2014. március 15., szombat

Rosszullét

Éjjel arra ébredtem, hogy egy hatalmas szikla nyomja a mellkasomat. Alig kapok tőle levegőt, és a bal karom a szokásosnál is jobban el van zsibbadva.
Megpróbáltam a jobb oldalamról a hátamra fordulni. Utána az összegabajodott lábaimat szoktam kibogozni, majd a bal oldalamra fordulni úgy hogy a jobb kezemmel az ágyneműtartóba kapaszkodom, a ballal meg besegítek a fordulásba. Utána leküzdöm a lábaimat az ágyról, majd ülő helyzetbe  húzom-vonom magam. Utána vergődöm talpra. Mostanában bizony ez egyre nehezebben szokott sikerülni.
De most bizony beleizzadtam az erőlködésbe, mégsem sikerült a hátamra fordulni. Közben persze kapkodtam a levegőt, és pánikgomb híján egyre jobban bepánikoltam.  Az utóbbi időben a mobil sincs a nyakamban, hanem a járókereten lóg. Anélkül úgysem tudok elindulni sehová.
Beletelt legalább fél órába,mire végre fel tudtam kelni. Valahogy, mióta megműtötték a szívemet, azóta már kétszer volt ilyen rohamom. Előtte hosszú éveken keresztül gyógyszerrel teljesen tünetmentes voltam. Kérdem én: miért rosszabb most, mint műtét előtt volt? Ráadásul ez miatt halasztódik a csípőműtétem.
Valószínűleg a szerdai beszélgetésem a doktornővel is közre játszott ebben az újabb rohamban. No, meg ugye hozzájött még ez az átkozott front is.
Már "ezer éve" nincs itthon nitromintom. Nem volt rá szükség.
Most megint írathatok föl.b Elkeserítő!
Kora reggel áthívtam Zolit. Félek egyedül maradni. Legfőbb ideje lenne összeköltözni, de ez pillanatnyilag megoldhatatlan. Nincs egyelőre ideje bérelhető lakást keresni. Már nagyon megbánta, hogy lift nélküli házban vett lakást, mert elhitte hogy 2-3 éven belül megépül a liftjük. Csak közbejött a kormányváltás, elindult az elszegényedés, leállították a házfelújítási pályázatokat, ill. a már papíron megnyert pénzeket nem utalták ki. ...
Megint egy számomra meglehetősen szerencsétlen évben járunk.

3 megjegyzés:

  1. Jaj, szegény Andi...
    Biztos ez a hülye időjárás... ez mindenkiből a legrosszabbat hozza ki.
    Meg ha közben rossz híreket is kaptál, akkor nincs min csodálkozni. :-((
    Tényleg nem tűnik nagyon barátságosnak ez a 2014-es év...
    Mástól is csak a bajt és bosszúságot hallom, nem csak tőled.
    Pedig ránk férne már egy kis felhőtlen nyugalom... Mindenkire.
    Remélem, már jobban vagy - bár holnap állítólag nagyobb vihar lesz. :-((

    VálaszTörlés
  2. Szerencsére délutánra már jól lettem. Bár ez a második rosszullét alaposan rám ijesztett! Már azt hittem, hogy mentőt kell hívnom. Nem vagyok biztos abban, hogy jól tettem, hogy nem hívtam ki őket. Bár jelen állapotomban eléggé viszolygok a kórházaktól. Úgy érzem,minden beavatkozással csak rosszabbodik az állapotom.

    VálaszTörlés
  3. Azért ha baj van, mégiscsak muszáj mentőt vagy orvost hívni, Andi.
    A mobil pedig igenis legyen mindig kéznél, éjszaka is.
    Ha nem is a nyakadban, de mondjuk a párnád alatt, vagy az éjjeli szekrényen.
    Megint nagyon hülye idő van - remélem, nem visel meg túlságosan.

    VálaszTörlés