2015. november 29., vasárnap

Szülinapi ebéd a Vörös Postakocsiban


a képen Niki Olivérrel, én, és Zoli keresztszülei

A pincér közölte, hogy a Krúdy-féle velős csontos húsleves sajnos elfogyott. Pedig ez a leves volt az egyik ok, amiért ide terveztem a szülinapot.
De egyébként minden étel, amit választottunk, finom volt.
Kár hogy Zoli pont azt a képet felejtette a Picassára feltölteni, ami a pincér fényképezett, és amin mindannyian rajta vagyunk. De a face-en fent van.
Egyébként kár volt parázni, hogy Olivér sírni fog a cigányzenétől. Mikor egy keresztelőről érkezett család elfoglalta a könyvtártermet, és hozott magával hasonló zenét valami hanghordozón, attól kezdve Oli csupa fül volt, és szinte le sem vette a szemét a szomszéd teremről. Nagyon élvezte. Egészében véve, minden nagyon tetszett neki Órákon át elégedetten nézelődött.

Itt is a szomszédos terem nyüzsgését figyeli a kerekesszékem karfáján csücsülve.
Egy hájfejű vigyor  apára
                                  Zoli kiválóan ért hozzá, hogy minél előnytelenebbül fotózza a fiát!



 Kicsit korai érdeklődés a libacomb iránt :o)


Kívántam ám, mielőtt elfújtam a gyertyát!
Ez meg csak úgy érdekességképpen: Kerekesszékes Mikulás

7 megjegyzés:

  1. Éppen kérni akartam, hogy írjál az ünnepi ebédről. Nagyon nagyot nőtt (erősödött) Oli, és látszik rajta a mulatós zene iránti rokonszenv. :)))
    A kerekes Mikulás is nagyon tetszik az egész ünneplő társasággal együtt. A legjobbakat kívánom Neked és a Tieidnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondják, hogy úgy általában minden zenét szeret. Igaz, cigány- és magyar zenét még sosem hallott. Ezt viszont valószínűleg tőlem, meg a dédapjától örökölte. Zoli kivétel, mert ő nem szereti.Kár, hogy gyerekkorában mi sosem vittük ilyen helyekre. Remélem, nem a mi korosztályunk az utolsó, akiknek igényük van erre is. (Nem a nívótlan lakodalmasra)

      Törlés
  2. Kedves Andi! Isten éltessen sokáig!

    VálaszTörlés
  3. Irtó helyesek vagytok mindnyájan a képeken! :-))
    Le a kalappal előtted, hogy ilyen stramm kislány vagy, és nyilvános helyekre jársz, úgy másfél héttel a műtéted után! Na meg a dokiknak is respekt...

    A kerekes székes Mikulás nekem nem tetszik.

    Mint tudod, egész aktív életem a sérült gyerekeké volt, a vége felé tizenhárom év éppen mozgássérülteké - de a Mikulás ne legyen se vak, se siket, se mozgássérült, se beteg! Mert nem az! A Mikulás Mikulás: pont az a jó benne, hogy tökéletes, hisz (ma már) csak eszményített mesealak. Nem az a dolga, hogy ugyanolyan legyen, mint akiket megajándékoz, hanem az, hogy egyformán jó szívvel szerezzen örömet a vaknak, a siketnek, a mozgássérültnek, a fehérnek, a feketének, meg mindenkinek a világon.

    Aki ezt a plakátot kitalálta, biztos nem foglalkozott mozgássérültekkel.
    Szinte hallom az utolsó osztályom kölköcskéinek a megjegyzéseit, ha ilyen Mikulás érkezett volna valaha is a Csillagházba. Semmi mást nem okozott volna, mint döbbent csalódást, az értelmesebbje részéről pedig keserű sértődést, mert épp elég baj nekik a saját állapotuk, hát nehogy már még Mikulásból is kerekesszékest kapjanak! A Mikulás nem azért van, hogy az ünnepen is szembesítse őket a fogyatékosságukkal, hanem épp azért, hogy feledtesse el minden bajukat, legalább arra az egy napra.

    Úgyhogy nálam nem nyerő a mozgássérült Mikulás. Nagyon nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, Klári tökéletesen megválaszolta helyettem!
      Budapest akadálymentesítéséért kampányol ez a plakát, ami bizony, tudjuk jól, mennyire nincs megoldva.

      Törlés
  4. Ági, ez egy felhívás az egészségesek számára, hogy segítsenek a mozgássérült gyerekeknek:
    Mikulás idén kerekesszékkel jön – segíts neki!
    2015-11-29 16:00:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék: budapest, online, telefon, föld,
    Okostelefon, online felület és néhány közös gombnyomás kell ahhoz, hogy a Lappföldről Budapestre kerekesszékkel is megérkezzen a Mikulás. Az akadálymentesítés egy kampány része, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy egyenlő esélyt kell teremteni a mozgásukban korlátozottak számára is...
    http://www.eletforma.hu/hirek/a-mikulas-iden-kerekesszekkel-jon-segits-neki/
    Biztos félreértés volt, nem a tanítványaidnak szól.

    VálaszTörlés