft lesz. Viszont a kobaltkék padlózatnak híre-hamva sincs.Jobb híján azt a néhány darabot  feketével pótolják. Állítólag nem lesz feltűnő. 2 hét múlva érkeznek meg.Ez lesz az utolsó munkálat.
A kisszobába nagyon szép hajópadlót kaptunk.
A gardróbszekrények ajtajait már kijavították könnyen csukhatóvá tették.A WC már kész. A fürdőben sincs már kád. A zuhany is bent van. A harmonika ajtók is meg vannak már rendelve. Azok hétfőn megérkeznek.
Most jutott csak eszembe, hogy a spájzot sürgősen ki kell pakolnunk, mert a polcrendszert ott fogják beépíteni. Erről mindketten elfeledkeztünk.

Hosszú idő után újra jelentkezett a titokzatos szellemállatunk. Azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy a számítógép környékén az asztalon, a mikrón levő tányérokban ott hagyta a nyomát.Lehet, hogy el akar búcsúzni tőlem? Esetleg bebújik majd valamelyik dobozba, mert annyira  ragaszkodik hozzám, hogy velem szeretne jönni? Jobban szeretném, ha inkább a lakáshoz ragaszkodna, mint hozzám!

A napokban láttam, hogy kivezényeltek erre az icike-picike térre 7 fő közmunkást levélseprűvel. Még csak rá sem tudnak ezekre a "szerszámokra" támaszkodni. Körbeállták azt a 2 embert, akik a gyepet karistolták ímmel-ámmal. Hetük 4 órás "munkájának eredménye" egy kis kupac nagydologgal szennyezett papír-zsebkendő apró ágacskákkal, némi falevéllel keverve. Akkor is pont kinéztem az ablakon, amikor értük jött egy kisteherautó. A sofőr kiszállt, és egy porszívószerűséggel felszippantotta a platóra. Aztán mindannyian fölkapaszkodtak a platóra, és elkocsikáztak az istentudja hová.
Én pedig szomorúan gondoltam arra,hogy reggel időben föl kellett kelniük ezeknek az embereknek, hogy aztán értelmetlenül itt ácsorogjanak a lakásom előtt.
Örülök, hogy ezt az értelmetlenséget nem kell majd ezután szemlélnem.

3 megjegyzés:

  1. Jaj, ma éjjel is grasszált a számítógép környékén, a kistányérban, és a számítógépen is potyadékot hagyva.Kezdek komolyan félni tőle. Remélem, nem telepszik bele valamelyik dobozba.

    VálaszTörlés
  2. Nem tennétek a számítógép elé éjszakára az asztalra egy csapdát? Kis sajt, fölé nagy pohár, kitámasztva egy szem dióval. Hátha nem ismeri. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet Klári! Csak szeresse a diót! Gondolom, azt bentről kéne csócsálnia. A sajt nem tartozik a kedvencei közé. Se a kolbász, a szalámi, a sonka, a füstölt szalonna. Már a keksz sem csábítja. A diót, és a mandulát még nem próbáltam. Hátha... Tegnap a "Boldog herceg" (véletlenül kimaradt a dobozokból) borítóját is kóstolgatta.

    VálaszTörlés