Ezt az egyik legsötétebb, átok rossz, ám igen jópofa gyerekem mondta úgy harminc évvel ezelőtt, még Csobánkán. Rácsodálkozott egy enciánkék kivágó papírra, ami borzasztóan tetszett neki, és rám ragyogott, a lehető legnagyobb izgalomban: - Ági néni! Tudod, mit lehetne ebből a papírból csinálni? - Mit, Lacikám? - kérdeztem én, nem kevésbé lelkesen. - Talán egy kis valamit! - vágta ki a gyermek, és teljesen komolyan gondolta. :-))
No, akkor segítek picikét: jellegzetesen francia étel. Szinte csak ők eszik. A libamáj mellett ez a z egyik fő exportcikkünk hozzájuk. Ebből készült ez az étel.
Eltaláltad Ági: csiga sörtésztában kukoricás rizslepénnyel :))) Isteni finom! Igen, ez szinte minden magyar ember véleménye róla: Brrr! Szedik, mert jó pénzt kapnak érte, de meg nem eszik. Pedig ha egyszer vennék a bátorságot hozzá, hogy megkóstolják.... Igaz, már az előkészítése is borzalmasan macerás. Azt még én se vállalnám, bármennyire is szeretem.
Nem kétlem, hogy finom lehet, mint ahogy állítólag a békacomb is nagyon jó, akik már ettek, azt mondják, olyan, mint a leggyöngébb csirkehús. De azt hiszem, én már csak maradok csiga és béka nélkül. :))
Sajnos előbb készítettem el, mint ahogy elkezdődött a Lidlben a francia hét. Így én csak tartárt kínáltam hozzá. Csak a Karácsony előtti héten hozott Zoli eredeti francia öntet-válogatást , amiben van kétféle szósz is, ami a csigához, és a rizslepényhez passzol. Zoli rajong a francia konyháért, és engem is sikerült "megfertőznie" vele..
A békacomb tényleg isteni finom, Kedves Druszám - viszont egyáltalán nem a csirkehúshoz hasonlít, hanem a halhoz. Sajnos abban is, hogy rengeteg apró csontja van, ami azért nem annyira félelmetes, mint a halszálka, de nem sokkal könnyebb enni. Aki szereti a halat, annak pompás csemege.
A csigát viszont nem kívántam meg, bár a képeket nézve csorog a nyálam. Eredeti francia öntet nélkül meg hozzá se nyúltam volna. :-))))) Nem is értem, hogy ment le a torkodon, holmi kis tartárral.
Hátha elárulod. :))
VálaszTörlés(Valami májféle Orly módra?)
Nem, nem... még nem...
VálaszTörlésTovábbi ötletek?
Talán egy kis valami... :-))
VálaszTörlésEzt az egyik legsötétebb, átok rossz, ám igen jópofa gyerekem mondta úgy harminc évvel ezelőtt, még Csobánkán. Rácsodálkozott egy enciánkék kivágó papírra, ami borzasztóan tetszett neki, és rám ragyogott, a lehető legnagyobb izgalomban:
- Ági néni! Tudod, mit lehetne ebből a papírból csinálni?
- Mit, Lacikám? - kérdeztem én, nem kevésbé lelkesen.
- Talán egy kis valamit! - vágta ki a gyermek, és teljesen komolyan gondolta. :-))
No, akkor segítek picikét: jellegzetesen francia étel. Szinte csak ők eszik. A libamáj mellett ez a z egyik fő exportcikkünk hozzájuk. Ebből készült ez az étel.
VálaszTörlésGondolom, csiga rántva. Brrr... :(
VálaszTörlésEltaláltad Ági: csiga sörtésztában kukoricás rizslepénnyel :)))
VálaszTörlésIsteni finom!
Igen, ez szinte minden magyar ember véleménye róla: Brrr!
Szedik, mert jó pénzt kapnak érte, de meg nem eszik. Pedig ha egyszer vennék a bátorságot hozzá, hogy megkóstolják.... Igaz, már az előkészítése is borzalmasan macerás. Azt még én se vállalnám, bármennyire is szeretem.
Nem kétlem, hogy finom lehet, mint ahogy állítólag a békacomb is nagyon jó, akik már ettek, azt mondják, olyan, mint a leggyöngébb csirkehús. De azt hiszem, én már csak maradok csiga és béka nélkül. :))
VálaszTörlésSajnos előbb készítettem el, mint ahogy elkezdődött a Lidlben a francia hét. Így én csak tartárt kínáltam hozzá. Csak a Karácsony előtti héten hozott Zoli eredeti francia öntet-válogatást , amiben van kétféle szósz is, ami a csigához, és a rizslepényhez passzol.
VálaszTörlésZoli rajong a francia konyháért, és engem is sikerült "megfertőznie" vele..
A békacomb tényleg isteni finom, Kedves Druszám - viszont egyáltalán nem a csirkehúshoz hasonlít, hanem a halhoz. Sajnos abban is, hogy rengeteg apró csontja van, ami azért nem annyira félelmetes, mint a halszálka, de nem sokkal könnyebb enni. Aki szereti a halat, annak pompás csemege.
VálaszTörlésA csigát viszont nem kívántam meg, bár a képeket nézve csorog a nyálam.
Eredeti francia öntet nélkül meg hozzá se nyúltam volna. :-)))))
Nem is értem, hogy ment le a torkodon, holmi kis tartárral.