2013. december 6., péntek

Mikulás másodszorra

Én reggel 4 db hatalmas velős-csontot találtam az ablakban. Mire gazdiapu bejött, az egyiknél már majdnem eljutottam a fini velőig. A hatalmas rágcsálós munka közben fényképezett le, de még nem küldte át, mert dolgoznia kell.
No, újra megpróbálkozom az én ajándékommal.
Hátha ezúttal sikerül:





9 megjegyzés:

  1. Remélem, ezúttal már jó lett, csak épp kisebbe: gazdianyu

    VálaszTörlés
  2. Két perccel ezelőtt még itt se volt semmi. :-))
    Épp kifényképeztem, és át akartam küldeni neked, hogy lásd, mi (nem) látszik.

    Bután csináltam ezt az összenőtt képet: közben rájöttem, hogy így kicsi lesz, hiába méregettem ki elég pontosan. Ha van még türelmed játszadozni vele, mindjárt kettévágom, és ha egymás alá teszed be a két képet, pont jó lesz a méret. A szöveget majd BMP-ben küldöm, mert így nagyon ronda. Sajnos a piros szín nemigen hagyja másolni magát.

    Örülök, hogy helyre jött a fűtés. Rengeteget gondoltam rád egész délután, hogy pont ebben a bolond szélben maradtál hidegben. :-((

    VálaszTörlés
  3. Zoli belenyúlt a blogba, azért látszik most szerintem. Épp ezt a jó hírt szerettem volna épp ebben a pillanatban én is jelenteni.
    De van egy rossz hírem is: Sajnos elkiabáltam a fűtés megjavulását. Korai volt az öröm, mert nem volt tartós a javulás. Most Ági rohangászik a konyha (készül a 8. tepsi sós-sajtos) és a pince között. Amíg még itt van, megpróbálunk olyan meleget csinálni, amilyet tudunk. De ha nem piszkál hozzá nagyjából fél óránként, máris felmondja a szolgálatot a fűtés. Zoli végre talált valakit, aki a holnapi nap folyamán "valamikor" megpróbál kijönni.
    Szegény rám áldozza az egész mikulásestét, mert lett volna programja a barátaival. Holnap meg lemegy a szülei 40. házassági évfordulóját ünnepelni. Szegény, ebben az átok időben. Ráadásul anyukája, apukája is megbetegedett, így a tervezett vendéglői vacsora helyett ő viszi a kaját valahonnan. Tortákat a másik pótmama gyárt, tőlem meg a többi sütit viszi, amit persze az irányításom alatt ő maga sütött. Úgyhogy nem mondhatni hogy nyugalmasan, eseménytelenül telnek a napjaink.

    VálaszTörlés
  4. Elküldtem BMP-ben a képet és a szöveget, külön-külön.
    Ha beteszed őket egymás alá, a méretük pont jó lesz, meglátod.
    De ne ide tedd be, hanem a reggeli meséhez!
    Vágd ki onnan a (számomra láthatatlan) dupla szöveget!

    VálaszTörlés
  5. Kérdeztem már délelőtt, Andikám, hogy kéred-e a gázosom számát, de nem válaszoltál.
    Nagyon rendes, értelmes, helyes gázosom van. Nagyjából a mi korosztályunk.

    VálaszTörlés
  6. Igen, jó lenne, ha megadnád, bár most egy szerelő vállalta, hogy átjön majd. Ha mégsem jönne, akkor mindig jó egy tartalékban. De nekem itthon alig ismert "Duval" cirkóm van. Épp ez a fő gond, mert ezt a márkát nem túl sokan ismerik. Legszívesebben lecseréltetném, (létezik ugyan márkaszervizük,de enyhén szólva is elszálltak az áraik) No, meg elég nagy beruházás lenne. Az öszzeköltözési terveink miatt pedig fölöslegesnek tartanék több százezer forintot erre áldozni. Idáig nagyon megbízható volt, pedig nem fiatal darab: 16 éves.

    VálaszTörlés
  7. Jaj, szegény Andi...
    Késő este már nem jártam erre, mert el voltam foglalva a saját blogommal.
    Kicsit hosszúra sikeredett a mese, így mire szőröstül-bőröstül készen volt, reggel negyed hat lett. Valamivel hat óra előtt le is feküdtem (bár akkor már akár fönt is maradhattam volna), így most ébredezek.
    A gázos adatait átküldöm majd levélben, hamarosan.

    Hogy élted túl az éjjeli vihart, fűtés nélkül?
    Rengeteget gondoltam rád, miközben aggódtam, hogy le ne szakadjon az erkélyem teteje... Azért nem is bántam a vacakolást a bloggal, mert ebben a hülye viharban biztonságosabbnak találtam, ha ébren vagyok. Sűrűn eszembe jutottál, hogy milyen lehet ilyen időben fűtés nélkül... :-((

    VálaszTörlés
  8. Ágikám! A másik Ági nem hagyott addig magamra, amíg nem sikerült beindítani. 22fokra állítottuk, hogy ha éjjel leállna, akkor se fagyjak meg. Meg leengedte mindkét redőnyt, mert ablakon ajtón szökik a meleg. Valami csoda folytán nem állt le a fűtés. De szerelő mindenképp kell, mert mire Zoli jött, már megint nullán állt a nyomás.
    Szegény Ágit a barátai este 9-ig kellett várják. Akkor indult tőlem bulizni. De legalább vitt finom sajtos, meg juhtúrós pogácsát fájdalomdíjul.:o)))
    No, meg megbeszéltük, ha leállna, hívjam, mert 4-5-ig egész biztos, hogy fent vannak, és hoz az enyém mellé még egy elektromos melegítőt. Behúzzuk az ágyam előtti függönyt, akkor csak néhány m3 levegőt kell felmelegíteni.
    De szerencsére nem volt rá szükség.

    VálaszTörlés
  9. Na, hála Istennek!
    Átküldtem három gázos elérhetőségét.
    Mindegyiket jól ismerem, hosszú évekig jártak hozzám, illetve egy még ma is jár.

    A druszám egy földre szállt angyal!!!

    VálaszTörlés