2013. május 25., szombat

Szerelők, és egyéb dolgok

Már a télen is csöpögött az egyik radiátor szabályozójánál a víz. De annyi gondunk-bajunk volt, és a fűtés is rendesen működött, hogy nem foglalkoztunk vele.
Mostanra már elkezdett rohadni a parkett, úgyhogy hívtunk szerelőt.Szerda este 6 és 7 közöttre meg is ígérték, hogy kijönnek. Zoli hagyott is itt rá pénzt, mert állítólag elég drágán dolgoznak.
Hiába vártam őket, nem jöttek. 8-kor rájuk csörögtünk, de nem vették föl.
Másnap 11-re kontrollra kellett mennem a kórházba. (még mindig dagad a lábam, pedig tornáztatom, masszírozom, ahogy tudom. Nem ülök egyfolytában. Félóránként fölkelek, sétálok, utána 5-10 percet tornáztatom is, bár a tapaszcsere előtti napon már csillagokat látok a fájdalomtól.)
Ülök a kezelőben, mikor csörög a telefonom. Hát, a fűtésszerelő az. Itt áll a ház előtt, de hiába csönget, senki nem nyit ajtót. Naná, mert épp nem vagyok otthon. "Szerdára vártam magukat"- mondom.   "Igen, de közbejött egy csőtörés". - "Attól még telefonálhattak volna, hogy ne várjak hiába, vagy legalább fölvehették volna a telefont, mikor mi hívtuk". -"Holnap otthon lesz?" - "Mikor jönnének?" -"Reggel fél 9- 9 tájban. Önhöz megyünk először."
Naná, hogy nem jöttek, nem telefonáltak. 10-kor Zoli kereste őket, de ki volt kapcsolva a telefonjuk. 11-kor nem vették föl.  Megbeszéltük, hogy ha megérkeznének valamikor, vagy hívnának, azt mondom nekik, hogy sajnálom, már nem aktuális. Hívtunk valaki mást.
Nálam ugyan nem lett volna nagy munkájuk,de Ágihoz; az ügyvédi irodába; Zolihoz is ők lettek híva mindig, bár a végére már nagyon megbízhatatlanok lettek. Úgyhogy mindenképpen kell keresni más vállalkozót. Lényeg, hogy az új fűtési szezonig meg legyen csinálva, mert ha sok víz folyik el a rendszerből, leállhat a fűtés.
És most a kontroll eredménye: most már majdnem egészen biztos, hogy néhány idegszál mellett elvágták a nyirokcsatornát is, attól dagad még mindig az egész lábam.  Hát, ez igazán nagyszerű.
Írtak föl még 20 hasbaszurit, és egy másik, szintén horribilis árú gyógyszert az előző helyett.
1 hónap múlva újra kontroll. Ha még akkor sincs semmi változás, újra néhány nap kórház, persze egy másikban, ahol nyirokmasszázzsal próbálkoznak. Addig is meg kell tudakolnom, hogy nálunk van-e gyógymasszázs kifejezetten erre. Ha van, akkor kihasználhatom az erre az évre szóló otthoni gyógymasszázst, ha nincs, készüljek minimum 3 hét kórházra.
Ezután átmentünk az Irgalmasokhoz. Június 13-ra kaptunk időpontot az ortopéd orvoshoz.
Idáig egyik sebészt sem tudtuk elérni, úgyhogy eldöntöttem hogy  ez Isten figyelmeztetése, hogy ne műttessem meg a csípőmet. Bár csak járókerettel tudok a lakásban közlekedni, a tapasszal, és a tablettákkal elviselhetővé enyhült a fájdalom. Ergo: tudnék így vegetálni. A 13-as szám sem túl szerencsés.  A 2. műtétem 13-án éjszaka, -vagy hajnalban?- fejeződött be. Igaz, az már a helyrehozó műtét volt.
No, azért van még bőven időm, hogy eldöntsem, hogy újra kés alá fekszem-e.

2 megjegyzés:

  1. A Szent István kórházban profi nyirokkezelő gép van, a főorvosnő fejlesztette ki.
    Nekem eléggé jó a gyógytea: http://bolthely.hu/biokozpont/id/01339_Adamo_tejolto_galajfu_50_g
    Nyiroködéma ellen napi 1x iszom, enyhe vízhajtó is, szelíd gyógymód.:)

    VálaszTörlés
  2. Klári, köszönöm a jó tanácsot, utánanézek. Az én dokim is mondott kórháznevet, csak nem jegyeztem meg. Valószínűleg ő is a Szent Istvánt mondta.

    VálaszTörlés