2015. augusztus 14., péntek

Gyógytorna

Kedden jött először.
Rendkívül elégedett voltam magammal. Sokkal jobba.n, és többet tudtam megcsinálni- igaz, az ő segítségével, -mint azt gondoltam.. 1 órán keresztül tornáztatott. És néhány órára lazább is lettem. Mármint a tagjaim. Igaz, az amúgy sem túl jó egyensúlyérzékem mintha kicsit romlott volna.. Délutánra viszont már meg sem tudtam mozdulni. Gondolom, az izomláz., no meg ezt az átkozott kánikulát is egyre nehezebben viselem.
Valamelyik nap már a Nitromint sprayt is használnom kellett többször is. Éjszaka, és másnap is csak vánszorogtam.  No meg következő éjjel is alig tudtam leszállni az ágyról.
Csütörtökön volt a következő óra. Sajnos az egész testem megfeszült. Éva képtelen volt kilazítani. Csak kínlódtunk fél órán keresztül, aztán feladtuk  A legnagyobb dózisú Midetonból javasolt -egyelőre- 3*1 tablettát. Mától szedem is. Legközelebb hétfőn lesz óránk. Addigra megszűnik a kánikula, és remélem, az izomlazító is kifejti a hatását.
Közben csütörtökön kijöttek a "Rolls royce"-om miatti háztűznézőbe az "illetékes elvtársak" Persze fél órával korábban a megbeszéltnél. Szerencsére Icát is fél órával korábbra rendeltem ide, hogy legyen időnk felöltözni. Hát, nem lett. Szabadkoztam persze, hogy önállóan nem tudok....
Nem is kérdeztek mást, csak hogy kipróbáltam-e.
Mikor a telefonban berzenkedtem Zolinak, hogy ezért kellett 2 embernek idejönnie? Emlékeztetett arra , hogy amikor mi kerestünk mopedet, teli volt az internet fél-harmadáron eladó originál járgánnyal. Mondta, hogy pont a csalók miatt nem kapattam akkor én, aki pedig jogosan kértem. Be kellett látnom, hogy igaza van.
Akkor mi egy jóval szolidabb árú használt mellett döntöttünk. Nem bántuk meg. Ma is üzemképes. Remélem, egyszer még tudom majd használni, mert praktikusabb, csak sajnos most nem tudok önállóan beleülni. Máig nem tudom, hogyan fogok vele önállóan bevásárolni. Mindenesetre rendelőbe, önkormányzathoz, színházba, múzeumba eljutok vele. Nem kell egy 2-3 kilométeres útra  fizetős mentőt hívni. Másodszor is kitágul a világ. Igaz, míg a moped 15, ez 5km/h-t tud, és csak járdán közlekedhetek vele.

8 megjegyzés:

  1. Akkor ez micsoda? Elektromos kerekes szék?
    Vagy csak egy más típusú motor?

    VálaszTörlés
  2. Elektromos kerekes szék. Nincs rajta irányjelző, és csak 5 km-es sebességgel tud közlekedni. a mopedembe viszont most csak segítséggel tudok be- kiszállni.

    VálaszTörlés
  3. Háááát... a kerekes szék sem arról híres, hogy könnyen lehet ki-be ugrálni belőle. Bár legalább a lábtartóit föl lehet hajtani - az azért sokat segít a beszállásnál. Amúgy meg sokkal kényelmesebb és biztonságosabb (a te szempontodból), mint a moped.

    Elég az az öt kilométeres sebesség! Az egy normál gyalogos tempó. Hova rohannál? Inkább még majd arra kell figyelned, hogy ne menj túl gyorsan!

    Gyakorolj vele sokat a kertben vagy a ház körül, mielőtt utcára mész, mert nagy benga jószág egy ilyen elektromos szék, dög nehéz, nem könnyű bánni vele. Veszélyesnek meg baromi veszélyes, mert ha netán gyalogost vagy kutyát gázolsz, az majdnem annyi, mintha autó ütné el. Nagyon vigyázni kell vele, mert hatalmasat üt, illetve mindent letarol, ami az útjába esik. Baromi erős, megy, mint egy tank.

    Valami kis dudát vagy csengőt én feltétlenül szerelnék rá. :-))

    VálaszTörlés
  4. Ó, hát lényegesen könnyebb, mint a mopedbe. Épp ma jött meg végre a visszaigazolás, hogy az önkormányzat a környezettanulmány után engedélyezte.Egyébként mi a fenének kéne gyakorolni a kertben? Ha látnád ezt a hepe-hupás gazos, elhanyagolt kertet, elájulnál.Ráadásul a szék sokkal könnyebb, és így persze borulékonyabb is. 10 éve van meg a mopedem. Gondolod, hogy nem boldogulok el egy sokkal lassabb kerekesszékkel? Egyébként ez a vacak majdnem 700ezer Ft-ba kerül teljes áron. Kérdem én: mi a frász kerül benne ilyen sokba? Így nem is csodálom, hogy jól megnézik, kinek adják. Eddig nem tették, és csak az nem kapott, akinek tényleg szüksége volt rá.
    Nem tudom, de én a mopedet még mindig biztonságosabbnak találom. Egyébként holnap a mopedemmel megyek be a szülészetre, feltéve, hogy nem zuhog az eső.Egyébként mi a csudának rá duda? Van nekem szám, ha szólni kell, hogy nem férek el. Egyébként ha véletlenül a járdán megyek a mopeddel, és a dudát használom, a járókelők megijednek, és rendszerint pont arra rebbennek, ahonnan kerülöm őket:jobbra. Ugyanis ezek rendkívül halkan közlekednek. Úgyhogy csak akkor szoktam dudálni, ha annyira el vannak merülve a gondolataikban, vagy a traccsolásban,hogy a hangomra nem reagálnak. Ezért is szeretek jobban az úttesten közlekedni.De ezzel sajnos nem lehet.

    VálaszTörlés
  5. Egyébként már régen akartam szólni, hogy a bloglista legalján, a Klarissz fölötti "Barátkozzunk" -nál vannak képek is a régi freeblognál. Hogy-hogy neked nem adta ki a képeidet?

    VálaszTörlés
  6. Eddig is megnézték, kinek adják az elektromos széket.
    Nem könnyű bánni vele, hidd el!
    Muszáj előbb otthon gyakorolni, hogy biztonságosan mozogj a járdán.

    Az archív oldal adagokban tárolja a régi blogokat, és magamnál azt látom, hogy minden adagból csak az utolsó bejegyzés jelenik meg képekkel. Lehet, hogy nálad másképp van, mivel nyilván kevés a képed. Nálam viszont a 907 bejegyzéshez legalább ötezer kép tartozik (nagyon szűken számolva), és több száz videó. Ezekkel az archív oldal nem tud mit kezdeni. Túl sok helyet foglalnék - annyival kevesebb jutna másoknak. Ha jól emlékszem, írják is valahol, hogy tíz mega a határ, ciklusonként. Az meg nálam nem sok - igaz, végül még annyi se látható.

    VálaszTörlés
  7. Ha látnád, mekkorát vigyorogtam a "Nem könnyű bánni vele, hidd el" mondaton. Kipróbáltad már? Mert én igen, és szerintem gyerekjáték!

    VálaszTörlés
  8. Úgy legyen! Lehúztam tizenhárom évet a mozgássérülteknél, láttam "egy-két" elektromos széket. Nem játékok, én bizony tartok tőlük.

    VálaszTörlés