2013. szeptember 22., vasárnap

Elég nyögvenyelősen haladunk

a szekrények rendbetételével.  A heti 1 alkalom elég kevésnek bizonyul, ha közben még mosni, vasalni, takarítani, varrni is kell Áginak.  Szeptember eleje óta szerencsére már alkalmanként 8 órát tud maradni. De persze mindig közbejön valami. A morfiumot havonta kell felíratni. Így pl. most szerdán is az orvosnál kell kezdenie. Előtte való nap betelefonálok a háziorvosnak, hogy másnap megy a receptért, a patikába, hogy rendeljék meg másnapra. Szerencsére soron kívül hívják be, de azzal is elmegy 1 óra. Utána elhozza a receptet. Amíg megfőzi a kávét, addig én adminisztrálok. És már indulhat is a patikába. Ebben a hónapban egybeesik a többi gyógyszerem 3 havi felíratásával is. Azokat a recepteket meg, mikor kijön az orvostól, még át is kell néznie, hogy ha hiányzik valami, ne kelljen külön visszamennie érte. Ekkor 1,5-2 órával  kell számolnom. Bár így is előfordul, hogy kimarad valami, vagy kevesebb van felírva belőle. No, akkor következő alkalommal vissza kell mennie.
A patikában persze ki kell várnia a sorát,  meg amíg összeszedik az egy havi adagomat... Amit csak külön rendelésre szereznek be, azokat már előtte nap bediktálom, de így is előfordul, hogy valami kifogyott, azért is el kell menni következő alkalommal. Tehát a patikai látogatás kb 2 órát vesz igénybe szerencsés esetben. Mikor csak 6 órát tudott itt lenni, a takarítás elvette a maradék 2- 3 órát. Most jobb a helyzet. Ha nem végzünk 8 órában, akkor még be tudjuk fejezni, aminek nekiálltunk. De így is csak 1/10-ével végeztünk eddig.  3 db 2 ajtós, és 2 db 1 ajtós beépített szekrényem van, fölöttük polcos szekrények.  Egészen a plafonig érnek. Egy 2 ajtós szekrény középen polcos résszel, és 3 db fiókkal, 1 nagy ágynemű tartó, + a két ágy alatti ágyneműtartó,  két 4, és egy 3 fiókos komód.
Jövő héten  kétszer jön, mert Zoli elutazott 10 napra nyaralni: szerdán elmegy a fél nap gyógyszerügyben, és vasárnap: akkor viszonylag jól fogunk haladni.

Remélem, belátható időn belül találunk megfelelő, hosszú távra kiadó házat. Akkor nyugodtan ráérünk olyan házat keresni, ami  "ránk van szabva", vagy telket, amin majd saját ízlésünknek megfelelő házat tudunk építtetni. Nagy előny lenne, hogy nem utólag kellene intelligenssé tenni. (www.loxvill.hu ) Közben  találhatunk vevőt a Pál utcai lakásra, meg Babos-hegyre is. Utóbbiért a szívem szakad meg., de én már soha többé nem fogok tudni lemenni oda. Ebbe bele kell törődni. De így nem kell a lekötött betétekhez nyúlni, meg eladni a részvényeket. Valószínűleg még valamennyi hitelt is kellett volna fölvenni, ami teljesen ellentétes az elveinkkel.
Persze akkor is vissza tudok majd járni Ágival ebbe a lakásba. És még takarítással sem kell foglalkoznunk. Mert ezt a lakást Zoli meg szeretné tartani, no meg nekem sem kellene orvost váltanom. Ilyen orvos, és nővér nem terem minden bokorban. Ragaszkodom hozzájuk.

4 megjegyzés:

  1. Miért olyan bonyolult minden? A megoldandó problémák egyre csak halmozódnak.:(

    VálaszTörlés
  2. Klári: Ez igaz, de lassan már meg kell szokni. Nekem legalább van segítségem. Másoknál ez máshogyan, de sokkal súlyosabban jelentkezik. Mi még - az én betegségemmel együtt is - a szerencsésebbek közé tartozunk. Én a betegségemmel fizettem meg a "rendszerváltást", de akik kölcsönből teremtettek maguknak lakhatást, majd elvesztették a munkahelyüket, és most kell(ene) iskoláztatni a gyerekeiket is, azok más, de nem kevésbé súlyos problémákkal küzdenek. :-( Azokat a fiatalokat sem irigylem, akik nem tudnak továbbtanulni, vagy hosszú időre eladósodnak a diákhitel miatt, akik most állnak családalapítás előtt, és nem mernek gyermeket vállalni, vagy épp itt hagyva családot, barátokat, külföldre kényszerülnek, azokkal is együtt érzek. Vagy akik 22ezres segélyen, vagy megalázó közmunkán tengődnek, és esélyük sincs normális munkahelyre, vagy elmenni az országból? és még hosszan sorolhatnám.
    Ki hitte volna, hogy a XXI. században megint aktuálissá válik Tompa Mihály: A gólyához című verse?

    VálaszTörlés
  3. Andrea, inkább a házi dolgokra utaltam, de ez is igaz.

    VálaszTörlés