2014. március 16., vasárnap

Mert játszani jóó!





25 megjegyzés:

  1. Drága pici szőrös tündér !!! Nagyon-nagyon édes !
    De ugye már nem mai a felvétel?
    Mintha azt mondtad volna, hogy levettétek a gallért...
    Egyébként direkt jól áll neki... de borzasztó lehetett így élni.

    Az új gépeddel csináltad a videót ?
    Mert egész jó... Pedig az tényleg nem egy drága gép.
    Lehet, hogy kéne venni tartalékba - csak hát most operációs rendszert kell cserélnem, és arra alighanem ingem-gatyám rámegy.
    Pedig csak egy gépem van, ami jó videókat csinál, és fényképezni már nem lehet vele, mert elég öregecske, és tönkrement. Ki tudja, a videókhoz meddig lesz még jó ? És nem találok helyette megfelelőt : a többi gépem mind pocsék és nézhetetlen videókat produkál. :-((

    VálaszTörlés
  2. Hát persze, hogy nem mai a felvétel. Pénteken, mielőtt megszabadítottuk volna attól az átok gallértól, még gyorsan felvettük videóra. Eredetileg a labdázást szerettem volna, mert azt annyira profin csinálta... Csak mikor makacsolja meg magát, ha nem ilyenkor? A kaja T. Ági ötlete volt, mert aznap még nem kapott enni. Mi meg nem akartuk a kelleténél tovább kínozni a gallérral, de mindenképp meg akartam örökíteni.

    Az új géppel készítettem, de egyikünk sem tudta, hogyan kell föltenni a Yue Tube-ra.

    VálaszTörlés
  3. Ha nem tudsz angolul, miért pont a You Tube-ot használod ?
    Miért nem jó neked az INDA ? Ahhoz van is neved meg jelszavad.
    Az tud magyarul, könnyebb vele bánni. Vagy a VIDEA. Az is jó.
    Most már ezek a magyar portálok se rosszabbak, mint a You Tube.
    Sőt ! Én jobban szeretem őket, mert nagyobb a képernyőjük.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon egyszerű: mert azokhoz sem értek. Meg aztán azt sem tudom hogy ezeket föl lehet-e rakni a face-re. Mert oda is feltettük. Van, aki a blogomat olvassa, de sokkal több ismerősöm van ott. Igaz, oda nem irkálok még olyan sűrűn, de lassanként megbarátkozom vele.Ott még kizárólag You Tube-os videókkal találkoztam. Ott biztosan nem járok úgy, mint itt a freebloggal. Sokan már teljesen elpártoltak a blogok világától. Én is már csak azt a néhány blogot olvasom, akiket az oldalsávban látsz. Régen a listám sokkal hosszabb volt: a régin láthatod is.Azoknak a blogoknak a kedvencei között is kalandoztam olykor. Erre már nem jutna időm. Inkább a fészen tallózom.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Erre nem tudok mit mondani, mert én még mindig nem vagyok benne a POFAKÖNYV-ben, és valahogy nem is vágyom oda egyáltalán.
    Talán pont azért, mert mindenki ott van, és szinte kötelező. :-))

    VálaszTörlés
  7. Semmi nem kötelező, de attól még lehet hasznos! :-)))
    Szerintem a te olvasóid száma is ez miatt csökkent jelentősen, mert aki átment a face-re, annak már nincs ideje, vagy kedve mindkét helyen olvasgatni.

    VálaszTörlés
  8. Hát akkor így jártunk... :-))
    De nem hiszem, hogy ez volna az igazi ok.
    Az idegeneket (új olvasókat) illetően inkább FREEBLOG halála.
    Ott jobban szem előtt volt az ember... A BLOG.HU-n meg nem talál senki, ha csak úgy nézelődik a blogok között, és nem direkt engem keres.

    Nálam volt egy nagyon jó kis összeszokott társaság, a nagy forgalmam jelentős részét tulajdonképpen nem sok ember adta. Csakhogy ezek az emberek mind lemorzsolódtak mára, különféle okok miatt. Legtöbbjüknél az volt az ok, hogy meghalt a madárkájuk. De Csipike halála (és vele az első blogom lezárása) is sok olvasót elvitt, bár nem az ismerősök közül.
    Volt olyan (nagyon aktív és nagyon lelkes) olvasóm is, aki alighanem maga halt meg, másoknak úgy rendeződött át az életük, hogy nem fér bele a blogolás - még a saját blogjuk sem, nemhogy az enyém. Vagy egyszerűen csak ráuntak a madarazásra meg a madárkájukról vezetett blogra - sajnos ilyen is van.

    Viszont valami igazad neked is lehet, mert mások is panaszkodnak emiatt, hogy nagyon kevés az olvasójuk - ha nem is annyira, mint nekem.

    VálaszTörlés
  9. Ja - és még egy apróságról megfeledkeztem. :-))
    Mégpedig arról, hogy az elején sokkal jobb stílusban írtam, mint manapság.
    Elvétve fordult elő egy-egy gyengébb mese, most meg elvétve fordul elő jobb.
    Valószínűleg túléltem önmagamat, és ami most van, az már csak erőlködés.

    De azért (ezt is elfelejtettem tegnap mondani) a különféle híroldalakon is azt látom, hogy egyre kevesebb komment születik a cikkekhez. Hétvégén meg szinte semmihez nem fűznek megjegyzést a népek. Úgy látszik, legtöbben még mindig a munkahelyükön érnek rá internetezni - pedig azért ez elég nagy disznóság, mert senkit sem azért fizetnek, hogy a neten lógjon és kvaterkázzon másokkal. Pár éve nekem is volt olyan olvasóm, aki rengeteg kommentet írt, de otthon nem is volt számítógépe.

    VálaszTörlés
  10. Húúúú, Andi - csak most jutott eszembe, hogy ma szerda van.
    Mintha azt mondtad volna, hogy ma megy Zoli Debrecenbe...
    Van már valami hír ? Mit intézett az orvossal ?
    És mi volt az a beszélgetés múlt héten a körzetivel ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 27-én, jövő csütörtökön megy majd Zoli Debrecenbe.
      Én is nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani.
      A háziorvosom azt mondta, szerinte nem véletlen, hogy egyetlen orvos sem vállalta a műtétet Pesten, és most ez is olyasmit kér tőlem, ami gyakorlatig teljesíthetetlen. Azt mondta, szerinte nem meri a szemembe mondani, hogy meggondolta magát, és mégsem meri elvállalni.

      Törlés
  11. Nekem is volt olyan blogos barátnőm, akinél otthon nem volt net. De aztán szigorítottak. Először csak a skipe, msn és a csetelés lett letltva (akkoriban még csak ezek a lehetőségek léteztek) Aztán fokozatosan a játékok, privát levelezés, stb...) Úgyhogy aki pl. blogolt, kénytelen volt előfizetni, vagy net kávézóba menni. Ezzel én is teljesen egyetértettem akkoriban. De szerintem ma már senki nem merné megtenni, ha tehetné, akkor sem. Mindenki félti manapság az állását. Még betegen is bejárnak dolgozni az emberek.

    Én nem vettem észre, hogy a hírportálokon kevesebb lenne a hozzászólás, sőt... Mivel hét végén több idejük van, sokkal többen szólnak hozzá. Hét közben meg sok az éjszakai hozzászólás.
    Most már gyakorlatilag nincs olyan munkahely, ami nem tiltotta le . Csak hivatalos levelezésre tudják csak használni, meg azokat az oldalakat tudják látogatni, ami szorosan a munkájukhoz tartozik.
    De például ahol nagyobb gyerekek vannak, azoknak létszükséglet az otthoni net. Pl. az egyetemeken a vizsgákra is már csak neten fogadják el a jelentkezést. Már akkor is így volt, amikor Zoli járt egyetemre.
    A tanárok is többnyire neten tartják a szülőkkel a kapcsolatot.- legalábbis Pesten, és a városokban. Falusi tanár ismerősöm nincs, azt nem tudom.
    Az elit gimnáziumokban még a házi dolgozatot is neten kell elküldeniük a diákoknak. Legalábbis azokban, ahová az én rokonságom gyerekei járnak.
    Vannak tanár barátaim is. Ők azért szoktak panaszkodni, hogy azoknak a (már egyre kevesebb) gyereknek, akiknél nincs otthon net, kénytelenek üzenőfüzetbe írni. (Az én korosztályom még nem nyugdíjas, az ismerőseim még dolgoznak)

    Hogy régebben jobb stílusban írtál-e, azt nem tudom megítélni. De szerintem a mostani bejegyzéseid is jók.

    VálaszTörlés
  12. El nem tudom képzelni, honnan szedtem a szerdát...
    Úgy látszik, NAGYON megártott nekem a tegnapi állatorvos-látogatás. :-((

    VálaszTörlés
  13. Sajnálom, hogy nem írtad le hamarabb, Andi, mivel ijesztett rád a körzeti orvos, mert emiatt igazán kár volt napokig krenkölni magad. Már azt hittem, valami komolyabb baj van.

    Amit az orvosod állít, az csak egy (eléggé rosszindulatú) feltételezés, ami inkább őrá vet rossz fényt, mert ha ilyesmi egyáltalán eszébe jut, az talán arra vall, hogy ő maga hajlamos a maszatolásra. Van abban valami igazság, hogy mindenki magából indul, amikor megítél másokat.

    Mi oka volna a debreceni dokinak hülyíteni téged, és olyasmivel hitegetni, ami sose fog bekövetkezni? Gondolod, hogy nem edződött még hozzá a rossz hírek közléséhez? Hiszen már nem kezdő! De még ha úgy volna is, hogy szívesen kerüli az ilyen helyzeteket (amit nemigen tudok elképzelni), a te esetedben akkor is rég elintézhette volna telefonon vagy levélben - úgy nem olyan kínos.

    A műtéted ügye az Érklinikán lett elszúrva: a debreceni doki nem tehet mást, mint alkalmazkodik a kialakult helyzethez. Mi mást tehetne, a körzetid szerint? Nem őrült meg, hogy készakarva eltegyen láb alól! Mivel a stent bent van, kiváltani mással nem lehet (ha jól értettem), kénytelen a doki akkor operálni, amikor már nagyobb biztonsággal megteheti. Olyan műtétet nyilván nem vállal föl, aminek csakis halál lehet a vége. Föl nem foghatom, a körzeti szerint hol van ebben a maszatolás. Nem a debreceni doki tehet róla, hogy beültették neked a stentet, amikor pont nem lett volna szabad.

    Úgyhogy szerintem nem változott semmi. A műtét majd meglesz, amikor extra kockázat nélkül neki lehet vágni. Fájdalmas tanulságnak pedig marad az, hogy a különféle beavatkozások részleteit mindig nagyon alaposan át kell beszélni a dokikkal előre, mert nem várhatod el tőlük, hogy minden rád vonatkozó adatot számon tartsanak, elég nekik a saját területükkel foglalkozni. Ha az Érklinikán külön rákérdeztetek volna a műtét előtt, hogy a stent nem lesz-e akadálya a csípőműtétnek, akkor már túl lehetnél rajta, és nem volna min keseregned. Vagy megtudtad volna időben, hogy igen, akadálya lesz, de akkor is muszáj beültetni.

    Mindenesetre nem zártam szívembe a körzeti orvosodat, így első nekifutásra.

    VálaszTörlés
  14. Ne ítéld el a háziorvosomat! Ő nagyon jóindulatú, lelkiismeretes, és csak figyelmeztetni akart. Magyarországon ki van adva az orvosoknak, hogy csak 70-75%-os érelzáródás fölött, és 90% alatt műthetik a nyaki eret. Az, hogy a másik ér már teljesen el van záródva, és ezáltal csak nagyon kevés oxigén jut az agyamba, az tök mindegy. A rendelet, az rendelet..
    Ez miatt a nagy fokú érelzáródás miatt olyan lassú a gondolkodásom, nehezen jegyzek meg dolgokat, és felejtek el mindent.
    Nálam már csak a baloldali működik, és az is 60%-ra van elzáródva.
    Azért mondta az orvos, hogy jó lenne tágítani,- ha már úgyis várakoznunk kell- mert előfordulhat, hogy műtét közben ingadozik a vérnyomás,- és az agyam nem jut elég oxigénhez. Tehát előfordulhat kisebb-nagyobb fokú agykárosodás. Ez az 1 napos műtétek közé tartozik, és nem jár vérzéssel, helyesebben alig vérzik. Egy icipici vágás a nyakon, alig szélesebb, mint egy tűszúrás. Csak helyi érzéstelenítést igényel.
    Valószínűleg meg tudom beszélni, hogy kicsit nagyobb (70-75 % os) szűkületet diagnosztizáljanak. Ez esetben már elvégezhető.

    De pl Németországban, ha az egyik 100%-osan el van záródva, a másik 50%-os záródásánál már ajánlják a műtétet. Ha itthon mégsem tudnánk elintézni, még mindig kimehetünk. Épp csak a műtétet kell kifizetni, mert további kórházi kezelést nem igényel.
    Ezért megy le Zoli most Debrecenbe, hogy tisztázzák, hogy mi legyen. Ezt sajnos telefonban, vagy e-mailben nem lehet megbeszélni.

    Úgyhogy az én háziorvosommal abszolúte semmi gond nincs. Ő nincs tisztában a mi anyagi helyzetünkkel. Csak annyit lát, hogy kicsi a nyugdíjam, és a fiam anyagi támogatására szorulok. Azon aggódik, hogy ha nem kaptam meg a közgyógy igazolványt, hogyan fogom kifizetni a gyógyszereimet. Az elutasítás fellebbezéséhez is írt egy ajánlást, hogy mégis adják meg, mert olyan nagy a gyógyszer költségem, hogy a nyugdíjamból azt nem tudom kifizetni, mert bőven a nyugdíjam 20% fölött van.
    Pénzt pl.soha nem fogad el tőlem, pedig rengeteget kell velem foglalkoznia.

    A szívsebészt sem hibáztathatom, hogy bár tudott a februári műtétemről, mégis beültette ezt a fajta stentet. Valószínűleg ő is csak műtét közben jött rá, hogy máshogy nem tudja megoldani. Ébresztett volna föl a mély-altatásból, hogy megkérdezzen? Aláírtam, hogy ha műtét közben felmerülnek problémák, akkor döntsön saját belátása szerint. Ő így döntött. Feltételezem, legjobb tudása szerint..

    VálaszTörlés
  15. Ezt a közgyógy-fellebbezést még egy kicsit emésztenem kell, Andi.
    Én sose mernék ilyet csinálni, mert félnék, hogy megbüntet a Jézuska, és elintézi, hogy tényleg rá legyek szorulva az ingyen gyógyszerre.

    VálaszTörlés
  16. Nézd, nem várhatom el a fiamtól, hogy a rezsiszámlámon, meg egyéb költségeken felül olyat is fizessen, ami nekem jár! Így is ő fizeti azokat a gyógyszereket, amit nem kapok meg közgyógyra, vagy már nem fér bele a havi 7000Ft-ba. Ez kb havonta plusszban 25-30ezer forint. Az én nyugdíjamba ez nem férne bele. Az "ingyen gyógyszerre" -ha már így nevezed - pedig most is szükségem van. Egyáltalán nincs lelkiismeret furdalásom miatta. A fiam bőven megfizeti adóban. Gondolom, hozzád is eljutott az az információ, hogy a kisvállalkozók túl vannak adóztatva. 100Ft nyereségből 98-at elvisz állam ilyen-olyan adók formájában.
    Isten büntetésében pedig nem hiszek! Ha lenne Isten, először is a harácsoló népnyúzó politikusainkat kéne büntetnie, akik gátlástalanul döntik nyomorba a népet. De ők élnek, mint Marci Hevesen, Úgyhogy én már nagyon régen nem hiszek benne.
    Gondolj csak bele: 72 ezer Ft. a nyugdíjam. Bőven a létminimum alatt, és elméletileg ezt kéne beosztani. TB-re nem kapom meg a számomra szükséges ellátást.. Ha nincsenek műtétek, akkor is évente minimum 8-9százezerbe kerülök a fiamnak. Most ki tudja fizetni. De ha néhány hónapig nincs megrendelés az neki havonta minimum 1milliójába kerül, a társának szintén, mert a munkatársakat, a TB-jüket, a bemutatóterem bérleti díját, rezsijét , a sokfajta adót akkor is fizetni kell, ha nincs munka. Az embereinek viszont nem mondhatja, hogy ebben a hónapban nem kapnak fizetést. Nekik is el kell tartaniuk a családjukat. A kisvállalkozóknak, pláne, ha még becsületesek is, bizony nagyon nehéz az életük. Sokszor 14-16 órákat dolgoznak, tárgyalnak, idegeskednek, hogy legyenek megrendelések. Míg a melós 8 órai munka után leteszi a lantot, és meg van a biztos fizetése -náluk. És ők nem éhbérért dolgoztatják őket, mint oly sokan mások.
    Ráadásul most ez a kiállítás is nagyon sokba fog kerülni, és nem biztos, hogy meg fogja érni.

    Neki sem lenne kötelező engem eltartania, mégis megteszi, amíg van rá lehetősége.

    VálaszTörlés
  17. Nagyon rendes gyereked van. Kevés anya mondhatná el, ahogyan ő gondoskodik rólad.
    Nem vagyok benne biztos, hogy a "közgyógy" teljes egészében szociális alapon jár-e. Mintha bizonyos betegségekhez rendelt gyógyszerekre is adható lenne. (?)

    VálaszTörlés
  18. Klári, sajnos nincs így. Csak a 100%-os rokkantaknak jár alanyi jogon. Másoknak méltányosságit kell kérni.36000Ft-os jövedelemhatárig megadják, de nekik is krónikus betegeknek kell lenniük. Abban tudok reménykedni, hogy a gyógyszerköltségem jóval magasabb, mint a járadékom 20%-a. Ebben az esetben általában fellebbezésre meg szokták adni. Márpedig nálam ez 30-35% körül van, ha csak azokat számoljuk, amiket létszükséglet bevenni. Sajnos nagyon drága gyógyszerek, amik mással nem pótolhatók. Ezen kívül szedek még Bilobilt (a memóriát, és agyi vérkeringést segíti) és második hónapja Béres porcerőt is. Mindent kipróbálok már, ami a járást segítheti. A kurkuma nálam nem vált be, pedig napi hármat szedtem. Nem jut eszembe a neve, de állandóan reklámozzák a TV-ben. Azt szedtem ez előtt 6 hónapon keresztül. Úgy néz ki, hogy ez végre be fog válni. Úgy veszem észre, hogy mostanában könnyebben tudok fölállni, illetve leülni. Bár lehet, hogy ez csak placebó hatás.

    VálaszTörlés
  19. Csak abból gondoltam, hogy a sógorom Parkinsonos, és (persze rokkantosították már régen), közgyógyra kap egy csomó gyógyszert. Most jól megkavarták az egészet, segítő háttér nélkül baj lenne. A porcot én is szedtem, ne nem a Bérest, mert az nagyon drága és kevés hatóanyag van egy tablettában, hogy ugyebár minél többször kelljen venni belóle (!), Gool 150 mg, napi egy tasak jól helyrehozta a térdemet.A placebó hatás is hatás, ha jobban mozogsz tőle. Nem gondolod?
    Andi, javulást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamiért nem mûkodik a gepem, igy tableten kuszkodok,
      A placebo hatasnak is orulok, persze, Most vettem egy uj dobozzal. Az most masfel honapra eleg, aztan kiprobalom majd, amit te ajanlottal.

      Törlés
  20. Jaj, a tablet, nekem se jött be. Csak kényszerhelyzetben használom.

    VálaszTörlés
  21. Nekem is itt a kenyszerhelyzet. De itt van vele/m/ a tablet is.
    Stali

    VálaszTörlés
  22. Meg szerencse, hogy Zoli athozta, mikor meg ugytudtuk, hogy
    marcousban mutet, hogy elotte megtanuljam hasznalni.De az ekezetekkel nem vagyok hajlando veszodni.

    VálaszTörlés
  23. Nem baj, anélkül is el tudjuk olvasni.

    VálaszTörlés