2014. február 26., szerda

Doni és a fülgyulladás

Sosem hittem volna, hogy egy besült bűzmirigy ekkora galibát okozhat.
Vasárnap éjjel kezdődött.
Arra riadtam hogy Doni rettenetesen sír az ágyam végében. Nagyon megijedtem. Utoljára akkor hallottam őt sírni, amikor Szindi majdnem megölte. Akkor hetekig sírt, szinte egyfolytában. Nagyon nagy fájdalmai lehettek, és én tehetetlen voltam. Fájdalomcsillapítóval tömtem, simogatni próbáltam, de ő nem hagyta.
Állandó küzdelem volt a szemcseppekkel, meg a nyakán levő mély sebeket bekenni a betadinnal. Az ugyan nem csíp, de a sebek nagyon fájhattak. Mikor varasodni kezdtek, és berepedtek, az is rettenetesen fájhatott neki. Eleinte három ember erejére volt szükség minden kezelésnél.
De most, mikor abbahagyta a sírást, olyan közel húzódott hozzam, ahogy csak tudott. Fél éjszakán át simogattam, míg végre el tudtunk aludni.
Másnap reggel, mintha mi sem történt volna. Fölugrott a kedvenc helyére, az ablak alatti fűtőtestre szemlélődni. Én pedig megnyugodva ültem le a számítógéphez.Őrjöngve ugatta meg a sétára induló Huskyt, épp, mint máskor. Szokása, hogy leugrik a kanapéra, onnan a parkettra, és a teraszajtónál fojtatja az őrjöngést. De ezúttal a kanapéra már sírva érkezett. Gondoltam, rosszul ugorhatott, és meghúzta a lábát. Mire nagy nehezen talpra vergődtem, és odaértem már abbahagyta a sírást. nyúltam a hátsó lábához. Morogva fogadta a mozdulatot.  Napközben is furán viselkedett. Pár métert vágtatott, utána hirtelen hasra vágta magát. Ezt csinálta órákon át. No, meg nem győzött vakarózni, rágni, tépdesni a szőrét. Délben épp indultam az ágyamhoz, hogy bevegyem a gyógyszereimet, amikor az ágyamon fekve újra fölsírt. Most láttam is, hogy a füléhez kapkod, és dörzsöli is a takaróba, miközben felváltva nyüszít, és sír. Megnéztem. A bal füle piros volt, és valami fekete ragacs volt benne. Telefonáltam Áginak, hogy holnap állatorvos.
A doki megállapította, hogy tele van a bűzmirigye. Ráadásul bele van keményedve. Ági azt mondja, mikor megindult belőle, csak úgy fröcskölt, és rengeteg jött ki belőle.Pedig rendszeresen ki van nyomva. Évente 4 alkalommal. Akárhányszor kozmetikushoz megy, és oltáskor is. Szerinte ettől van a vakarózás, szőrtépés is. No, meg a fülgyulladás. Kapott szurit is. A gennyes szőrcsomóhoz nem nyúlt, mikor megtudta, hogy péntekre vagyunk bejelentkezve a kozmetikushoz. Fürdetés közben könnyebb, és kevésbé fájdalmas kivágni., csak szóljunk előre a kozmetikusnak.
Mikor hazajöttünk, Doni dúlt-fúlt magában. Eleinte nagy ívben kikerülte Ágit. De aztán hamar visszatért a bizalom, és a barátság. Ági pénteken délután hazaviszi magához, szombaton délelőtt pedig visszahozza, mikor indul Babos-hegyre. Meglátjuk, hogy fog kijönni Mártival. Jó lenne, ha össze tudnának barátkozni.

Végre egy embernek sikerült vért adnia nekem. Ha nem találunk mást, remélem, ez is elég lesz.
Március 7-én pedig indulunk Debrecenbe. Zoli kibérelt 1 panzióban egy kis apartmant zuhanyozóval. A műtét után nem érheti víz a sebemet. Előtte viszont nagyon jó lesz újra zuhanyozni egyet. Itthon is csak mosakodni tudok.
Nem fog tudni végig lent maradni velem. Kiállításra készülnek, ami rengeteg előkészítési munkával jár. De hetente 2-3 napra le fog jönni. Ági is felajánlotta, hogy a szabadnapjain meglátogatnak Donival. Igaz, a kórházba a kutya nem jöhet be, de ablakból talán láthatom.

2 megjegyzés:

  1. Szegény kicsi Donika!!! :-((
    És szegény Te, akinek mindezt végig kellett néznie...
    Nincs annál szörnyűbb, mint tehetetlenül állni a szeretett lény fölött, aki szenved.
    Remélem, most már hamar rendbe jön a drága.
    Jobbulást kívánunk neki, a madárkákkal együtt.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük!
    Hamar túl lett rajta! Már "kutyabaja" sincs! :o)))

    VálaszTörlés