2015. november 28., szombat

Nem tudom

hogyan is fogom végigülni a mai születésnapi ebédet.
Tekintettel Olivérre nem vacsorázni, hanem szülinapi ebédre megyünk.
Nekem sajnos nem jutott eszembe, hogy a hangos cigányzenét a baba nem viselné túl jól, és direkt a magyar, és cigányzene miatt, no meg persze nosztalgiából választottam ezt az éttermet. Míg apu élt, gyakran vacsoráztunk itt, vagy a Kulacsban, direkt a zene miatt. Ide főleg a velőscsont vonzotta aput.
Hétvégenként a Pokol csárda volt gyakran a célpont, a vacsi előtti, és persze utáni séta lehetősége miatt.
A Kulacsba Sárdi János miatt jártunk. A három étterem közül sajnos már csak ez az egy üzemel. És sajnos az a híres Krúdy- féle leves tányérhúsa is húsgombóccá silányult. De azért a velős csont szerencsére benne maradt. Miklóssal, a fogtechnikusommal is be-be ugrottunk ide. Akkoriban még a tányérhúst is fölszolgálták hozzá tormával. De szép volt is az az érettségi utáni nyár, és ősz. Anyu 1 hónapig Eta néniékkel körbeutazta Európát, én pedig szinte minden napomat a Kuss János altábornagy utcai fogtechnikai laborban töltöttem. Mikor kb 15 évvel ezelőtt nosztalgikus hangulatban oda látogattam, már csak hűlt helye volt a labornak, meg a szomszédos fodrászatnak is. Senki nem tudta megmutatni még csak a helyét sem. És bizony az én régi haveromra sem emlékezett már senki.Pedig szerettem volna megtudni, pontosan hogyan is halt meg. Akkor annyira fájt, hogy nem mentem el megkérdezni azt az embert aki tovább üzemeltette a labort egy nagyon rövid ideig, míg kifutottak a felvállalt munkái. Akkor már évek óta nem tartottam vele a kapcsolatot. De a halála előtt rövid idővel felhívtam, és megbeszéltük, hogy nemsoká jelentkezem újra, hogy átnézze a fogaimat.Egy idegen vette föl a telefont. Abban maradtunk, hogy személyesen meséli majd el, hogyan, és miért ölte meg őt a barátja a névnapján, Mikuláskor.

Az a baj, hogy a sebek mindkét lágyékomban rohamosan húzódnak össze. Miattuk esik az ülés, és a járás olyan nehezemre. És még ráadásnak piszkosul fáj is.

De igaz, hogy egy nappal később, de hatalmas pelyhekben hull a hó szülinapi ajándékként! Imádom nézni , ha nagy pelyhekben hull a hó.

3 megjegyzés:

  1. Régi és új hírek együtt: élni nem jó, olvasni jó.
    Isten éltessen! Gyógyulj meg hamar!

    VálaszTörlés
  2. Sok örömöt, boldogságot, jobb egészséget kívánok! Isten éltessen még nagyon sokáig! :)

    VálaszTörlés
  3. Klári, Borka, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés